Houd het deze zomer koel dankzij de buitenzonwering

De zon staat hoog aan de hemel en het wordt merkbaar zomer. De warmte is een opsteker voor lichaam en geest, maar verhoogt ook de temperatuur binnen in huis. Gelukkig kan men met de buitenzonweringen van VELUX met een gerust gemoed genieten van het mooie weer.

Niets leukers dan ontwaken met fluitende vogels en de eerste stralen van de opkomende zon. Langzaam klimt de temperatuur hoger, waardoor het ook binnen in huis warmer wordt. Om het binnenklimaat optimaal te regelen en het huis lekker fris te houden, moet men voorkomen dat de zonnestralen de ramen bereiken. Daarvoor is buitenzonwering onmisbaar. VELUX helpt hierbij met buitenste zonneschermen en rolluiken.

De buitenste zonneschermen van VELUX voorkomen dat de zonnestralen de beglazing bereiken, en nemen zo tot 72% van de warmte weg. Ze worden aan de buitenzijde van het dakvenster geplaatst, waardoor het venster gewoon kan openen en sluiten. Het transparante netweefsel houdt de warmte tegen, en is lichtdoorlatend. Zo kan men genieten van een aangenaam binnenklimaat én een mooi uitzicht op de buitenwereld. Wanneer koudere tijden aanbreken, kan het zonnescherm discreet opgeborgen worden boven in de afdekkap van het venster.

Kenmerken van het buitenste zonnescherm van VELUX:

 • Houdt tot 72% van de warmte buiten
 • Sterk, doorschijnend en onderhoudsvriendelijk netweefsel
 • Verkrijgbaar in manuele en elektrische uitvoering of op zonne-energie
 • Prijs: vanaf € 61,00 incl. btw (manuele versie)

 

De rolluiken van VELUX bieden het hele jaar door maximaal comfort. Ze houden tot 95% van de warmte buiten en hebben tal van andere voordelen: optimale verduistering, thermische isolatie in de winter, minder contactgeluid van regen of hagel, bescherming van de privacy en beveiliging. Bovendien kan het venster gewoon geopend worden om de kamer te verluchten.

Het discrete design sluit perfect aan bij het dak. Het rolluik is van binnenuit onzichtbaar wanneer het niet in gebruik is en past op alle VELUX-dakvensters.

De rolluiken van VELUX werden bekroond met de prestigieuze iF Product Design Award. De afdekkap van het rolluik is compact en de zijgeleiders sluiten perfect aan bij hellende daken. De fotovoltaïsche cel van de uitvoering op zonne-energie is discreet ingewerkt in de afdekkap.

Kenmerken van de rolluiken van VELUX:

 • Houdt tot 95% van de warmte buiten
 • Verkrijgbaar in elektrische uitvoering of op zonne-energie
 • Hoogwaardig materiaal: stevig aluminium
 • Lichtdichte zijgeleiders voor optimale verduistering
 • Dankzij de dienst PRO CONTACT op velux.be vindt men snel en gemakkelijk een installateur in de buurt voor de plaatsing van een VELUX-rolluik
 • Prijs:
  • Elektrisch rolluik voor plaatsing op een elektrisch dakvenster INTEGRA®

   – vanaf € 391,00 incl. btw
  • Rolluik op zonne-energie voor plaatsing op een manueel bediend dakvenster

   – vanaf € 598,00 incl. btw

 

In samenwerking met VELUX

Meer nieuws van VELUX

Dakvenster 20 jaar of ouder? Dan is vervangen voordelig voor jou!

De nieuwste generatie VELUX dakvensters verslaan hun voorgangers op heel wat vlakken.

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften

Vervolledig uw dakvenster met een gordijn volgens uw behoeften: verduisteren, bescherming tegen d

Een slimmere en gezondere woning!

Stel u voor dat uw dakvensters automatisch frisse lucht binnenlaten wanneer dat nodig is.

GRATIS Nieuwsbrief