Vouwgordijnen: de elegante raamdecoratie voor in huis

Gepubliceerd op 23 September 2022

Vouwgordijnen onderscheiden zich van andere raamdecoratie doordat de stof gelijkmatig opstapelt bij het omhoog gaan en gelijkmatig uitvouwt bij het omlaag gaan. De stof wordt dus opgevouwen en niet opgerold. Vouwgordijnen zijn daardoor makkelijk te herkennen aan de horizontale plooien. Vouwgordijnen zijn beschikbaar in vele kleuren en stoffen. Nieuwsgierig? Lees hier alles wat je moet weten over vouwgordijnen.

Waarom vouwgordijnen?

Er kunnen verschillende stoffen gebruikt worden voor vouwgordijnen: zijde, linnen, katoen en nog veel meer. De kleuren en patronen zijn erg verschillend en voldoen aan ieders stijl en voorkeur. Het mooie aan vouwgordijnen, ook wel optrekgordijnen genoemd, is de luxe en elegante uitstraling. Vouwgordijnen stralen klasse uit en zijn echte blikvangers in de ruimte. Naast dat vouwgordijnen een prachtige esthetische keuze zijn, kunnen ze ook erg praktisch zijn. Verduisterende vouwgordijnen houden zonlicht volledig tegen en kunnen zo een ruimte compleet verduisteren, wat handig is in de slaapkamer. Semi-transparante vouwgordijnen laten gedeeltelijk licht toe, maar zorgen ook voor voldoende privacy wanneer ze worden uitgevouwen. Vouwgordijnen kunnen dus meerdere rollen vervullen afhankelijk van jouw wensen. Bepaal in welke ruimte je graag de vouwgordijnen wilt hebben en aan welke kwaliteit de stof moet voldoen: verduisterend of semi-transparant.

Bepaal de ruimte

Naast de keuze voor het type stof is ook de ruimte belangrijk. Vouwgordijnen zijn chique maar ook delicaat. In de vouwen van vouwgordijnen kunnen vocht en vuiligheid ophopen als de ruimte niet goed schoon is of veel luchtvochtigheid bevat. Dit maakt vouwgordijnen minder geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer of de keuken. Verduisterende vouwgordijnen in de slaapkamer echter, is een uitstekend idee zodat je overdag een dutje kan doen en ’s nachts goed slaapt. In de woonkamer of werkkamer zijn semi-transparante vouwgordijnen meer geschikt om de privacy te garanderen, maar ook te kunnen genieten van het zonlicht dat gedeeltelijk naar binnen valt.

Elektrische vouwgordijnen

Tegenwoordig is alles elektronisch. Dat is makkelijk en comfortabel. Waarom zou je niet voor elektrische vouwgordijnen gaan? Elektrische vouwgordijnen zijn bestuurbaar op afstand, ook als je niet thuis bent. Zo kan je elektrische vouwgordijnen besturen via een app op je smartphone, afstandsbediening of wandbediening.

Elektrische vouwgordijnen zijn een goede investering met het oog op inbraakveiligheid. Je kan de elektrische vouwgordijnen programmeren zodat ze op vaste tijden zullen opvouwen of uitvouwen, ook als je niet thuis bent. Een huis met een bewoonde indruk verkleint de kans dat inbrekers of andere onbevoegden je huis zullen betreden wanneer je er niet bent.

Daarnaast kunnen sensoren ervoor zorgen dat de elektrische vouwgordijnen automatisch reageren op veranderende weersomstandigheden, of wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt. Laat de vouwgordijnen uitvouwen als de zon te fel begint te schijnen om zo de ruimte koel te houden in de zomer. In de winter wil je wellicht juist dat de vouwgordijnen opvouwen om zo de ruimte te verwarmen met het zonlicht. Door meerdere thema’s te programmeren kun je profiteren van de weersomstandigheden en zo voorkomen dat je onnodig de airconditioning of verwarming moet aanzetten. Uiteraard is dit goed voor het mileu, maar het kan ook je energierekening flink verlagen. Geen overbodige luxe in tijden met hoge energieprijzen.

Vouwgordijnen op maat

Bij Poweredblinds maken ze vouwgordijnen altijd op maat. Unieke vouwgordijnen die passen bij jouw raamkozijnen. Ze leveren altijd een individuele oplossing op maat. De afmetingen moeten zorgvuldig worden opgenomen en doorgegeven. Zelf opmeten van de raamkozijnen is eenvoudig. De installatie kan ook zelf worden gedaan. Geen ervaring met raamdecoratie installeren? Geen zorgen, de installatiegids van PoweredBlinds helpt je door het installatieproces heen. Nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met hun klantenservice. De experts zullen al jouw vragen beantwoorden. Wil je meer weten? Bekijk het assortiment vouwgordijnen van PoweredBlinds. Je kan ook vrijblijvend kleurstalen bestellen om te kijken welke stofsoorten en kleuren passen bij het interieur in jouw huis. Een aanrader!