Wat kosten rolluiken en screens?

03/06/2024

Wat is het goedkoopst: rolluiken of screens? En welke prijzen kun je verwachten? Over het algemeen zijn screens duurder dan rolluiken, maar de uiteindelijke prijs hangt af van diverse factoren, zoals de afmetingen en het type. Ontdek actuele richtprijzen in dit artikel, en verken hier een breed gamma kwalitatieve rolluiken en screens.

Missie: zonlicht en warmte buitenhouden

De zon buitenhouden zodat je woning niet opwarmt, kan zowel met rolluiken als screens. Welke oplossing jij best kiest, hangt af van je prioriteiten. Rolluiken houden zonlicht langs de buitenkant van de woning grondiger tegen dan screens, maar toch. In combinatie met dubbel glas kunnen screens tot 90% van de warmte buitenhouden. En het zicht naar buiten? Dat blijft grotendeels behouden bij screens, maar valt weg bij rolluiken. Ontdek inspirerende realisaties met screens en knappe projecten met rolluiken.

De extra troeven van rolluiken

Terwijl screens vooral een oplossing zijn om warmte en zonlicht buiten te houden, doen rolluiken daar interessante voordelen bovenop. Zo helpen rolluiken ‘s winters tegen kou, waardoor je minder moet verwarmen. Met hun isolerende eigenschappen dragen ze bij tot betere energieprestaties van je woning. Bovendien verhinderen ze ongewenste blikken en maken ze de woning inbraakbestendiger. Tot slot dempen ze geluid en hebben ze een verduisterende functie, eigenschappen die zeker van pas komen in een slaapkamer. Leer hier meer over de voordelen van rolluiken en vraag je gratis infobrochure aan.

Screens, rolluiken of een combinatie?

Kun je niet kiezen tussen screens en rolluiken? Een combinatie kan ook: verduisterende rolluiken voor de slaapkamers boven en zonwerende screens die het zicht naar buiten behouden op de benedenverdieping. Die keuze maak je best al in de ontwerpfase van de woning. Het meest esthetische en praktische is om ze bij het bouwen van je woning meteen in te bouwen. De voorzetsystemen zijn dan weer een goede oplossing bij renovatie. Benieuwd naar de beste match voor jouw project? Neem contact op met een zonweringspecialist in je buurt voor advies.

Screens vs. rolluiken: de kostprijs

Ook de prijs kan je keuze voor screens of rolluiken beïnvloeden. Hieronder vind je richtprijzen voor diverse types zonwering, waaronder rolluiken en screens. Zo krijg je alvast een idee van het kostenplaatje. Let wel: de prijs die jij uiteindelijk betaalt, wordt bepaald op basis van diverse factoren. Denk aan de afmetingen, de kwaliteit van de materialen, de plaatsingskosten, de bediening, etc. Benieuwd naar een prijs op maat voor jouw project? Vraag een offerte op bij een zonweringspecialist in je buurt.

Algemene richtprijzen in de markt, exclusief btw en plaatsing (2020)

  • Rolluik: € 210 (pvc) - € 370 (alu) per m²; elektrische motor: € 450
  • Rolluik voor dakvlakvenster: € 370 - 550
  • Windvast screen: € 1000 tot € 2800; verduisterend doek: € 200
  • Knikarmscherm: € 2000 (open systeem) tot € 3000 en meer (gesloten cassette)
  • Uitvalscherm: € 150 - 300 per lopende meter breedte
  • Buitenjaloezieën: € 200 - 500 en meer per m²
  • Terrasoverkapping: € 600 per m²
  • Verandazonwering: € 1800 tot 5500
  • Optie wind- en zonsensor: € 135 - 170
  • Optie batterij en zonnecel: € 500

De prijs van rolluiken: een som van diverse factoren

De prijs die jij voor je rolluiken zal betalen, is afhankelijk van de keuzes die je maakt bij aankoop. Een belangrijke keuze is het materiaal van het rolluik. Kunststof rolluiken zijn een stuk goedkoper dan aluminium rolluiken en prima geschikt voor kleine ramen. Aluminium rolluiken zijn echter een stuk steviger. Ze bieden bescherming tegen inbraak en dempen omgevingsgeluid beter. Dankzij hun isolerende werking houden ze in de winter de warmte binnen. Hello energiebesparing! Ontdek diverse types rolluiken en talrijke mogelijkheden tot personalisatie.

De bediening van je rolluiken

Ook het type bediening dat je kiest, beïnvloedt de prijs van je rolluik. Handmatige bediening via een lintroller komt goedkoper uit dan een elektrische bediening, maar elektrische bediening is zoveel praktischer. Daarmee kun je vanop afstand je rolluiken openen en sluiten, bijvoorbeeld met afstandsbediening of met je smartphone. Ook kun je je rolluiken automatisch aansturen via een domoticasysteem. Dat went snel! Er bestaan zelfs rolluiken die je kunt bedienen met zonne-energie. Deze Solar-motoren zijn goed voor het milieu, bovendien vermijd je kap- en breekwerk. Perfect dus als je wil renoveren. Leer meer over de bedieningsmogelijkheden in de gratis brochure.

De afwerking van je rolluiken

Wat met de afwerking van je rolluiken? Voor de kast, het rolluikpantser, de geleiders en de onderlat kies je doorgaans uit diverse standaardkleuren en folies. Liever een speciale tint? Dan kies je uit alle RAL-kleuren en betaal je mogelijk een meerprijs. Je gehele rolluik kan uitgevoerd worden in één kleur die perfect bij jouw woning past. Stijlvol en harmonieus! Ontdek inspirerende projecten.

De installatie van je rolluiken

Wil jij je rolluiken zelf installeren om te besparen? Denk toch maar even na. Kies je voor een vakman, dan ben je zeker van een plaatsing volgens de regels van de kunst én van je productgarantie. Goed om te weten: rolluiken monteren op de tweede verdieping of hoger kost doorgaans extra vanwege de huur van de bouwsteiger. Maar die kost betaal je ook als je zelf aan de slag gaat.

Extra opties

Tot slot hebben ook extra opties een invloed op de prijs van je rolluiken. Zo kan een voorzetrolluik voorzien worden van veiligheidsveren. Daarmee kan het rolluikpantser niet naar boven geduwd worden en is je woning extra beveiligd tegen inbraak. Er zijn ook esthetische opties, zoals de kastafsluitende onderlat voor een voorzetrolluik. Deze gepatenteerde onderlat is volledig in de kast geïntegreerd, voor een mooi afgesloten kast en meer doorkijkmogelijkheid. Een voorzetrolluik met een elegante look, het kan weldegelijk!

Benieuwd naar een prijs op maat voor je inbouw-, voorzet- of opbouwrolluiken? Neem dan contact op met een zonweringspecialist in je buurt. Hij adviseert je graag bij je keuze.

Wat kost een screen?

Verticale zonneschermen houden zon en insecten buiten. Bovendien gaan ze oververhitting tegen zonder dat je het zicht naar buiten verliest. Voor een windvast screen betaal je € 1000 tot € 2800, exclusief btw en plaatsing (richtprijzen 2020). Voor een verduisterend doek komt er zo’n 200 euro bij.

Net zoals bij de rolluiken heb je heel wat mogelijkheden om je screens te personaliseren zodat ze perfect aansluiten bij de stijl van je woning. Je kiest een type doek dat bij je behoeften past, een passende doekkleur en een kleur voor de kast, de geleider en de onderlat. Ook het type bediening dat je kiest, bepaalt mee de eindprijs. Elektrische besturing, automatische bediening, een centrale bediening via een domoticasysteem, een aansturing met zonne-energie … Keuze te over dus. De prijzen verschillen van aanbieder tot aanbieder. Een offerte op maat kun je opvragen bij een zonweringspecialist in je buurt. Veel succes!

Zowel met screens als rolluiken houd je efficiënt zonlicht en warmte buiten. Welke oplossing jij best kiest, hangt af van je prioriteiten. Ontdek een breed gamma kwalitatieve rolluiken en screens, en laat je inspireren door verbluffende realisaties. Like what you see? Neem dan contact op met een zonweringspecialist in je buurt voor een offerte op maat.

In samenwerking met SUYS

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.