Honingraat plisségordijnen in je interieur? Zo creëer je de juiste sfeer in elke ruimte.

Gepubliceerd op 06 Oktober 2022

Gordijnen zijn onmisbaar in je interieur. Niet alleen om de juiste hoeveelheid licht of duisternis te garanderen. Maar ook om je ruimtes aan te kleden en zo een bepaalde sfeer, look of stijl te creëren. Hoe kies je de gepaste raamdecoratie voor je woonkamer, badkamer, keuken …? We onthullen onze designtips voor het kiezen van je honingraat plisségordijnen.

Gordijnen, sfeerscheppers in een ruimte

Met raamdecoratie kun je verkoelen, verduisteren, geborgenheid oproepen, de natuurlijke lichthoeveelheid regelen, je interieur voor verkleuring behoeden, en - ook niet onbelangrijk - je interieur aankleden en sfeer creëren. Het verlangen naar een gezellige thuis is nog altijd aanwezig nadat we de afgelopen jaren meer binnen doorbrachten. Gordijnen spelen een belangrijke rol bij het creëren van sfeer. Honingraat plisségordijnen bijvoorbeeld, zijn een prima keuze.

Honingraat plisségordijnen in je interieur

Honingraat plisségordijnen zijn veelzijdige draperieën met praktische en esthetische troeven. Ze bestaan uit twee lagen stof die wanneer samengevouwen, als je op de zijkant kijkt, een reeks aaneengeschakelde honingraatjes vormen. Een bijzondere structuur die niet alleen functioneel is, maar ook een designtoets toevoegt aan je interieur. De klassevolle plisségordijnen passen met hun honingraatstructuur en horizontale lijnen perfect in elk modern interieur.

Hiermee creëer je makkelijk de sfeer die je voor ogen hebt. Bovendien kun je je plisségordijnen elektrisch via een draadloze, geruisloze Somfy-motor met afstandsbediening bedienen, of automatisch bij te veel zonlicht en zo genieten van extra comfort. Lees meer over smart home.

Waar let je op bij het kiezen van de juiste honingraat plisségordijnen voor elke ruimte?

Licht als interieurelement

Licht is een levend onderdeel in huis. Dankzij honingraat plisségordijnen kun je spelen met de hoeveelheid lichtinval. Met de top-down bottom-up honingraatgordijnen kun je het gordijn van boven naar beneden én omgekeerd openen en sluiten. Zo kun je kiezen waar het gordijn voor het raam zit. Plaats het op het onderste gedeelte van het raam voor de meeste privacy, en zet het bovenaan open om direct daglicht binnen te halen. Ook met de stofkeuze van je plisségordijnen kun je de lichtinval regelen.

Soort en kleur stof

De stoffen waaruit de honingraatgordijnen bestaan zijn niet zomaar een stuk textiel. Dankzij de doordachte filters creëer je de gepaste sfeer in huis. De keuze van je stof is dus belangrijk. De collectie bij Poweredblinds bestaat uit verschillende soorten stof met elk zijn karakter en kwaliteiten en is gebaseerd op vier thema’s. Er zijn gradaties in de lichtfactor, of de hoeveelheid licht die wordt doorgelaten. Globaal gezien heb je twee types: lichtdoorlatend (dimout) en verduisterend (blackout).

De stof voor de honingraat plisségordijnen is verkrijgbaar in enkele natuurlijke kleuren: wit, crème of neutraal, grijs en zwart. Ontdek hier de verschillende honingraat plisségordijnen en selecteer je favoriet. Wil je graag je gordijnstof eerst bekijken, voelen en testen bij je thuis? Vraag dan een gratis kleurstaal aan.

Grootte celstructuur

De structuur van het honingraat plisségordijn speelt ook een rol. Fan van raambekleding met een verfijnde, delicate uitstraling? Dan adviseren we plisségordijnen met een celstructuur van 25 millimeter. Dit type gordijn wordt meestal toegepast bij kleine of normale ramen. Heb je grote raampartijen, ga dan ook met je gordijnen voor groots en kies honingraat plisségordijnen met een celstructuur van 45 millimeter.

Keuze gordijnbak en profielen

De honingraat plisségordijnen worden op maat van je raam gemaakt. Je gordijn wordt geplaatst met een bovenbak of cassette, een draagbalk waar je gordijn aan hangt, en op het raamprofiel bevestigd met profielen in wit of antracietgrijs. Voor de gordijnbak kun je kiezen tussen de kleuren wit, zilver, antraciet of zwart. Wanneer elektrisch met afstandsbediening bediend, is de motor onzichtbaar weggewerkt in de rolgordijnbuis. Ook de onderlat van je gordijn kun je in dezelfde kleur van de gordijnbak kiezen. Laat de kleur meegaan met je ramen of de rest van het interieur voor een rustig geheel, of laat het net opvallen door te kiezen voor een contrasterende kleur.

Honingraat plisségordijnen op maat

Voor een strak resultaat is het belangrijk dat je honingraat plisségordijn perfect op je raam past. Daarom wordt het op maat gemaakt. De rand van het plisségordijn zit dicht bij de opening van het raam waardoor er geen opening aan de zijkant is en een minimale hoeveelheid aan licht wordt doorgelaten. Ontdek het aanbod honingraat plisségordijnen op maat bij Poweredblinds.

Raambekleding en ruimte

Bij honingraat plisségordijnen zijn de praktische en esthetische eigenschappen met elkaar verbonden. Bepaalde kenmerken zullen voor specifieke ruimtes belangrijker zijn dan voor andere. We bespreken kort in welke ruimte welke honingraat plisségordijnen het best tot hun recht komen.  

Gordijnen voor de badkamer

In een badkamer is de natuurlijke lichtinval van overdag belangrijk. Terwijl er ook voldoende privacy nodig is. Wil je gordijnen in je badkamer hangen, dan moeten die ook vochtbestendig zijn. Honingraat plisségordijnen zijn zeer vochtbestendig en een uitstekende keuze als raamdecoratie voor in de badkamer.

Gordijnen voor de woonkamer

Veel hedendaagse woonkamers baden in het daglicht. Om het felle zonlicht wat te temperen kun je semi-transparante honingraat plisségordijnen plaatsen. Kies voor zachte, neutrale tinten zoals grijs of crème voor een interieur met een rustig, tijdloos kleurenpalet. Graag wat meer contrast in je modern interieur? Kies dan eerder voor wit of zwart. Wil je overdag de gordijnen (gedeeltelijk) open laten en af en toe kunnen verduisteren en de privacy bewaken? Kies dan voor ‘blackout’ gordijnen.

Gordijnen voor de keuken

Ook in de keuken mag er voldoende daglicht binnenkomen. Is je keuken aan de straatkant gelegen, dan wil je misschien ook voorkomen dat nieuwsgierige voorbijgangers naar binnen gluren. Met je honingraat plisségordijnen regel je de lichtinval en privacy. Daarnaast kies je best ook voor gordijnen die makkelijk schoon te maken zijn.  

Gordijnen voor de slaapkamer

In de slaapkamer wil je voornamelijk kunnen genieten van rust. Honingraatgordijnen die je privacy garanderen en waarmee je kunt verduisteren zijn hier het best op hun plaats. Naar eigen voorkeur kun je kiezen voor zeer verduisterende gordijnen of semi-transparante gordijnen. Daarnaast is het ook handig dat je gordijnen in de slaapkamer voor een goede nachtrust de hitte en geluidsoverlast zoveel mogelijk tegenhouden. Ontdek isolerende en geluidsaborberende honingraatgordijnen.

Lees ook: Honingraat plisségordijnen: de energiebesparende raamdecoratie voor in huis.

Op zoek naar de geschikte (elektrisch bediende) honingraat plisségordijnen voor je woning? Laat je inspireren door het aanbod raamdecoratie van Poweredblinds, vraag je gratis kleurstalen aan en shop online.