Waarom kiezen voor houten jaloezieën?

Gepubliceerd op 26 November 2021

Het aantal soorten raamdecoratie is tegenwoordig enorm. Toch blijven wij grote voorstander van houten jaloezieën. Onze voorkeur gaat uit naar de elektrische variant. Hier zijn heel wat voordelen aan verbonden. We overlopen even welke.

Houten jaloezieën zijn duurzaam en tijdloos. Horizontale houten lamellen zijn een erg populaire vorm van binnenhuis bescherming tegen de zon. Ze zien er goed uit en zorgen ervoor dat je oneindig veel mogelijkheden hebt om licht te filteren. Als je kiest voor binnenhuis elektrische houten jaloezieën aangedreven door een Somfy motor, kan je ze makkelijk bedienen, op de manier die je zelf wil. Je kan de latjes draaien, ze optrekken of laten dalen.

Wanneer je ze automatiseert heb je altijd je lamellen in de juiste positie. Ze werken geluidloos en beschermen je meubels altijd van de zon. Wat wil je nog meer?

Voordelen van houten jaloezieën

Ze geven je meer privacy

Hoewel rolgordijnen erg mooi zijn, geven houten jaloezieën je nog meer privacy. Want je kan ook licht laten binnenkomen zonder ze helemaal naar boven te doen. Wanneer je de latjes draait, dan kan je genieten van het daglicht zonder dat er iemand binnen kan kijken. Wanneer ze volledig dicht zijn, verduisteren ze je kamer volledig. Ze geven je dus de mogelijkheid om alle aspecten van licht tot donker in je ruimte te kunnen bepalen.

Makkelijk in onderhoud & energiebesparend

Houten jaloezieën zijn erg gemakkelijk in onderhoud. Een vochtig doekje is voldoende om de latjes schoon en hygiënisch te houden. Je hebt bovendien geen koorden meer die na verloop van tijd onvermijdelijk gebruikssporen vertonen. Daarnaast is hout een prima isolerend materiaal. Hierdoor verlaagt je energiefactuur.

Ze zijn veelzijdig

Door hun natuurlijke origine zijn houten jaloezieën erg veelzijdig. Ze zijn ook steeds uniek, gezien ze gemaakt worden van een natuurlijk product. Je hebt bovendien jaloezieën in verschillende soorten hout, waardoor ze in verschillende kleuren beschikbaar zijn. Daarnaast worden ze op maat gemaakt. Zo passen ze perfect in de ruimte waar je ze wil. Wanneer je voor het eerst houten jaloezieën in overweging neemt, zou je kunnen denken dat dit zware raamdecoratie is. Dit is echter niet waar. De lichtgewicht plaatjes zijn zo gemaakt, dat ze alle voordelen hebben zoals beschreven in dit artikel en toch de lichtste vorm van raamdecoratie zijn. Je kan ze dus makkelijk aan een niet dragende of gyproc muur bevestigen, zonder enig probleem. Dit zorgt er ook voor dat ze perfect zijn voor extreem grote ramen, ook daar kunnen houten jaloezieën makkelijk en zonder problemen bevestigd worden. Daarnaast zijn ze geschikt voor elk seizoen; ze ogen zomers in de zomer en cosy in de winter, wat ze tot de meest veelzijdige raamdecoratie maakt van allemaal.

Ze zijn elegant

Zoals hierboven vermeld, zijn deze houten lamellen niet enkel in natuurlijke houtlook verkrijgbaar, maar ook in meerdere kleuren, soorten en maten. Het hout zorgt voor een elegante sfeer in elke ruimte, voor elk raam, op elk moment. Een geraffineerde stijl die zijn weerslag heeft op je volledige ruimte zodat deze er optimaal uitziet.

Duurzaam

Houten lamellen zijn de meest duurzame raamdecoratie die je kan wensen. Dankzij de natuurlijke oorsprong gaan ze langer mee. Ze zijn sterk en blijven hun luxueuze look behouden. Een compromisloze keuze op elk gebied.

Je krijgt waarvoor je betaalt

Bij elektrische houten jaloezieën heb je oneindig veel mogelijkheden. Wil je iets extra? Dan krijg je dat ook. Houten jaloezieën worden op maat gemaakt en zijn dus ideaal voor jouw raam.