Verduisterende rolgordijnen: verbeter je slaapkwaliteit

Gepubliceerd op

Dankzij de huidige technologische ontwikkelingen kun je je huis slimmer maken. Steeds meer mensen plaatsen slimme objecten in huis. Elektronische apparaten, lichten en keukenapparatuur kunnen vaak met elkaar communiceren via programma’s en sensoren. Ook raamdecoratie wordt steeds slimmer. Zo kun je op afstand jouw raamdecoratie openen of sluiten om het daglicht binnen of buiten te houden. Verduisterende rolgordijnen verduisteren een ruimte compleet wanneer ze sluiten. Hoe kan dat je slaapkwaliteit verbeteren? Dat lees je hier.

Besturen op afstand

In veel luxehotels is het al mogelijk. Het op afstand besturen van raamdecoratie is een luxe die elk gezin wel wil hebben. Met een paar drukken op de knop kun je de raamdecoratie op een afstand besturen. Hierdoor hoef je nooit meer handmatig de raamdecoratie te openen. Er zijn verschillende besturing opties om uit te kiezen. Denk maar aan besturing via een smartphone app, afstandsbediening of een wandschakelaar. Verder kun je programma’s of thema’s programmeren die ervoor zorgt dat jouw raamdecoratie opent en sluit op vaste tijden. Handig!

Verduisterende rolgordijnen helpen je beter slapen

Verduisterende rolgordijnen houden het licht compleet buiten. Als je kiest voor elektrische rolgordijnen komt magie echt tot leven. Elektrische, verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer kun je zo programmeren dat ze openen of sluiten op vaste tijdstippen. Ons lichaam houdt van gewoonten en ritmes. Doordat de verduisterende rolgordijnen op vaste tijden openen en sluiten kun je jouw slaapritme beter reguleren en daardoor de slaapkwaliteit verbeteren. Als de rolgordijnen op vaste tijden omlaaggaan en de kamer donker wordt, krijgt jouw brein het signaal zich klaar te maken om te gaan slapen. In de ochtend gaan de verduisterende rolgordijnen weer omhoog, waardoor je rustig en natuurlijk wakker wordt door het daglicht, in plaats van gestrest wakker te schrikken door een wekker.

Verbeter de veiligheid in huis

Elektrische, verduisterende rolgordijnen bieden naast extra luxe nog andere voordelen. Bij het ontwerp van elektrische raamdecoratie wordt gedacht aan de veiligheid van je familie en huis. Elektrische rolgordijnen zijn op afstand te besturen. Doordat de rolgordijnen openen en sluiten wanneer er niemand thuis is, bijvoorbeeld tijdens vakanties met de familie of zakenreizen, krijgt je huis toch een bewoonde indruk. Zo wordt het risico dat inbrekers of andere onbevoegden je huis zullen betreden een stuk kleiner.

Verduisterende rolgordijnen op maat

De elektrische, verduisterende rolgordijnen van Poweredblinds zijn altijd op maat gemaakt. Doordat de afmetingen van de rolgordijnen aansluiten op jouw raamkozijnen wordt het verduisterende effect van de rolgordijnen gemaximaliseerd. Bekijk hun collectie verduisterende (blackout) rolgordijnen en ontdek de vele stoffen en kleurschakeringen. Waarom bestel je geen gratis kleurstalen? Daarmee ontdek je eenvoudig welke stoffen en kleuren het beste passen in jouw slaapkamer (of andere kamer). Bij verdere vragen, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met de experts van de klantenservice. Ze helpen je graag verder.