Zorgeloze automatisatie van rolluiken en screens

Gepubliceerd op 16 September 2020

Geen fysieke kracht meer nodig voor het openen of sluiten van jouw rolluiken of screens. Met een eenvoudige drukknopbediening kan je je buitenzonwering individueel of tegelijkertijd op en neer laten gaan. Dit is niks nieuws. Op vandaag kiest men echter veelal voor extra gebruiksgemak met een automatische sturing via sensoren. Een thermometer, zonnecel of windmeter regelt vanzelf het open en dicht gaan van jouw buitenzonwering

Onbezorgd het huis uit

Het op afstand bedienen van rolluiken en screens wint eveneens steeds meer aan populariteit. Je kan ze vrij programmeren van dag tot dag en je stelt weekscenario’s of een timerfunctie in. Je laat je zonweringssysteem volgens een afwisselend patroon bewegen bij afwezigheid en zo verlaat je je woning steeds met een gerust gemoed. Vanop afstand kan je de situatie monitoren en besturen via tablet of smartphone waardoor je steevast de controle behoudt. Lees er meer over in de gratis brochures rolluiken en screens.

Besparing op de energiefactuur

Met actieve of dynamische zonwering kies je voor de meest energie-efficiënte manier. De gebruiker komt niet meer tussen in de sturing en centraal aangestuurde systemen (domotica) en sensoren nemen het over. De stuurmodule speelt veel sneller in op de weersomstandigheden, ook als je niet thuis bent. De geprogrammeerde schema’s zorgen dat er geen energie verspild wordt aan het onnodig openen en dicht doen van jouw screens of rolluiken. Dergelijke systemen bewaken de binnen- en buitentemperatuur en passen de zonwering naargelang aan. Graag advies op maat voor jouw project? Neem contact op met een zonweringspecialist in je buurt.

Slim én simpel

Een actief zonweringssysteem betekent niet dat er extra kap- en breekwerk voor bekabeling komt kijken. Radiotechnologie maakt een draadloze besturing mogelijk. Als er een elektrische voeding voor de motoren voorzien is, kan je met een conventioneel systeem ook in bestaande woningen verregaand automatiseren.

BUILDING Shutter Systems biedt voor de besturing van screens de systemen van Somfy en Selve aan. Bij rolluiken wordt met de motorisatie van Somfy gewerkt.
Vraag vrijblijvend meer info aan bij een Preferred Partner voor een zorgeloze automatisatie van jouw rolluiken of screens. 

Zowel screens als rolluiken houden efficiënt warmte buiten, voor een gezond en koel binnenklimaat. Kies je voor automatisatie, dan heb je helemaal geen omkijken naar je screens en rolluiken. Graag meer info? Download je gratis brochures screens en rolluiken, en neem contact op met een zonweringspecialist in je buurt voor advies.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan