Screens, voor een zorgeloze zomerdag en -nacht

10/06/2024

Bij een winterzonnetje kun je zalig genieten van de warme zonnestralen die door het vensterglas naar binnen schijnen. In de zomer kunnen deze zonnestralen snel storend en oncomfortabel warm worden. Gelukkig kun je de zon met buitenzonwering de hele dag door beheersen. Maar ook ’s nachts profiteer je van de voordelen van screens. Ontdek in dit artikel hoe.

De zon een ongenode gast?

De hittegolven liggen achter ons, maar we kunnen ze nog gemakkelijk voor de geest halen. De stijgende temperaturen waren niet mals! Heb je de afgelopen zomers, zowel buiten als binnen ook tot vervelends toe liggen puffen en zweten? Tijd voor een oplossing!

Overdag de zon weren

Met buitenzonwering kun je de hinderlijke zonnestralen blokkeren en de temperatuur binnen controleren. Screens op maat, die je aan de buitenkant van je ramen plaatst, zijn hiervoor bijzonder effectief. Naast hun zonwerende eigenschappen zorgen ze ook voor de gewenste privacy en profiteer je van een lager E-peil. Zo heerst er in je woning een gezond en koel binnenklimaat. Ontdek de verschillende soorten screens en hun voordelen.

’s Nachts verluchten

Wanneer tijdens een hete zomerdag ’s nachts de temperaturen buiten dalen, kun je je woning natuurlijk verluchten en koelen door je ramen en deuren open te zetten. Zo wordt je woning terug gevuld met verse gezonde buitenlucht. Maar helaas laat je zo niet alleen frisse lucht binnen, ook allerlei insecten zoals muggen en motvlinders vinden hun weg! Met tot gevolg dat jij ’s nachts omwille van het gezoem en gefladder geen oog dicht doet. Ook hier komen screens goed van pas. Bezoek een verkooppunt in je buurt en ontdek de gepaste screens voor jouw woning.

Screens die insecten weren

Doekzonwering houdt niet alleen de hitte en vervelende zonnestralen buiten, ze blokkeren ook insecten de toegang tot je woning. Wil je ’s nachts je ramen open zetten? Doe dat dan terwijl je je screens dicht laat. Deze volgende ingrepen maken ze de perfecte ‘insectenblockers’:

  • Dicht gewoven screens

Afhankelijk van het type screendoek laten je  screens de juiste hoeveelheid warmte en licht door. En ook belangrijk, ze laten bij elk type montage geen beestjes door! Ontdek de personalisatiemogelijkheden van doekzonwering.

  • Lockscreen® technologie

Niet alleen het type doek van je screens bespaart je nachtelijk gezoem, ook de manier waarop het bevestigd is. Dankzij een innovatieve Lockscreen® technologie zit het screendoek zowel bovenaan, onderaan als langs de zijgeleiders strak aan de raampartij vast. En dit tijdens elke weeromstandigheid. Bovendien is er geen tussenruimte tussen de geleiders en de onderlat waar insecten eventueel zouden kunnen doordringen.

  • Specifieke ritstechnologie en onderlatbevestiging

De screens zijn altijd strak gemonteerd in de zijgeleiders via een specifieke ritstechnologie. Dankzij een uniek lasprocédé is de ritsband volledig geïntegreerd in het doekweefsel. Dit blokkeert de doorgang voor insecten en zorgt bovendien voor een mooi strak en esthetisch resultaat. Geen kans op rimpelvorming dus! Ook de onderlat is mooi strak, zonder zichtbare lasnaad, gemonteerd aan het doek. Zo is ook hier geen ruimte voor insecten om zich te verschansen.

  • Extra geïntegreerd muggengaas

Wil je graag screenzonwering laten plaatsen die verder staat van het raam, dan kun je kiezen voor Lockscreen®  INTEGRATED. Deze inbouwmontage geeft je de mogelijkheid om een extra muggengaas te integreren. Hierbij wordt de kast omgekeerd, met het doek weg van het raam, gemonteerd. Met behulp van een koppelingsprofiel kan het muggengaas gemakkelijker geïntegreerd worden. Heb je nog geen idee welke screens je zou kiezen? Doe hier inspiratie op.

Ben je op zoek naar de geschikte zonwerende screens voor jouw woning? Doe ideeën op in de infobrochure, laat je inspireren door realisaties of ga langs bij een verkooppunt in je buurt voor een vrijblijvende offerte.

In samenwerking met SUYS

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.