Waarom voor gordijnrails kiezen?

Gepubliceerd op 19 January 2022

Gordijnrails zijn de keuze bij uitstek wanneer alle aandacht naar de stof moet gaan. De gordijnrails zijn gemaakt van kunststof of metaal, en de stof wordt met haken aan de rails bevestigd. De rail wordt met beugels dicht tegen het plafond bevestigd, en de gordijnen glijden soepel over de kunststof geleider.

Discreet aanwezig

Elektrische gordijnrails worden discreet afgewerkt, waardoor je zo min mogelijk van de rails ziet. Dit maakt elektrische gordijnrails uitermate geschikt voor een meer minimalistische look, maar ook voor ramen met een beperkte ruimte tussen de bovenkant van het raam en het plafond.

Diverse mogelijkheden voor de bediening

Gemotoriseerde gordijnrails zijn betrouwbaar en eenvoudig te bedienen, terwijl ze dankzij hun eigentijdse design aan elk interieur kunnen worden aangepast. De rails zelf werken heel stil en adequaat, waardoor je gordijnstof wordt beschermd tegen beschadiging. Bovendien is de gepatenteerde motor van de gemotoriseerde gordijnrail zo ontworpen dat hij bijna onzichtbaar is achter de gordijnen. Hij kan aan weerszijden van de gordijnrail worden geïnstalleerd - links of rechts - of, als er voldoende ruimte is, ook bovenop de gordijnrail.

Gordijnrails wekken de indruk van een modern huis. Ze kunnen worden bediend via een afstandsbediening, een website of een smartphone-applicatie.

Voordelen van gordijnrails

Bespaart tijd

Alle gordijnen kunnen worden geopend met één enkele tik op je smartphone (via een applicatie). De motor kan ook via een schakelaar worden bediend, zodat je de positie ervan overal in de kamer kunt aanpassen. Waarschijnlijk de handigste en populairste oplossing - een draadloze schakelaar naast het bed - waarmee je je gemotoriseerde gordijnrail eenvoudig en snel kunt aanpassen.

Veiliger

Met gemotoriseerde gordijnrails kun je een precieze openings-/sluitingstijd voor je gordijnen instellen, evenals de gewenste positie. Zo kun je de illusie wekken dat er iemand thuis is, zelfs als het huis leeg is, en zo inbrekers en insluipers afschrikken.

Verlengt de levensduur van je gordijnen

Je beschermt je gordijnstof door ze zachtjes te laten bedienen door een motor, in plaats van ze manueel te moeten openen en sluiten. Zo kun je langer van jouw gordijnen genieten.

Stille werking

Hoewel de motor krachtig is, werkt hij verrassend stil en maakt hij geen hinderlijk geluid.

Minder afstandsbedieningen

Eén smartphone-toepassing volstaat om je gemotoriseerde gordijnrail te bedienen. Op aanvraag kunnen de experten van PoweredBlinds echter extra draadloze schakelaars en afstandsbedieningen installeren.

Automatische besturing op basis van weersomstandigheden

Het is mogelijk om slimme weer- en zonnesensoren aan te sluiten die het openen en sluiten van gordijnen automatiseren afhankelijk van de temperatuur. Dit systeem zal de gordijnen sluiten tijdens een zonnige dag om te voorkomen dat de kamer onaangenaam warm wordt.

Aangepast aan jou

Je kunt de bedieningssnelheid, start- en stop posities aanpassen en met één druk op de knop een aangepaste gordijnpositie instellen om te gebruiken.

Ook geschikt voor commerciële ruimtes

Elektrische gordijnen zijn niet alleen een goede aanvulling voor thuis, maar ook heel geschikt voor kantoren, diverse commerciële ruimten, concertzalen en theaters.

Gordijnrails in de eetkamer

Gordijnrails zijn ideaal voor alle ramen omdat ze zeer flexibel zijn en gemakkelijk om rondingen en krappe hoeken kunnen worden gebogen, zodat je een echt gladde afwerking krijgt die de vorm van je raam volgt. Gordijnen worden aan de rails bevestigd met glijdende haken en de rails kunnen aan het plafond of aan de muur worden bevestigd, afhankelijk van de beschikbare ruimte en persoonlijke wensen.

Gordijnrails in de woonkamer

Is er een maximale breedte voor gordijnrails? Dankzij de op maat gemaakte service van PoweredBlinds is alles mogelijk. Hun extra brede rails zijn geschikt voor alle stijlen en gewichten gordijnstoffen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je gordijnen goed vastzitten wanneer ze gemonteerd zijn.

Elektrische gordijnen op schuifdeuren

Ook aan schuifdeuren kunnen elektrische gordijnen gemonteerd worden. Zorg ervoor dat je juist opmeet, hiervoor kun je het meetadvies van PoweredBlinds gebruiken. Op die manier ben je zeker dat je gordijnen perfect zullen hangen in alle omstandigheden. 

Interesse in elektrische gordijnrails? Neem dan contact op met een expert voor betrouwbaar en compleet advies, afgestemd op jouw situatie en wensen.