Automatische rolgordijnen: dit zijn jouw voordelen

Gepubliceerd op 12 January 2022

Automatische rolgordijnen, van verduisterend tot lichtfilterend en alles daartussen in combinatie met verschillende kleuren, patronen, prachtige stoffen en verschillende bedieningsmogelijkheden: voor alle mogelijke wensen is er een oplossing. Je kiest je automatische rolgordijn met alle eigenschappen die jij wilt. Automatische rolgordijnen zijn comfortabel, zorgen voor de juiste balans tussen privacy en lichtinval en staan garant voor jarenlange kwaliteit.

Waarom kiezen voor automatische rolgordijnen?

Automatische rolgordijnen hebben veel voordelen. Je kan van overal ter wereld je rolgordijnen bedienen. Ook als je op vakantie bent. Zo wek je de indruk dat je thuis bent en kan je eventuele ongewenste bezoekers afschrikken.

Maar het kan nog straffer. Om te vermijden dat je tijdens je vakantie moet denken aan het op en neer laten van je rolgordijnen kan je ze automatiseren via een applicatie. Hoe gaat dit in zijn werk? Eenvoudigweg door een automatisch programma te installeren waarbij je rolgordijnen in de ochtend vanzelf opengaan en ‘s avonds rond 22 uur weer sluiten. Zo lijkt het alsof je thuis bent en moet je je niet bekommeren om gordijnen tijdens je vakantie.

Niet alleen jij mag je beschermd voelen, ook je meubels ondervinden de voordelen van deze automatisering want automatische rolgordijnen beschermen je interieur tegen de zon. Zo gaan je meubels langer mee. Ze zullen niet verbleken onder invloed van schadelijke uv-stralen. Ook jouw privacy verbetert hierdoor. Wanneer je een raam hebt aan de straatkant, garandeert een rolgordijn jouw persoonlijke levenssfeer.

Vervolgens zorgen rolgordijnen voor een uitstraling waarvan je niet had durven dromen. Een ruimte krijgt meteen een heel andere glans. Dankzij de automatische gordijnen zijn er geen onnodige attributen die de look verstoren. Een automatisch rolgordijn geeft aan je vertrek eenvoudige klasse. Het verschaft jou tezelfdertijd meer controle over je ruimte. Want wanneer je speelt met licht en schaduw, creëer je verschillende sferen. Jij controleert dus welke stemming je in je woonkamer wil. 

Maar dat is nog niet alles: ook de temperatuur wordt min of meer geregeld via je rolgordijnen. Als het buiten koud is, dan zal het rolgordijn voor enkele graden temperatuurverschil zorgen. Ook wanneer het 40°C is, zal de hitte het moeilijker hebben om tot je woonkamer door te dringen. De luchtlaag die ontstaat tussen de stof van het automatisch rolgordijn en het raam is hiervoor verantwoordelijk. Perfect geschikt als extra isolatie en goed nieuws voor je energiefactuur, want alle kleine beetjes helpen.

We hadden het al over de bescherming, de uitstraling en isolatie. Maar laten we nog iets dieper op de bediening ingaan. Zoals hierboven gezegd kan je programma's instellen om je rolgordijnen automatisch naar beneden te laten gaan of een applicatie gebruiken. Dit is echter nog niet alles. Je kan bijvoorbeeld werken met een een lichtgevoelige sensor. Die kan je automatische rolgordijnen bedienen op het juiste moment: wanneer het licht of donker wordt, of bij een bepaalde temperatuur. Daarnaast kan je ook je favoriete stand instellen, zodat je met één druk op de knop meteen je lievelingspositie hebt.

Gewoon doen

Er zijn ontzettend veel redenen om te kiezen voor een automatisch rolgordijn. Neem hier een kijkje naar kwalitatieve rolgordijnen. Je kan gratis kleurstalen bestellen voor je automatisch rolgordijn en kiezen wat bij jou past. Dankzij de goede kwaliteit gaan ze jaren mee. Twijfel dus niet en bestel jouw automatisch rolgordijn, of neem contact op met een expert. Die zal jou met raad en daad bijstaan.