Wat zijn de voordelen van elektrische jaloezieën?

Gepubliceerd op 12 January 2022

Houd je van de look van jaloezieën, maar vind je het niet stijlvol dat er koorden aan te pas komen? Ben je het beu dat je je jaloezieën schuin naar boven optrekt, waarna je opnieuw moet beginnen? Met elektrische jaloezieën heb je the best of both worlds. Deze draadloze, prachtige elektrische jaloezieën met automatische bediening zijn ideaal voor elke ruimte. Ook voor ramen die niet zo eenvoudig geplaatst zijn, is het mogelijk om een elektrische jaloezie te hangen.

Bestellen is supermakkelijk. Er is keuze uit verschillende houtsoorten die gebruikt worden om de juiste sfeer te creëren waar jij naar zoekt, of je kan gaan voor de aluminium versie.

Daarnaast zijn er vele mogelijkheden om je elektrische jaloezieën te bedienen. Je kan opteren voor een eenvoudige afstands- of wandbediening, tot bediening via een applicatie of zelfs je stem. Ook kan je via een sensor je raamdecoratie automatisch op en neer laten gaan wanneer de zon begint te schijnen, of wanneer het donkerder wordt. Dit gebeurt via een sensor. De motor die ze bij PoweredBlinds gebruiken is gemaakt door Somfy, ‘s werelds meest bekende fabrikant van motoren voor elektrische gordijnen.

Kortom

  • 100% draadloos
  • 360° vol mogelijkheden met licht
  • Automatisch of vanuit je luie zetel te bedienen (of vanop vakantie wanneer je ze even vergeten was)
  • Op maat gemaakt, passend voor elk uniek raam
  • Beschermen je meubels dankzij zonwerende werking

Waarom elektrische jaloezieën?

Jaloezieën hebben de meest uiteenlopende mogelijkheden wanneer het aankomt op lichtinval. Je kan ze volledig openen en sluiten, maar ook op elke graad daartussen zetten. Zo heb je verschillende mogelijkheden om je lichtinval en privacy te regelen. Ook kunnen ze je hele ruimte verduisteren, wat ideaal is voor de slaapkamer.

Je favoriete stand gevonden? Zet hem dan vast in je bediening. Zo kan je je elektrische jaloezieën steeds makkelijk en snel terug op je favoriete positie zetten.

Keuze en installatie

Je elektrische jaloezieën bestaan in vele kleuren en maten. Belangrijk is dus om de juiste te kiezen voor jou. Nadat je de raamdecoratie gekozen hebt die het beste bij jouw interieur past, is het tijd om die te installeren. De installatie van elektrische lamellen kan door een doe-het-zelver makkelijk gedaan worden. Je hebt geen kennis nodig van elektriciteit of dergelijke. Bij de levering zit natuurlijk ook een uitgebreide instructie die je kan gebruiken.

Bediening

De bediening kan verschillen per jaloezie. Je kiest namelijk de opties die jij wil. Heb je gekozen voor een sensor die bij licht en donker automatisch open en dicht gaat, of voor een wandschakelaar, dan zal je die natuurlijk ook moeten installeren. Koos je voor een afstandsbediening, dan is het sneller in orde. De applicatie installeer je op je telefoon en je volgt de instructies. Daarnaast kan je ook de Somfy Home gebruiken. Somfy Home kan ook gebruikt worden voor het bedienen van andere systemen in je huis, zoals bijvoorbeeld je verlichting. Met het Tahoma systeem kan je dan weer je stem gebruiken om je rolluiken te bedienen.

De bediening geeft je vele mogelijkheden. Je kan je elektrische lamellen programmeren. Zo kan je timers instellen, om bijvoorbeeld elke ochtend om 7 uur je jaloezieën naar boven te laten gaan. Ook kan je werken met donker en licht. Wanneer de zon schijnt of de temperatuur boven de 38°C is, gaan de lamellen vervolgens automatisch sluiten (dit kan enkel wanneer de sensor geïnstalleerd werd). Ook kan je je favoriete standen instellen en ze benoemen. Je kan bijvoorbeeld een stand maken ‘tv’, die stand zet je elektrische jaloezieën automatisch in de goede positie wanneer je televisie gaat kijken.

Geen twijfel meer: elektrische jaloezieën zijn een must-have

Er is geen twijfel meer. Elektrische jaloezieën moet je hebben. Zoals je ziet, zorgen elektrische jaloezieën ervoor dat jij kan relaxen. Je kan gemakkelijk op jouw favoriete manier je lamellen controleren en instellen. Alleen maar voordelen, dus waarom zou je nog twijfelen? De experten van PoweredBlinds helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Neem gerust contact op voor betrouwbaar en compleet advies, afgestemd op jouw situatie en wensen.