De voordelen van aluminium jaloezieën

Gepubliceerd op

Stijlvol, stevig, en passend in elke ruimte; aluminium jaloezieën zijn de geschikte keus. Perfect voor een moderne woning met strakke en minimalistische inrichting. Ook passen aluminium jaloezieën in een huis met een robuust, industrieel interieur. Hoe dat kan? Natuurlijk kunnen de juiste kamer en juiste kleur het verschil maken, maar ook de unieke eigenschappen van aluminium jaloezieën zelf. Aluminium jaloezieën zorgen voor een unieke balans tussen licht en schaduw, waardoor de ruimte echt tot leven komt. Laten we eens nader kijken naar de vele voordelen van aluminium jaloezieën.

Sterk en schadebestendig

Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en maten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor kunststof, aluminium of hout. Houten en aluminium jaloezieën zijn verreweg het meest populair op de markt. Beide materialen hebben unieke voordelen. Het eerste grote voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze extreem schadebestendig zijn. De stevige aluminium jaloezieën zullen niet snel een kras of deuk oplopen. De aluminium jaloezieën van Poweredblinds hebben een breedte van 25 centimeter en hebben een zogenaamde ‘bounce back feature’: mocht een lamel toch buigen, dan valt die weer terug in de oorspronkelijk vorm.

Geschikt voor elke ruimte

Het tweede grote voordeel van aluminium jaloezieën is dat ze geschikt zijn voor elke ruimte, bovendien zijn ze erg onderhoudsvriendelijk. Sommige vormen van raamdecoratie zijn minder geschikt in ruimtes met een hoge mate van luchtvochtigheid, zoals de badkamer of de keuken. De stof van rolgordijnen bijvoorbeeld kan schimmel ontwikkelen in de badkamer en vies worden tijdens het koken in de keuken. Aluminium jaloezieën hebben dit probleem niet en zijn moeiteloos op te hangen in de keuken of badkamer (of andere ruimtes). Daarnaast zijn ze eenvoudig te onderhouden. Als er toch vuil op de aluminium lamellen komt, dan kan je ze eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. Stevig en makkelijk te onderhouden, betere raamdecoratie kan je haast niet wensen.

Verbeter de veiligheid met elektrische aluminium jaloezieën

Aluminium jaloezieën kunnen bijdragen aan de beveiliging van jouw huis. Een goede raad: kies voor de elektrische aluminium jaloezieën variant. Elektrische jaloezieën zijn zo te programmeren dat ze open of dicht kantelen op vaste tijden. Daarnaast zijn ze op afstand bestuurbaar via smartphone, afstandsbediening of wandschakelaar. Wanneer je niet thuis bent, kan je je programma’s instellen of gebruik maken van sensoren om de elektrische aluminium jaloezieën open of dicht te laten kantelen zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent. Een bewoonde indruk van jouw huis heeft een afschrikwekkend effect op inbrekers. Bovendien kunnen sensoren ervoor zorgen dat de elektrische jaloezieën vanzelf dicht kantelen wanneer de zon begint te schijnen, of wanneer binnenskamers een bepaalde temperatuur bereikt wordt. Let op, elektrische jaloezieën kunnen alleen automatisch open of dicht kantelen. Ze kunnen niet automatisch omhoog of omlaag bewegen.

Kies voor duurzame raamdecoratie

Aluminium jaloezieën zijn een duurzame oplossing voor de lange termijn. De lange levensduur van aluminium jaloezieën zorgt ervoor dat ze jaren meegaan. De aluminium jaloezieën van Poweredblinds zijn gemaakt van 98% gerecycled aluminium volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Verbeter de duurzaamheid van je huis nog meer door te gaan voor elektrische aluminium jaloezieën. Elektrische jaloezieën kunnen open of dicht kantelen afhankelijk van de weersomstandigheden. Hierdoor kan je ervoor zorgen dat in de winter de warmte in de ruimte wordt bewaard, en in de zomer dat de ruimte juist koel blijft. Hierdoor hoef je niet constant de airconditioning of verwarming aan te zetten. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee. In tijden van hoge energieprijzen zijn elektrische jaloezieën een goede investering om de energierekening te verlagen op de lange termijn.

Op maat en eenvoudig te monteren

De aluminium jaloezieën van Poweredblinds zijn beschikbaar in vele kleuren en worden altijd op maat gemaakt. Daardoor zullen ze precies passen op de kozijnen in de ruimte van je keuze. Daarnaast biedt Poweredblinds een installatiegids die je stap voor stap op weg helpt tijdens het installeren. Toch nog vragen? Geen zorgen, hun experts van de klantenservice staan klaar om je te helpen. Bekijk zeker eens de Poweredblinds-collectie van aluminium jaloezieën en bestel vrijblijvend gratis kleurstalen. Zo kan je eenvoudig checken welke kleur aluminium jaloezieën best bij jouw interieur past. Doen!