Rolluiken of screens: wat is de beste oplossing voor mij?

Als je een woning bouwt, komt vaak de integratie van screens of rolluiken ter sprake. Hoewel beide opties gelijklopende functies hebben, zal je keuze grotendeels afhangen van de resultaten die je verwacht. In dit blogbericht lijsten wij kort voor je op waar je best rekening mee houdt bij het maken van deze keuze.

Zonnewarmte versus pottenkijkers

Het eerste verschil tussen deze twee opties betreft meteen ook hun belangrijkste functie. Waar screens hoofdzakelijk dienen om de zonnewarmte buiten te houden, worden rolluiken voornamelijk geïnstalleerd om een gevoel van privacy te krijgen. Dit kan ook afhangen van de ruimte: in een slaapkamer wens je vooral duisternis en stilte, terwijl je je bureau eerder zal willen beschermen van sterke zonnestralen die op je computerscherm kunnen vallen.

Duisternis

Met rolluiken kan je in je woning complete duisternis voorzien in je ruimte, of je nu ’s nachts wil slapen, overdag een dutje wilt doen of eenvoudig wilt genieten van kaarslicht tijdens je filmmoment. Hoewel screens de ruimte wel iets donkerder maken, kunnen ze geen volledige duisternis verzorgen. Om die reden worden screens meestal gecombineerd met gordijnen. 

Inbraakveiligheid

Rolluiken zorgen voor extra inbraakbeveiliging van je woning. Ze geven niet enkel het gevoel van privacy, maar verzekeren ook effectief dat niemand je zal komen storen in je eigen stekje. Screens hebben dit voordeel niet.

Isolatie

Rolluiken houden naast pottenkijkers ook de koude en de geluiden van buitenaf buiten. De lamellen van de rolluiken houden de koude lucht uit je huis en bovendien wordt er een luchtlaag gevangen gehouden tussen de ramen en de rolluiken, wat voor een isolerende werking zorgt.

Grote raampartijen

Met de steeds grotere raampartijen komt er ook meer en meer zonnewarmte in nieuwbouwwoningen binnen. Om die reden kan het aangewezen zijn om eerder voor screens dan rolluiken te kiezen. Zo hou je oververhitting van je woning tegen en kan je toch nog naar buiten kijken. Anderzijds zijn rolluiken ook in aluminium te verkrijgen waardoor grotere afmetingen kunnen overspannen worden. De oriëntatie van je woning speelt hier natuurlijk ook een rol: ramen die op het zuiden en het westen zijn gericht zullen het meeste zonlicht binnenkrijgen.

Automatisering

Bij Timmerman zijn wij mee met onze tijd. Daarom hebben al onze screens en rolluiken de mogelijkheid om elektrisch bediend te worden.

Voor elk wat wils

Of je nu uiteindelijk kiest voor rolluiken of screens, bij Timmerman is er voor elk type woning de perfecte oplossing. Inbouwrolluiken, opbouwrolluiken, voorzetrolluiken en screens in verschillende maten en kleuren: voor elke woning gepaste rolluiken en/of zonwering!

In samenwerking met Timmerman

Meer nieuws van Timmerman

PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur.

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren.

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden?

GRATIS Nieuwsbrief