Bereid je voor op een nieuwe hete zomer

Het was puffen en zweten afgelopen zomer. Niet een, niet twee, maar liefst drie hittegolven stelden ons lichaam op de proef. Extreme temperaturen waar we, volgens de voorspellingen, de komende jaren steeds vaker mee te maken zullen krijgen. Met buitenzonwering en passieve koeling van Renson hou je het hoofd koel tijdens de volgende hete zomer.

Als het kwik buiten de pan uitswingt, is het ook binnenshuis vaak te warm voor alledaagse zaken. Denk maar aan eten, ontspannen en slapen. De uitdaging van de toekomst is dus om je woning koel te houden.

Tien graden koeler

Een airco mag dan wel aantrekkelijk klinken: het is een echte energieverslinder. Gelukkig bestaat er een betere oplossing om je binnenklimaat beduidend koeler te houden dan buiten en enkel te genieten van de zomerhitte wanneer jij dat wil.

Een slimme combinatie van screens en ‘nightcooling’ bieden een natuurlijke en energievriendelijk oplossing. Zo geniet je volgende zomer van een woning die liefst tien graden koeler is dan de buitenlucht.

Stijlvolle zonwering

Terwijl airco de warmte die binnen zit afvoert naar buiten, laat goede buitenzonwering die zelfs niet eens binnen. Ze schermen je ramen af, zodat die de binnenruimtes niet doen opwarmen. Renson heeft screens in alle stijlen en maten, die tegenwoordig zelfs bij na-installatie amper nog opvallen voor de ramen.

Afkoelen tijdens de nacht

De warmte buiten houden met screens is een belangrijke eerste stap. ’Nachtkoeling’ doet daar nog een extra schepje verkoeling bij. Samen kunnen ze de binnentemperatuur op hete dagen zelfs tot tien graden laten dalen. De speciaal ontwikkelde en inbraakveilige roosters verluchten je woning ‘s nachts intensief met de koelere buitenlucht, die de warme lucht naar buiten drijft.

Schrik voor het vervelend gezoem – en de jeuk achteraf – van muggen is alvast niet nodig. De aluminium lamellen zijn langs binnen afgewerkt met insectenwerend gaas. Verlucht je woning dus zonder zorgen, dag en nacht.

Wil je ook voorbereid zijn op een hete zomer? Surf dan als de bliksem naar Renson.eu en vind de oplossing voor een fris huis!

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Terrasje doen in het water, voldoende beschut voor de zon

In Bierbeek kan Johan Ons (ONS Tuinarchitectuur) fier terugblikken op een uniek project.

Krijg een antwoord op je zonweringvragen

Het is vaak puffen tijdens de warme zomerdagen. Zonwering komt daarom goed van pas.

Verleng je zomer met een terrasoverkapping

De tijd vliegt wanneer je plezier hebt. En als het zonnetje schijnt, lijkt die tijd nog sneller t

Zonwering aan de binnen- of buitenkant plaatsen?

Wil je voorkomen dat je woning een sauna wordt tijdens de volgende hittegolf?

GRATIS Nieuwsbrief