Buitenzonwering, een luxe of onmisbaar voor je energie-eisen?

30/03/2022

De grondstoffenmarkt staat al langer onder druk. Het Russisch-Oekraïens conflict zorgt nu echter voor een ronduit hallucinante impact op de energieprijzen. Spaarzaam zijn is daardoor niet alleen aangeraden, het is intussen een absolute must. Elk gezin zoekt naar oplossingen om het energieverbruik te beperken. Hier alvast een waardevolle bedenking: "Hoe kan buitenzonwering jou helpen om te besparen op jouw energiefactuur?"

Verlaag de energiebehoefte, winter en zomer

Winter

Grote glaspartijen zorgen voor een ruimtegevoel en een strakke, eigentijdse look. Ramen en deuren zijn echter een zwakke plek in de bouwschil. Logischerwijs is er in de koudere maanden warmteverlies. Met grote ramen profiteer je daarentegen evengoed van de binnen stralende winterzon overdag en geniet je van de extra warmte die binnen blijft zodat je minder zal moeten verwarmen. Fan van grote raampartijen? Dan kies je ook voor screens! Ontdek wat buitenscreens voor jou kunnen betekenen.

Zomer

Op hete zomerdagen biedt zonwering buiten, zoals screens, bescherming tegen oververhitting. Bijgevolg zal er minder energie nodig zijn om de leefruimte te koelen. Onmisbaar tegenwoordig, want een airco verbruikt enorm veel elektriciteit. Bovendien scoor je met zonwerende screens voor buiten tegelijk gunstig voor de geldende energie-eisen. Verticale zonwering aan de buitenkant wordt in aanmerking genomen bij de beoordeling hoe energiezuinig je gebouw is: met buitenscreens heb je minder energie nodig om de binnentemperatuur op peil te houden. Zo kan je genieten van grote glaspartijen, als je die compenseert met extra zonwering om te besparen op de energiekost. Lees er hier meer over.

Aangeraden: zonwerende screens langs buiten

Screens aan de buitenkant kunnen tot 40 % meer warmte weren dan bijvoorbeeld gordijnen. Het screendoek houdt de warmte buiten al tegen, nog voor de zonnestralen het raam bereiken. Ontdek alles over ons gamma zonnescreens. Dat wil zeggen dat extra koeling, zoals een airco, onnodig is met verticale zonwering buiten en je een hoop bespaart op de energiekost door reeds buiten de warmte te weren. Onderzoek toont aan dat buitenzonwering de energiefactuur tot wel 10 % kan verlagen. Rolluiken kunnen evengoed een degelijk pantser vormen tegen oververhitting. Zonnescreens hebben evenwel de troef dat ze het zicht naar buiten behouden. Je geniet van het tafereel van een mooie zomerdag, terwijl je binnen in een comfortabel binnenklimaat vertoeft. Laat je inspireren door enkele mooie realisaties met buitenscreens.

Bespaar nog meer dankzij automatisatie

Een automatische sturing van je screens is niet alleen makkelijk, het is vooral een slimme manier om weer wat euro’s uit te sparen. Centraal aangestuurde systemen (domotica) en sensoren nemen het over. De stuurmodule speelt meteen in op de weersomstandigheden, ook als er niemand thuis is. Deze systemen bewaken de binnen- en buitentemperatuur en passen de zonwering aan volgens de gekozen instellingen. De geprogrammeerde schema’s zorgen ervoor dat er geen energie verspild wordt aan het onnodig openen en sluiten van de zonnescreens. Met deze dynamische bediening van de buitenzonwering ga je kostenefficiënt de energie beheren.

Zonwering op zonne-energie: geen stroom nodig

Naast een klassieke elektrische sturing, kan je de zonnescreens ook aansturen op zonne-energie.. Buitenzonwering op zonne-energie is nog duurzamer en de zon betaalt mee aan de energierekening. Bovendien is het systeem draadloos, waardoor de montage eenvoudig en snel kan verlopen.

Met de zomer voor de deur, denken velen na over manieren om het binnen de hele dag aangenaam koel te houden. Daarnaast blijven de energieprijzen enorm stijgen, en daar lijkt niet snel verandering in te komen. Dan wil je je geld echt niet uit geven aan energieverslindende koelsystemen. We zien het nu al met de eerste lentezon, dat mensen hun energieverbruik kritisch onder de loep nemen en bekijken hoe de investering in screens terug verdiend kan worden. Zonwerende screens zijn onmisbaar om het op de zonnige dagen heerlijk fris in de leefruimtes te houden, zonder daarvoor extra energie te verbruiken. Screens zijn bovendien veruit de meest elegante en minimalistische zonweringsoplossing op de markt. Download de brochure van screens hier.

Bij SUYS gaan ze voor een mooi en functioneel design, 100 % Belgische makelij en dat aan een no-nonsense prijs. Ontdek hoe jij de investering in screens terug kan verdienen en contacteer één van de Preferred Partners.

In samenwerking met SUYS

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.