Gespot bij Winsol: windvaste screens voor grote ramen (tot 18 m²)

Gepubliceerd op

Hoe hou jij je hoofd koel deze zomer? In plaats van een energieslurpende airco in huis te halen, kies je beter voor screens. Esthetisch, duurzaam én lief voor je energiefactuur. Bovendien zijn screens ook mogelijk voor grote raampartijen. Bij Winsol vind je screens uit één doek voor ramen tot 18 m2 en is er keuze te over.

Sluit de hitte buiten, maar niet de lichtinval

Meer en meer (ver)bouwers kiezen voor grote raampartijen. Niet verwonderlijk, want royale (schuif)ramen zorgen voor veel natuurlijke lichtinval in de woning. Ook gunnen ze jou een knap zicht op je terras en tuin. Wel warmt je woning met grote ramen sneller op tijdens hittegolven. Maar met aangepaste zonwering verhelp je dit probleem. Indrukwekkend: screens blokkeren tot 85% van de zonnewarmte. Dit op een esthetische en duurzame manier, zonder de inval van daglicht te belemmeren. Een echte verademing! Vraag je inspiratiebrochure aan en bekijk uiteenlopende realisaties.

Screens, zoveel energiezuiniger dan een airco

Je kan toch evengoed investeren in een airco? Beter van niet, want een airco is een echte energievreter. Ook met screens hou je je woning heerlijk koel op hete zomerdagen. Maar in plaats van energie te verbruiken, helpen ze jou besparen op je energiefactuur. Ook vanuit milieustandpunt zijn screens een goed idee, want geen energieverslindende airco betekent ook: minder CO2 in de lucht. Ontdek 9 goede redenen om voor screens te kiezen en vind je match in het gamma doekzonwering van Winsol.

Voorzetscreens uit één doek voor ramen tot 18 m2

Screens zijn ook mogelijk als je woning grote ramen heeft. Wel is het een uitdaging om grote ramen te voorzien van screens uit 1 doek. Vaak plaatst men 2 screendoeken per raam, met geleiders ertussen. Dit is meteen ook een stuk duurder. Maar het kan ook anders! Bij Winsol vind je oplossingen tot 18 m² waarbij de screen uit 1 doek bestaat, zoals de SolFix RE en SolFix AR voorzetscreens. Dat oogt een stuk strakker en heel eigentijds. Jij kiest zelf hoe lichtdoorlatend of verduisterend je screens moeten zijn. Ontdek de windvaste zipscreen SolFix van Winsol en vraag je gratis offerte aan.

Tip: Het diverse gamma aan Winsol-screens biedt voor elke woning een oplossing, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. Bezoek een Winsol showroom in je regio en laat je adviseren door experts.

Voorzetscreen op zonne-energie: geen breekwerk nodig

Benieuwd naar de snelste manier om je ramen van mooie zonwering te voorzien? SolarFix voorzetscreens werken uitsluitend op zonne-energie. 100 % groen dus. Hierdoor hoeft men geen kabels te trekken en kan een SolarFix screen ook op een raam waar geen stopcontact in de buurt is. Solar screens passen zowel op bestaande ramen als in nieuwbouwprojecten. De installatie gebeurt zonder kap- en breekwerk én volledig aan de buitenkant van je woning. Ontdek de specificaties.

Een esthetisch inbouwscreen, ideaal voor nieuwbouw

Op zoek naar subtiel aanwezige screens voor je moderne nieuwbouwwoning? De inbouwscreen SolFix 100 IN van Winsol is een geslaagde combinatie van esthetiek en verticale zonwering. Deze windbestendige screen installeert men in de spouwmuur boven het raam. De kast is onzichtbaar en ook de onderlat verdwijnt wanneer je je screen niet gebruikt. Dankzij het sterke ritssysteem en de stevige zijgeleiders staat het doek mooi gespannen.

Maar er is meer. De motor zal geregeld (na een bepaald aantal cycli) controleren of het doek nog strak gespannen is. Als dat niet zo is, zal de motor automatisch het doek opnieuw afstellen. Hiervoor zijn dus geen interventies nodig van het Winsol serviceteam. Handig! Vraag vrijblijvend je offerte aan.

Goed om te weten: SolFix inbouwscreens zijn verkrijgbaar voor ramen tot 5 m breed of 3,5 m hoog met een maximale oppervlakte van 12 m². Een groter raam? Dan kijk je beter uit naar een SolFix RE of SolFix AR voorzetscreen.

Een screen voor elke stijl

Bij Winsol zijn er heel wat mogelijkheden om je screens af te stemmen op je woning. Screens met rechte kast passen dankzij hun strakke behuizing en slanke zijgeleiders uitstekend bij moderne woningen. Een afgeronde kast is dan weer een goede match voor landelijke stijlen. Maar je kan de verticale zonwering van Winsol nog op meer manieren naar je hand zetten. De kleur van het doek, de lichtdoorlaatbaarheid, het type motor, de bedieningsmogelijkheden en handige extra’s zoals sensoren. Wist je dat je je zip-screens ook kan gebruiken als muggenhor? Er zijn heel wat knopen om door te hakken. Bezoek een Winsol showroom in je buurt en laat je begeleiden bij je keuzes.

Op warme zomerdagen blokkeren screens de zonnestralen zodat jij kan genieten van een heerlijk koel huis. De windvaste screens van Winsol zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en passen bij elke woning. Ontdek de beste keuze voor jou in een Winsol showroom en krijg advies op maat.

   

standaard