Al zin in de zomer van 2022? Stoom je woning klaar met doekzonwering.

Gepubliceerd op 08 December 2021

Grote ramen halen veel daglicht binnen en zorgen voor een ‘buitengevoel’ in huis. Zolang de zon geen vrij spel krijgt tenminste. Want op warme dagen, of tijdens een hittegolf, wordt het in een goed geïsoleerde woning al snel ondraaglijk warm. In de toekomst zal het aantal warme dagen per jaar zelfs nog toenemen. Hoe vermijd je dat je woning oververhit raakt op een natuurlijke, efficiënte, duurzame en energiezuinige manier?

Boom, oversteek, luifel of buitenzonwering

Akkoord, tijdens een hittegolf kan een airco het leven in een oververhit interieur draaglijk maken. Maar eigenlijk loop je daarmee achter de feiten aan. Onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ pak je het probleem van oververhitting beter bij de oorzaak aan. Een boom op een strategische plaats in de tuin bijvoorbeeld, kan er al voor zorgen dat de zon het glas van je ramen niet rechtstreeks bereikt en je huis niet opwarmt als een serre. Ook een oversteek of luifel breken op eenzelfde manier de zonnestralen. Net zoals doekzonwering dat doet.

Tip: Vraag je gratis inspiratiegids over zonwering aan en ontdek diverse mogelijkheden voor jouw woning.

Lekker fris in de zomer, aangenaam warm in de winter

Het grote voordeel van zonwering is dat die instant voor verkoeling zorgt in huis. Door die op de warmste dagen van het jaar consequent vanaf ’s morgens vroeg neer te laten, krijgt de zon niet eens de kans om je huis op te warmen. Het resultaat? ’s Avonds kom je thuis in een aangenaam fris huis, terwijl het er dankzij de transparantie van de screens toch niet aardedonker is. Ten opzichte van de andere natuurlijke oplossingen zoals eerder opgesomd, heb je met doekzonwering zelf de controle in handen. Jij beslist over ‘op’ of ‘neer’, zodat je in de winter alsnog kan genieten van de gratis zonnewarmte in huis, of dat je ook bij verblinding van tv- of computerschermen de screens naar beneden kan laten: volledig naar wens. Ontdek de hoogkwalitatieve screens van Renson.

Lang niet enkel voor nieuwbouw: de Fixscreen Solar

Handig om weten: ook voor wie niet aan een nieuwbouw of grondige renovatie toe is, is het niet te laat om doekzonwering te laten installeren op de bestaande ramen. Dankzij de Fixscreen Solar hoeven daarvoor zelfs geen stopcontacten voorzien te zijn. De screen is namelijk uitgerust met een zonnecel, waardoor er bij de installatie ook geen kap- of breekwerk aan te pas komt. Meer zelfs: je hoeft er in principe niet eens voor thuis te blijven, want de installateur kan die piekfijn afwerken zonder één stap binnen te moeten zetten. Vind hier een verdeler in je buurt.

Altijd van stroom voorzien

Daglicht volstaat om de Fixscreen Solar van stroom te voorzien. En dus werken die zelfs op een regendag perfect. Waar dat met de zonnecel in de doekkast toch niet zou lukken, is er ten slotte altijd nog een losse zonnecel beschikbaar, die elders gemonteerd het nodige daglicht opvangt voor een vlotte bediening.

Op Batibouw trekt Renson resoluut de kaart van de renovatie, want gezond en comfortabel wonen is lang niet enkel voor nieuwbouw weggelegd. Kom de Fixscreen Solar ontdekken op stand 530 in Paleis 5, of surf naar www.renson.be voor een verdeler in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan