Handig in gebruik: elektrische jaloezieën met Somfy motor

Gepubliceerd op 19 April 2019
plisse gordijnen

Iedereen wil natuurlijk iets moois voor de ramen hebben hangen, wat de inkijk naar buiten wat camoufleert. Zo zijn jaloezieën tegenwoordig zeer populaire raambekleding. Er bestaan nu zelfs elektrische jaloezieën met Somfy motor. Deze speciale houten jaloezieën zijn zeer handig in gebruik en passen vrijwel voor ieder type raam.

Elektrische jaloezieën met Somfy motor

Het grote voordeel van houten jaloezieën met een motor is dat ze vele malen eenvoudiger te bedienen zijn. U kunt zelfs meerdere jaloezieën tegelijk verstellen. Door middel van de horizontale lamellen die u met de elektrische bediening kantelt, wordt de invloed van de zon en daardoor de lichtinval bepaald. Zo maakt u gebruik van de zon om de sfeer in huis te creëren. Daarnaast kan de jaloezie op iedere gewenste hoogte worden gehangen, dus helemaal van boven tot aan beneden of van boven tot halverwege het raam. 

Voordelen

Het voordeel van elektrische jaloezieën met Somfy motor is dat zij met een afstandsbediening te bedienen zijn. Voor het gebruik hoeft u dus niet eerst van de bank af te komen! Nog een bijkomend voordeel van elektrische jaloezieën met Somfy motor is dat deze geen trekkoord meer heeft aan de zijkant van de jaloezie, deze is nu overbodig door het gebruik van de afstandsbediening. Dit is naast de veiligheid voor kinderen of huisdieren die zich hier lelijk aan kunnen bezeren, ook mooier voor de uitstraling van de jaloezie. Die hierdoor veel strakker oogt. Naast de afwezigheid van een trekkoord, ontbreekt ook de kantelstang, waarmee de lamellen gekanteld kunnen worden. Ook deze kan met de afstandsbediening worden bediend. 

Tahoma Box 

Naast de bediening van uw elektrische jaloezieën met Somfy motor via een afstandsbediening bestaat er ook de zogenaamde Tahoma Box. Hiermee wordt uw woning een stuk slimmer. Met dit automatiseringssysteem stuurt u de jaloezieën aan via uw smartphone. Download de gratis op uw smartphone, tablet en/of smartwatch (iOs en Android). Deze scenes kunnen zodanig geprogrammeerd worden, dat de jaloezie automatisch open of dicht gaat of dat de lamellen op gekanteld worden op een bepaald tijdstip per dag of zelfs dag van de week. Dit is ideaal voor mensen die werken. Op deze manier kan het huis lekker koel gehouden worden op warme dagen of juist warmer gemaakt worden op koude dagen, door te spelen met de jaloezieën. Ook is dit prettig want door de jaloezieën de gehele dag door een aantal keer te wijzigen in stand lijkt het alsof er iemand thuis is, dit schrikt inbrekers af. Vervolgens bedient u de jaloezieën vanaf iedere locatie. Dankzij de ingebouwde weekklok stelt u een weekprogramma in en de rest gaat geheel automatisch. Elektrische jaloezieën met Somfy motor voor optimaal gemak.