Honingraat plisségordijnen: de energiebesparende raamdecoratie voor in huis

Gepubliceerd op

In een tijd met stijgende energieprijzen neemt het belang van energiebesparende raamdecoratie toe. Het is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor jouw portemonnee gezien energiebesparende raamdecoratie je energierekening kan verlagen. Honingraat plisségordijnen zijn de ideale energiebesparende raamdecoratie voor in huis. Elektrische honingraat plisségordijnen kunnen de energieoptimalisatie nog meer verbeteren. Lees snel verder om meer te weten te komen over de vele voordelen van honingraat plisségordijnen.

Kleur en stof die past bij jouw interieur

Honingraat plisségordijnen zijn gordijnen waarbij de stof bestaat uit plooien die lijken op een honingraat, wat de benaming verklaart. Honingraat plisségordijnen van Poweredblinds zijn in meerdere kleuren en eigenschappen beschikbaar. Zo kan je kiezen voor een verduisterend honingraat plisségordijn om het zonlicht compleet te blokkeren. Dit is een goede keuze in de slaapkamer of andere ruimte waar je de zon compleet buiten wilt houden. Daarnaast zijn semi-transparante honingraat plisségordijnen juist een prachtig alternatief in bijvoorbeeld de woonkamer of werkkamer. Met semi-transparante honingraat plisségordijnen valt het zonlicht wel gedeeltelijk binnen, maar behoud je toch de privacy wanneer je de gordijnen sluit, zodat je nieuwsgierige blikken van buiten kan tegenhouden. Bestel gratis kleurstalen en bekijk welke kleuren passen bij het interieur van de ruimte.

Bespaar op je energierekening

Een andere unieke en belangrijke eigenschap is dat honingraat plisségordijnen zeer energiebesparend zijn in alle seizoenen van het jaar. De celstructuur van de honingraat plisségordijnen zorgen voor een goede isolatielaag. De plooien worden gevuld met lucht en functioneren als isolatiedeken tussen het raam en de ruimte. De unieke structuur zorgt voor een optimale temperatuurregulering en werkt het hele jaar door. In de zomer absorberen honingraat plisségordijnen de warmte en kunnen ze de hitte tot wel 78% verminderen. In de winter werkt het effect juist omgekeerd omdat de honingraat plisségordijnen de warmte binnenhouden. Het resultaat is dat je in de zomer de airconditioning niet hoeft aan te zetten om de ruimte te verkoelen en in de winter de ruimte niet te veel hoeft te verwarmen doordat de plisségordijnen de warmte goed preserveren. Dit kan ervoor zorgen dat je flink wat geld bespaart op je energierekening gedurende het hele jaar. Geen overbodige luxe in tijden met hoge energieprijzen.

Elektrische honingraat plisségordijnen verbeteren de veiligheid

Elektrische honingraat plisségordijnen zijn te programmeren dat zij opengaan of sluiten op vaste tijden. Daarnaast zijn ze op afstand bestuurbaar via smartphone, afstandsbediening of een wandschakelaar. Wanneer je niet thuis bent kan je je programma’s instellen of gebruik maken van sensoren om je honingraat plisségordijnen naar boven of beneden te laten gaan, zodat het lijkt alsof je huis bewoond is. Een bewoonde indruk van jouw huis heeft een afschrikwekkend effect op inbrekers. Daarnaast kunnen sensoren ervoor zorgen dat de honingraat plisségordijnen automatisch reageren op veranderende weersomstandigheden of wanneer een bepaalde temperatuur wordt bereikt. Hierdoor kan je het energiegebruik nog verder optimaliseren door de ruimte te verkoelen of de warmte juist binnen te houden doordat de elektrische honingraat plisségordijnen automatisch kunnen openen of sluiten.

Top-Down Bottom-Up honingraat plisségordijnen

De meeste raamdecoratie kan alleen openen en sluiten van boven naar beneden. Met de Top-Down Bottom-Up variant van honingraat plisségordijnen kan je zowel de onderkant als bovenkant naar boven of naar beneden besturen. Zo kan je precies bepalen hoe het honingraat plisségordijn voor het raam komt te hangen. Je kan bijvoorbeeld het plisségordijn in het midden van het raam plaatsen en daardoor de bovenkant en onderkant open laten. Ontdek de mogelijkheden en speel met verschillende posities om de juiste hoeveelheid privacy en lichtinval te bepalen.

Bekijk eens onze op maat gemaakte honingraat plisségordijnen

De honingraat plisségordijnen van Poweredblinds zijn altijd op maat gemaakt. Daardoor zullen ze passen in de unieke afmetingen van jouw raamkozijnen. Daarnaast zijn hun honingraat plisségordijnen eenvoudig zelf te installeren. Geen ervaring of voorkennis? Geen zorgen, de installatiegids zal je stap voor stap op weg helpen om de montage zonder problemen te voltooien. Heb je nog vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met de experts van de PoweredBlinds-klantenservice.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het assortiment honingraat plisségordijnen van PoweredBlinds. Je kan altijd vrijblijvend kleurstalen bestellen om te kijken welke stoffen en kleuren passen bij jouw interieur.