Stormpan Vario 18 van Wienerberger: nieuwe kleuren voor een geslaagde match met je woning

10/01/2024

De gebruiksvriendelijke Stormpan Vario 18 – de grootste stormpan op de markt – komt met een extra esthetische troef. Naast de matzwarte variant zijn er nu twee nieuwe kleuren: Natuurrood en Rustiek. Deze kleidakpan biedt niet alleen een slanke en elegante uitstraling, maar geeft je nu ook meer vrijheid om de kleur af te stemmen op de architectuur, of die nu modern of rustiek is. Ontdek deze kleidakpan in een Wienerberger showroom en laat je adviseren. 

De variabele Stormpan 

De Stormpan Vario 18 is het innovatieve zusje van de klassieke Stormpan, het resultaat van een samenwerking tussen dakdekkers en Wienerberger. Vanuit hun ervaringen op het dak hertekenden de vakmannen de pan met het oog op een hoger rendement en optimaal gebruiksgemak. Het resultaat: een uiterst variabele kopsluiting die een speling van maar liefst 25 mm mogelijk maakt en een zijsluiting met gegarandeerde speling van 4 mm. Dat maakt de Stormpan Vario 18 zowel horizontaal als verticaal aanpasbaar, waardoor de kleidakpan zich qua formaat aanpast aan elk dak. De traditionele look met zachte golvingen en halve maantjes bleef daarbij behouden.

Ontdek alle troeven van de Stormpan Vario 18

Hoger rendement

Dankzij de flexibele plaatsingsmogelijkheden laat de Stormpan Vario 18 zich veel sneller en voordeliger plaatsen. Per vierkante meter zijn er bij maximale latafstand slechts 17,1 pannen nodig. Een unicum op de markt van de stormpannen. Drie à vier stuks minder per vierkante meter leveren de dakdekker aanzienlijke tijdswinst op. Daarbij komt ook nog dat de dakpan twee ophangneuzen meekreeg met het oog op een snelle plaatsing.

Een bijkomende geruststelling voor de vakman is de hoge kwaliteitsgarantie van de Stormpan. Niet alleen voldoet ze aan de Europese productnorm EN 1304, de kleipan beschikt ook over een BENOR-keurmerk. Dat geeft garanties over het uitzicht, de maat- en vormvastheid, de buigweerstand, de ondoorlatendheid en de vorstbestendigheid. Wienerberger biedt 30 jaar garantie op vorstbestendigheid, dat zowel voor leverings- als de plaatsingskosten. Dat is uniek in België.

Het oog wil ook wat

De strakke en elegante dakpan biedt altijd een mooi gesloten 4 pannenpunt, zelfs wanneer de kleipannen op maximale afstand worden geplaatst. De mooi doorlopende strakke zijsluiting verzekert een optimale waterafvoer. Met de twee nieuwe roodtinten Rustiek en Natuurrood – bovenop de bestaande matzwarte variant - is de uitstraling van het dak helemaal naar wens aan te passen.

Benieuwd naar de ideale dakpan voor jouw nieuw te bouwen dak of dakrenovatie?  Bezoek een Wienerberger showroom en krijg professioneel advies. Vergeet je inspiratiegids niet aan te vragen. Daarmee krijg je alvast een voorproefje van de mogelijkheden met duurzame Koramic dakpannen van Wienerberger. 

Lees ook: 
Dakpan kiezen: waar moet ik op letten? 
Ontwerp je dak online met de Wienerberger visualisatietool

In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.