Voorkom oververhitting van je woning met Fixscreen Minimal

Gepubliceerd op 11 October 2021

Wil je net zoals het bankkantoor in Roeselare genieten van grote ramen, maar vermijd je liever oververhitting? Met de nieuwe Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson kan dit. Ontdek wat dit voor het Crelan-bankkantoor in Roeselare heeft betekend.

Glazen wanden staan centraal

Een minimalistisch en functioneel gebouw dat voldoet aan alle noden van een modern bank- en verzekeringskantoor: dat was de wens van de bouwheer. Grote glaspartijen en een openlandschapskantoor waren hier dan ook een evidente voorwaarde voor de architect, die uitging van een langwerpige balk als vormgeving voor deze nieuwbouw. “Maar dan wel eentje die op een sokkel geplaatst is, met een rondlopend kader in de voorgevel als sober accent,” verduidelijkt architect Corneel Schepens (architectenbureau Schepens BV). “Bovendien springen de raampartijen in ten opzichte van de voorgevel en werden zowel de trappen als toegangshelling in de sokkel verwerkt.” Glazen wanden centraal in het gebouw behouden het maximale doorzicht maar scheiden tegelijk toch de publieke zone functioneel af van het landschapskantoor en de besprekingsruimtes.

Ideaal voor slanke raamprofielen

Voor de Fixscreen Minimal CW50 doekzonwering van Renson werd dit een pilootproject. Die werd speciaal ontwikkeld voor vliesgevels als deze. De koppelgeleiders zijn daarom net zo breed (50mm) als de profielen van de vliesgevel. “Dankzij dit nieuwe type doekzonwering konden we toch kiezen voor slanke gordijngevelprofielen,” aldus de architect. Bovendien zitten zowel de zijgeleiders als de doekkasten van de zonwering volledig weggewerkt in de gevel, wat de detaillering uiteindelijk alleen maar mee ten goede komt.

Subtiel geïntegreerde buffer tegen felle zon

De Fixscreen Minimal CW50 zonwering van Renson werd dus naadloos geïntegreerd in de buitengevel. En dus valt die eigenlijk nauwelijks op. Zelfs met de screens neergelaten, vormt alles één mooi geheel, terwijl de zon toch tegengehouden wordt daar waar dat het meest efficiënt is om oververhitting binnen te voorkomen: nog voor die het glas kan bereiken. Toch was het vooral het negatieve effect van een laagstaande of felle zon (met reflectie op schermen en op de witte bureaus als gevolg) dat de bouwheer voor doekzonwering deed kiezen. Dat die geen afbreuk hoeft te doen aan het strakke ontwerp van dit kantoor, is daarbij uiteraard mooi meegenomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Fixscreen Minimal CW50? Ontdek ze snel en neem contact op met een expert voor advies.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan