Trend: stevige XL-knikarmschermen voor maximaal terrasplezier

02/04/2024

Waarom een kleine luifel kiezen, als je kan uitpakken met een groot zonnescherm? Als je het maximale uit je buitenplezier wil halen, ben je zeker niet de enige. Zonneschermen worden steeds groter: breder dan 5 meter, en met een gemiddelde uitval van bijna 3,5 meter. Ook zwaardere doeken, extra comfortfuncties en hogere windklassen zetten de knikarmen onder druk. Dat vraagt om sterke systemen waarop je kan vertrouwen. Winsol to the rescue! Ontdek hun stevige knikarmschermen, speciaal ontworpen voor jouw behoeften.

Robuuste oplossing voor grote terrassen

Zomerse dagen zijn zalig, maar soms gaat de zon in overdrive. Gelukkig is er een oplossing: een stevige luifel! Daarmee heb je altijd verkoelende schaduw en bescherming tegen die brandende zonnestralen bij de hand. Zie het gerust groot, want luifels van Winsol kunnen probleemloos grote overspanningen aan. Je kan tot wel 7 meter breed gaan, zonder dat dit ten koste gaat van de windbestendigheid. Groot terras? Geen probleem!

Wist je dat Winsol' knikarmschermen tot wel 10 keer langer meegaan dan standaard knikarmschermen? Dit dankzij hun speciale eigenschappen.

  • Robuuste materialen: Winsol gebruikt sterke materialen zoals aluminium en roestvrij staal voor hun luifels. Deze materialen gaan lang mee en kunnen goed tegen allerlei soorten weer, zoals regen, wind en zonlicht (uv-straling).
  • Speciale troeven: De knikarmen bepalen voor een groot deel de kwaliteit van het zonnescherm. Met de unieke 4-voudige zelfsmerende staalkabel of geweven Dyneema Powerband in de armen zijn de Winsol luifels echte krachtpatsers.
  • Extra stevigheid: Dankzij de scharnieren van gesmeed aluminium en 50% dikkere profielen zijn de knikarmen veel sterker en vormvaster. Ze kunnen zelfs windsnelheden tot 6 Beaufort weerstaan bij een uitval tot 4 meter.
  • Slim ontwerp: Luifels van Winsol hebben slim geplaatste balken en versterkingen die ervoor zorgen dat het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over de hele luifel. Het doek van je luifel blijft gelijkmatig en strak gespannen, ongeacht de positie van het zonnescherm.
  • Uitgebreid getest: Winsol luifels worden grondig getest om er zeker van te zijn dat ze sterk, duurzaam en veilig zijn.

Al deze aspecten dragen bij aan de sterkte en betrouwbaarheid van de Winsol luifels, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in uiteenlopende omgevingen en toepassingen. Met de keuze uit 3 verschillende types knikarmen, afgestemd op diverse behoeften, is er altijd een geschikte oplossing voor jouw terras. Laat je adviseren in een showroom in je buurt

Aandacht voor comfort en gebruiksgemak

Het zit dus goed met de functionaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de Winsol luifels. Maar ook aan jouw comfort en gebruiksgemak is gedacht.

  • Comfortabele doorloop: Vergeet die vervelende hoofdstoten onder de luifel. Winsol knikarmschermen hebben een kleinere ellebooghoek voor een verhoogde doorloophoogte.
  • Onderhoudsgemak: De knikarmen bewegen soepel en geruisloos, zonder dat je ze hoeft te smeren. Dit betekent meer comfort en moeiteloze bediening van je luifel, zodat je ongestoord kan genieten van de buitenlucht.
  • Bedieningscomfort: Jij kiest hoe je je zonwering wil bedienen. Open en sluit het zonnescherm met een druk op de knop van een afstandsbediening of wandbediening. Of ga voor ultiem gemak met zon- en windsensoren die het zonnescherm automatisch openen bij zonneschijn en sluiten bij regen of wind.
  • Tal van verlichtingsopties: Met geïntegreerde ledverlichting in de kast, voorlijst of knikarmen ga je voor extra sfeer. Dimbaar, wit licht met een regelbare kleurtemperatuur, of sfeervol RGB licht? De keuze is aan jou. Gezelligheid gegarandeerd!
  • Geïntegreerde speakers: Relaxen op je terras, met favoriete playlist op repeat? Kies voor geïntegreerde luidsprekers en speel je favoriete muziek af via Bluetooth vanaf je smartphone of tablet.

Met welke luifel vink jij je wensenlijst af? Ontdek diverse types zonneschermen en vind je favoriet.

Personaliseer je zonnescherm 

Naast bovenstaande zaken speelt het design van de kast, de kleur ervan en het type doek ook een rol. Bij Winsol beschik je over tal van personalisatiemogelijkheden. Hun luifels passen bij elke bouwstijl, van landelijk tot modern. Bekijk uiteenlopende realisaties met Winsol zonneschermen.

Benieuwd naar een zonnescherm op maat voor jouw terras? Download je inspiratiebrochure en laat je adviseren in een showroom

In samenwerking met Winsol

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.