Meer comfort voor bewoners in idyllisch kader dankzij zonwering

In alle rust in een bebost gebied wonen, en tegelijk genieten van een luxueus en duurzaam villa-appartement. Residentie Erica combineert duidelijk het beste van twee werelden. In samenwerking met Sylvestris Wonen en Van Royen Archiburo kwam dit woonproject met acht smaakvolle BEN-appartementen tot stand. In elk kwalitatief afgewerkte wooneenheid staat comfort centraal, dat onder andere door Duco’s gebruiksvriendelijke doekzonwering werd gerealiseerd.
 

Luxe van een villa, comfort van een appartement

Op de heide in Waasmunster te midden van een bosrijke omgeving is dit project met acht riante villa-appartementen terug te vinden. In het jaar 2017 werd het startschot gegeven en eind 2019 is de volledige oplevering voorzien. Architect Johan Van Royen van Archiburo Van Royen J. bvba geeft tekst en uitleg: “Voor dit project zijn we uitgegaan van het woonconcept van Sylvestris Wonen, waarbij het beste van twee werelden wordt gecombineerd: de luxe van een villa in de natuur in combinatie met het comfort van een appartement. Elke woonoppervlakte is 200 m² groot en voorzien van een living outdoor terras, waardoor de bewoner rechtstreeks in verbinding staat met de bosrijke omgeving.”

Maximaal bosbehoud

Een kleine voetafdruk, groots wonen en respect voor de natuur waren de keywords binnen dit project. “Het was immers zaak om maximaal bosbehoud te kunnen verzekeren,” geeft de architect aan. “Door het samenspel van de roodbruine dunbed gevelsteen, het antracietkleurige buitenschrijnwerk en de zeer grote glaspartijen is er een mooi geheel ontstaan dat volledig in de bosomgeving is ingebed.”

Kwalitatieve zonwering

Grootse ramen vragen om afscherming van de zonnestralen zodat een fris binnenklimaat gegarandeerd is. Doekzonwering was dus een evidentie. “Voor het buitenschrijnwerk gingen we een samenwerking met Aluminium Foubert aan”, vertelt Van Royen. “De keuze voor Duco’s textielzonwering DucoScreen Front 150 was gezwind gemaakt. Hiermee beschik je per slot van rekening over een lichte zonwering die esthetisch werd geplaatst, namelijk onzichtbaar in het spouwblad. Bovendien speelde de verenigbaarheid met het raamprofiel ook mee, wat de montage van buitenaf heeft vergemakkelijkt.” “We gaven doelbewust de voorkeur aan een zonwerend doek zonder verduisterende werking”, stelt Johan Van Royen. “Op die manier is het fantastische zicht op het groene landschap gewaarborgd.”

BEN-proof

“Bovendien waren, naast de ecologische aspecten, ook hernieuwbare energie door middel van geothermie en het BEN-gegeven cruciaal”, meldt Van Royen. Residentie Erica voldoet aan de strenge E-peileisen van 2021, namelijk E30. Binnen dat verhaal speelt een zonweringsysteem een sleutelrol in de strijd tegen oververhitting, want het kan resulteren in een E-peildaling tot vijf punten.

Wonen herbekeken

De architect besluit: “Residentie Erica is zonder twijfel een uniek concept in de streek. De majestueuze appartementen vol comfort in combinatie met de manier waarop het gebouw in de omgeving is geïntegreerd, maakt van dit project een oord van rust en idyllische schoonheid.”

 Ook interesse in een beter binnenklimaat dankzij zonwering en ventilatie? Neem vrijblijvend contact op. Vind hier je verdeler voor zonwering of ventilatiesystemen.

In samenwerking met Duco Ventilation & Sun Control

Meer nieuws van Duco Ventilation & Sun Control

“Duco drie jaar op rij genomineerd voor Trends Gazellen”

Ventilatiespecialist Duco is geselecteerd in de categorie grote bedrijven voor de provincie West-

Gezond binnenklimaat een koud kunstje met dit ventilatiesysteem

Eén ding is zeker: een gezond binnenklimaat creëren is belangrijk.

BEN-wonen met natuurlijke ventilatie: droom of realiteit?

Vanaf 2020 wordt E35 de norm, vanaf 2021 zijn ‘BEN-woningen’ dat met een E-peil van 30 de norm.

Hoe deze BEN-woning voldoet aan de strenge E-peil eisen

Bijna-energieneutrale woningen worden de heersende norm.

GRATIS Nieuwsbrief