Het grote voordeel van verduisterende rolgordijnen

Gepubliceerd op 19 April 2019

U kent het wel, er heeft nog geen haan gekraaid of de eerste zonnestralen vallen al uw slaapkamer binnen. Hierdoor wordt u veel te vroeg wakker wat natuurlijk niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Of misschien is het juist omgekeerd: u wilt graag vroeg slapen en buiten is het nog veel te licht. Gelukkig bestaan er verduisterende rolgordijnen waardoor al het ongewenste zonlicht probleemloos op afstand wordt gehouden. Daarnaast zorgen ze ook voor de nodige privacy. Benieuwd naar de voordelen van verduisterende rolgordijnen? Lees dan snel verder.

Verduisterende rolgordijnen: wat zijn dat precies?

Zoals de naam het al zegt, zorgen verduisterende rolgordijnen voor een verduistering van uw kamer. Ze zijn namelijk van een speciale coating voorzien, zodat zonlicht tot een minimum gereduceerd wordt. Dat is bij normale rolgordijnen met een lichtdoorlatende stof niet het geval. De speciale coating is in de meeste gevallen afgestemd op de stofkleur van het rolgordijn. Dat is wel zo passend!

De functies van verduisterende rolgordijnen

Naast een zonwerende functie hebben verduisterende rolgordijnen nog meer voordelen te bieden. Zo hebben ze een isolerende werking. De speciale coating of zonwerende stof zorgt ervoor dat zowel kou en warmte goed worden geïsoleerd. Hierdoor blijft uw kamer in de winter ideaal op temperatuur. In de zomer bieden verduisterende rolgordijnen juist een aangenaam koele kamer. Ze hebben namelijk net zo goed een warmte werende functie. Buiten deze isolerende functies om bieden verduisterende rolgordijnen natuurlijk ook de nodige privacy. Hierdoor kunt u ongestoord en zonder inkijk van uw eigen leefomgeving genieten. En vergeet bovendien niet dat de rolgordijnen in verschillende kleuren te bestellen zijn. Voorzie uw kamer daarom eens van een leuk kleurtje zoals taupe of denim. U kunt het natuurlijk ook rustig houden en voor een mooie crème witte kleur gaan.

Verduisterende rolgordijnen eenvoudig monteren

Het handige van verduisterende rolgordijnen is dat ze al precies op maat gemaakt zijn. Voor de montage hebt u dus praktisch alleen een boor en wat schroeven en pluggen nodig. Wat u je van tevoren wel zou moeten bedenken is waar en hoe u de rolgordijnen precies wilt monteren. Op de muur, tussen de muur of juist in het kozijn? Houd ook altijd een rolmaat, waterpas en potlood bij de hand, zodat de verduisterende rolgordijnen mooi recht hangen. Dat verhindert onnodige slijtage. Zoals u ziet bieden verduisterende rolgordijnen volop voordelen en zijn ze makkelijk in gebruik. Hierdoor hebt u binnen een handomdraai het gewenste resultaat!