Waarom kiezen voor verduisterende rolgordijnen?

26/10/2022

Elke soort raamdecoratie heeft unieke eigenschappen en functies. Zo heb je voor elke kamer raamdecoratie die jouw wensen kan vervullen. Rolgordijnen zijn zeer populair omdat ze voor haast elke kamer geschikt zijn. Vaak zijn rolgordijnen in vele kleuren, stofsoorten en maten beschikbaar. Een andere belangrijke eigenschap waarnaar gekeken moet worden is of de rolgordijnen semi-transparant of verduisterend zijn. Wat is het verschil en waarom zijn verduisterende rolgordijnen een uitstekende keuze? Lees verder en leer wat nodig is om een goede keuze te maken.

Verduisterend of semi-transparant

Rolgordijnen kunnen grofweg in twee categorieën worden ingedeeld: semi-transparante rolgordijnen en verduisterende rolgordijnen. Semi-transparante rolgordijnen laten het zonlicht gedeeltelijk door, maar beschermen wel de privacy omdat je niet volledig door de stof heen kan kijken. Verduisterende rolgordijnen daarentegen blokkeren het zonlicht volledig. Ook kan je niet door de stof heen kijken. Semi-transparante rolgordijnen zijn vaak terug te vinden in de woonkamer of keuken. Verduisterende rolgordijnen zijn dikwijls een populaire keuze in de slaapkamer of werkkamer. Maar uiteindelijk bepalen jouw persoonlijke smaak en behoeften wat voor categorie rolgordijn je wilt.

Slaapkwaliteit verbeteren

Zoals eerder gesteld zijn verduisterende rolgordijnen vaak terug te vinden in de slaapkamer. Verduisterende rolgordijnen sluiten het licht compleet buiten en zijn de perfecte raamdecoratie om goede slaapkwaliteit te garanderen. Wakker worden door (artificieel) licht in de nacht heeft een nadelig effect op de slaapkwaliteit. Creëer een rustgevende en ontspannende omgeving zodat je voldoende slaap krijgt.

Zorg ervoor dat de verduisterende rolgordijnen op maat zijn gemaakt en je weet zeker dat ze perfect zullen aansluiten op de raamkozijnen. Dit voorkomt dat je openingen of spleetjes hebt aan de zijkanten waar licht doorkomt. Naast de slaapkamer zijn verduisterende rolgordijnen ook vaak terug te vinden in de woonkamer. Doe je graag dutjes, of kijk je graag films in de woonkamer? Met verduisterende rolgordijnen kan je overdag de kamer volledig verduisteren zodat je rustig kan slapen en geen last hebt van daglicht op je gezicht of op het televisiescherm.

Veiligheid is belangrijk

Verduisterende rolgordijnen kunnen de veiligheid op meerdere vlakken verbeteren.

Verduisterende rolgordijnen voorkomen ook dat men naar binnen kan kijken en kan zien wat voor waardevolle meubels en toestellen je in huis hebt, en uiteraard of er iemand thuis is. Als je kiest voor elektrische verduisterende rolgordijnen kan je programma’s instellen of gebruik maken van sensoren om je rolgordijnen naar boven of beneden te laten gaan, zodat het lijkt alsof je huis bewoond is. Bovendien kunnen sensoren ervoor zorgen dat je rolgordijn vanzelf naar beneden gaat wanneer de zon begint te schijnen of wanneer binnenskamers een bepaalde temperatuur bereikt wordt. Zo geef je jouw huis altijd een bewoonde indruk, ook als je niet thuis bent, en schrik je daarmee inbrekers af.

Verduisterende rolgordijnen houden ook de felle zonnestralen volledig tegen. Dit beschermt bijvoorbeeld jouw meubels tegen verkleuring als ze aan zonlicht worden blootgesteld. Zeker meubels die dicht bij het raam staan kunnen verkleuren door urenlange blootstelling aan zonlicht.

Privacy

Privacy is ook een belangrijke factor, zeker als je in de stad woont of aan een drukke straat met veel blootstelling aan het publiek. Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen het zonlicht tegen, maar ook nieuwsgierige blikken van vreemden. Hierdoor voel je je altijd veilig, vrij en onbespied. Zeker als je kiest voor (elektrische) verduisterende rolgordijnen komt dit voordeel nog meer naar voren. Je kan de elektrische rolgordijnen namelijk zo programmeren dat ze op vaste tijden zullen openen of sluiten. Wil je ’s avonds ongestoord een film kijken op de bank? Programmeer dat de rolgordijnen in de avond zullen sluiten en je hoeft je geen zorgen meer te maken of je alle gordijnen wel dicht hebt gedaan.

Verduisterende rolgordijnen zijn eenvoudig te installeren

Verduisterende rolgordijnen kan je makkelijk zelf installeren. De (elektrische) rolgordijnen van Poweredblinds zijn heel gemakkelijk zelf te monteren. Hun installatiegids helpt je stap voor stap op weg, dus je hoeft geen professional te zijn om je raamdecoratie te installeren. Heb je toch vragen of twijfels? Geen zorgen, neem vrijblijvend contact op met de experts van de klantenservice en laat je adviseren. Bekijk hier de verduisterende rolgordijnen van Poweredblinds.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.