De voordelen en nadelen van een elektrisch rolgordijn op een rij

Gepubliceerd op 12 Januari 2022

Investeren in een elektrisch rolgordijn kan voor- en nadelen hebben. Wij sommen ze graag voor jou op.

Voordelen van een elektrisch rolgordijn:

1. Gemak

Het gebruiksgemak is de meest voor de hand liggende reden om te kiezen voor een elektrisch rolgordijn. Het is gewoon erg comfortabel. Je kan namelijk overal en altijd je rolgordijn bedienen. Je kan je elektrisch rolgordijn gewoon openen of sluiten vanuit de positie waar je zit. Ook als je niet thuis bent, kan je je rolgordijn bedienen door gebruik te maken van de handige en gebruiksvriendelijke applicatie. Supermakkelijk dus!

Het elektrisch systeem van rolgordijnen zorgt ervoor dat je met een gerust hart kan vertrekken zonder na te moeten denken. Je kan het altijd vanop afstand regelen of, nog gemakkelijker, een automatisch schema instellen. Zo gaat je rolgordijn op vaste momenten open en dicht.

2. Veiligheid

Dit voordeel is voor vele huiseigenaren erg belangrijk, zeker voor ouders met kleine kinderen of eigenaars met speelse huisdieren. Een elektrisch rolgordijn vergroot de veiligheid. Dankzij het elektrische aspect van dit rolgordijn heb je geen koordjes meer nodig. Dit zorgt niet alleen voor een mooier zicht, maar ook voor extra veiligheid.

Bovendien zorgt een elektrisch rolgordijn ervoor dat het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. Ben je op vakantie en komt er niemand housesitten? Dan kan je je rolgordijn automatisch open en dicht laten gaan, zodat het toch lijkt of er iemand thuis is.

3. Energiebesparend

Je leest het goed, een elektrisch rolgordijn laat je besparen. Er vormt zich namelijk tussen het raam en het rolgordijn een luchtlaag. Die isoleert en zorgt ervoor dat je enkele graden verschil zal voelen. Wordt het buiten warmer of kouder? Dan zal je minder snel verkoeling of verwarming nodig hebben. Thanks rolgordijnen!

4. Bescherm je interieur en jezelf

Je interieur wordt beschermd tegen de zon. UV-straling kan erg schadelijk zijn voor bepaalde kleuren en materialen. Zonwering beschermt je kostbare interieur.  Daarnaast kan het ook enorm aangenaam zijn voor jou als je zonwering hebt. Wanneer je bijvoorbeeld televisie wil kijken of aan je computer zit, kunnen invallende zonnestralen enorm storend zijn. Dan maakt een rolgordijn een groot verschil.

5. Uitzicht

Ook het uitzicht verbetert aanzienlijk. Geen enkele raamdecoratie kan tippen aan een elektrisch rolgordijn. Het wordt op maat gemaakt en sluit dus perfect aan bij jouw ramen. Bovendien krijg je door de elektrische bediening een zuivere afwerking. Visueel een lust voor het oog en bovendien zeer functioneel.

Nadelen van een elektrisch rolgordijn:

Er zijn dus tal van voordelen aan elektrische rolgordijnen, maar er zijn natuurlijk ook nadelen. We sommen ze voor je op.

1. Prijs

Het klopt dat een elektrisch rolgordijn duurder is dan een manueel, daar moeten we niet flauw over doen. Dit heeft echter een goede reden: er komt meer technologie aan te pas. Er zit een motor bij, een batterij en een systeem om deze op te laden. Dan heb je nog de afstandsbediening, de techniek achter de applicatie, de mogelijkheid om een Smart Home System te gebruiken en ga zo maar door. Hier hoort natuurlijk ook een prijskaartje bij. Daarnaast is een elektrisch rolgordijn op maat gemaakt, en zijn manuele rolgordijnen dit vaak niet.

Je ziet, voor een kleine meerprijs krijg je een hele hoop extra. Bovendien gaan elektrische rolgordijnen jaar na jaar mee. Kortom, het is de investering 100% waard.

Overweging

Nu je de voordelen en nadelen van elektrische rolgordijnen kent, kan je met een gerust hart kiezen voor de oplossing die jou het beste past. Wedden dat elektrische rolgordijnen de ideale uitkomst zijn voor al je wensen? We hebben al heel wat voordelen opgesomd, maar er zijn er nog meer. Je zal ze ongetwijfeld één voor één ontdekken als je ze zelf in huis hebt. Bestel jouw elektrische rolgordijnen hier.