Natuurlijke ventilatie en zonwering in 1

RENSON®, trendsetter op het vlak van ventilatie en zonwering, stelt de Fixvent® Mono AKEVO voor. Deze oplossing combineert een discreet zelfregelend ventilatierooster en een windvast zonweringdoek met extra akoestisch comfort. Deze Fixvent® Mono AKEVO past dan ook perfect binnen de energiezuinige concepten van RENSON®, die een gezond en comfortabel binnenklimaat nastreven. Continue natuurlijke ventilatie en de beheersing van de zonneïnstraling zorgen immers voor een goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur. Als dit bovendien ook nog eens leidt tot lagere energiekosten, dan is een besluit snel genomen.

Met zijn Screenvent® ontwikkelde RENSON® een multifunctionele oplossing, die ventilatie en zonwering in één systeem combineerde. Door de integratie van windvaste doekzonwering werd nadien ook de Screenvent® Mistral ontwikkeld en in toepassingen in lawaaierige omgevingen kon de Screenvent® Mistral AK geïntegreerd worden. Vandaag heeft RENSON® deze technologie geoptimaliseerd en stelt de specialist in ventilatie en zonwering uit Waregem de Fixvent® Mono AKEVO voor. Deze Fixvent® Mono AKEVO combineert een zelfregelend ventilatierooster met een windvaste doekzonwering. Het systeem wordt als monobloc bovenop aluminium, hout en PVC ramen geplaatst. Dankzij een vlotte schuifbeweging is dit systeem geschikt voor alle raamdieptes tussen 50 en 215 mm.

Het zelfregelend aluminium ventilatierooster met een hoog debiet van 70 m³/h/m bij 2 Pa regelt de toevoer van verse lucht. De zelfregelende klep reageert automatisch op drukverschillen en windsterkte, waardoor tocht wordt vermeden. Het rooster wordt bijna onzichtbaar achter slag gemonteerd, wat een enorm pluspunt is voor de architectuur en stijl van het gebouw.

Een windvaste screen met hoge zonweringcoëfficiënt houdt de warme zonnestralen tegen voor ze het glas bereiken en controleert de lichtinval. Deze screen steunt op de Fixscreen®-technologie met haar ingenieuze gepatenteerde geleidingssysteem met symmetrische rits. Een verzwaarde onderlat met afdichtingstrip zorgt voor een perfecte aansluiting met de dorpel. Daardoor zit het doek windvast en strak in iedere positie en behoren klapperende en stukgescheurde doeken definitief tot het verleden. Een verborgen lasnaad ter hoogte van de onderlat zorgt bovendien voor een strakke en moderne uitstraling en de waterdichte elektrische connectie (Connect & Go) tussen de doekbuis en de kast garandeert een gemakkelijke montage en demontage van de doekrol en een eenvoudige vervanging van het doek of de motor. De Smooth technology, een verbetering van het ingenieuze ritsprincipe, zorgt voor een nog betere windvastheid van de screen.

Bij de ontwikkeling van deze Fixvent® Mono AKEVO heeft RENSON® ook veel aandacht besteed aan de technische eigenschappen. De bestaande Screenvent® Mistral AK had een U-waarde van 4,0 W/m².K, terwijl deze nieuwe oplossing een waarde van slechts 1,5 W/m².K laat noteren. Het gebruik van akoestisch vulmateriaal zorgt voor een verbeterde geluiddemping tot 40 dB. Deze Fixvent® Mono AKEVO kan bovendien door de koppeling van 2 screens gebruikt worden voor grote raampartijen tot 18 m². Ook de rol van het design wordt steeds belangrijker bij het ontwerp van ventilatie- en zonweringsystemen. Door de uniforme binnenafwerking van deze Fixvent® Mono AKEVO, de vernieuwde Fixscreen® Mono AKEVO doekzonwering en de Invisivent®EVO (AK) kunnen deze producten zonder inbreuk op de esthetiek van het interieur gewoon naast elkaar gebruikt worden.

Deze kenmerken maken de Fixvent® Mono AKEVO geschikt voor nieuwbouw en renovatie bij particuliere woningbouw en projecten (ziekenhuizen, rusthuizen, kantoren, scholen, …).

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Terrasje doen in het water, voldoende beschut voor de zon

In Bierbeek kan Johan Ons (ONS Tuinarchitectuur) fier terugblikken op een uniek project.

Krijg een antwoord op je zonweringvragen

Het is vaak puffen tijdens de warme zomerdagen. Zonwering komt daarom goed van pas.

Verleng je zomer met een terrasoverkapping

De tijd vliegt wanneer je plezier hebt. En als het zonnetje schijnt, lijkt die tijd nog sneller t

Zonwering aan de binnen- of buitenkant plaatsen?

Wil je voorkomen dat je woning een sauna wordt tijdens de volgende hittegolf?

GRATIS Nieuwsbrief