Fan van grote ramen? Daarom kies je ook voor screens.

13/06/2024

Ze duiken steeds vaker op bij nieuwbouwwoningen en ingrijpende renovaties: grote glaspartijen. Ze zorgen voor ruimtegevoel en een strakke, eigentijdse look. Maar hoe groter je ramen, hoe belangrijker zonwering wordt. Ontdek wat screens voor jou kunnen betekenen en krijg tips voor keuze.

Grote glaspartijen vragen om zonwering

Hou je van grote ramen, maar niet van hitte in huis? Met screens ben je in de zomer goed beschermd tegen oververhitting. Screens worden gemonteerd aan de buitenkant van je woning. Zo wordt het felle zonlicht al tegengehouden voordat het de ramen bereikt. Hierdoor kan het glas in je ramen niet opwarmen, waardoor de temperatuur in huis de hele dag lang aangenaam koel blijft. Da’s niet alleen comfortabel, je moet ook minder uitgeven aan energieverslindende aircosystemen. Ontdek alle voordelen van screens en bekijk inspirerende realisaties.

Wat tijdens de koudere periodes?

Met screens profiteer je tijdens de koudere periodes maximaal van de warmte van de laagstaande zon die naar binnen straalt. Is de winterzon je toch wat te fel? Dan houd je die makkelijk buiten, want met doekzonwering kan je het hele jaar door de zon beheersen. Een stevige windvlaag? Geen zorgen, want je windvast rits-screen geeft geen krimp. Bekijk projecten met windvaste screens.

Screens zorgen voor een gunstiger E-peil

Met screens voorkom je dat je woning oververhit raakt en gaat er minder energie naar koeling. Hierdoor scoor je gunstig voor de geldende energie-eisen. Zowel bij nieuwbouw als renovatie moet je immers energiescores behalen. Het E-peil duidt aan hoe energiezuinig je woning is. Hoe lager het E-peil, hoe beter. Externe doekzonwering is ook op dit vlak interessant, want die verlaagt het E-peil van je woning. Lees meer over het effect van screens.

Screens helpen je voldoen aan de energie-eisen

Naast het E-peil is het S-peil van belang. Dat toont aan hoe efficiënt de vorm van jouw woning is en hoe weinig energie nodig is om de temperatuur op peil te houden. Op die manier kun je grote glaspartijen opnemen in de vormgeving van je woning, als je die maar compenseert met extra zonwering. Vind in 4 stappen de ideale zonwering voor je woning, of neem contact op met een verdeler voor advies.

Budgettip: omdat screens bijdragen tot een gunstigere energiescore kun je in aanmerking komen voor premies. Ontdek hier de voorwaarden.

Nog energiezuiniger met automatische bediening

Wil je nog een stapje verder gaan bij het energiezuiniger maken van je woning? Informeer je dan over automatische zonwering. Daarmee kunnen centraal aangestuurde systemen (domotica) en sensoren het van je overnemen. De stuurmodule speelt meteen in op de weersomstandigheden, ook als je niet thuis bent. Deze systemen bewaken de binnen- en buitentemperatuur en passen de zonwering aan aan jouw instellingen zodat het je beschermt tegen de warmte. De geprogrammeerde schema’s zorgen dat er geen energie verspild wordt aan het onnodig openen en dicht doen van je screens. Lees meer over de mogelijkheden.

Altijd een look op maat

Screens zijn de meest elegante en minimalistische zonweringsoplossing op de markt. Kies je voor screens van SUYS, dan kan je de kleur van jouw screens perfect laten afstemmen op je ramen. Resultaat: je screens sluiten naadloos aan op de look van je woning. Ontdek hier hoe jij je zonwering personaliseert. Like what you see? Neem dan contact op met een verdeler in je buurt voor een gratis offerte.

Stel je keuze voor zonwering niet uit

Voor een gegarandeerd strak design raden we aan om bij de ontwerpfase van je woning al rekening te houden met zonwering. Zo kun je inbouwscreens laten voorzien die volledig in de spouw worden weggewerkt. In open toestand is de onderlat van het doek opgetrokken in de kast. Zo zijn de screens volledig onzichtbaar geïntegreerd. Bekijk realisaties met inbouwscreens en vind een verdeler in je buurt.

Op zoek naar efficiënte zonwering voor je woning die perfect bij je ramen past? Neem contact op met een specialist voor advies en/of een offerte. Vraag hier je gratis inspiratiebrochure aan.

In samenwerking met SUYS

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.