Hoe kies je het juiste zonweringsdoek? Ontdek onze tips.

Gepubliceerd op 17 May 2021

Bij buitenzonwering is het esthetische aspect heel erg van belang. Je gaat voor screens die passen bij de ramen van je woning, met een strak design dat zoveel mogelijk versmelt met de stijl van de gevel. Lees hier welk montagesituaties bij jou mogelijk zijn. Het is echter niet enkel een kwestie van smaak, het functionele aspect speelt toch de hoofdrol. Zo is het juiste doek kiezen voor jouw zonnescreens wikken en wegen. We geven je enkele tips.

Het verschil tussen doektypes ontrafeld

Weet jij hoe screens buiten de onaangename temperaturen tegen houden? Lees hier meer over de werking van screens. Er zijn verschillende kwaliteiten van zonweringdoeken op de markt. Doorgaans kiest men een Sergé-doek. Dit type doeken voor buitenzonwering zijn vervaardigd uit geweven glasvezeldraden en voorzien van een pvc-coating. Hierdoor zijn ze enorm kleur- en vormvast, en resistent tegen vocht en warmte. Om het juiste zonweringdoek voor elke ruimte uit te zoeken, zijn de openheidsfactor en de kleur van het doek bepalend.

Open of dicht?

Sergé-doeken hebben verschillende variaties qua openheidsfactor. Met Sergé 5% heb je een mooie doorkijk naar buiten. Deze openheidsfactor is zeer geschikt voor leefruimtes, waarbij je graag geniet van het zicht op de tuin. Sergé 1% wordt ook wel het privacydoek genoemd. De lage openheidsfactor minimaliseert de inkijk van buitenaf. Voor de slaapkamers is Sergé Blackout de beste keuze. Een goede nachtrust is verzekerd met 100% verduisterende screens.

Wil je de verschillende zonweringdoeken bekijken en/of vrijblijvend meer info krijgen over buitenzonwering? Bezoek een showroom van een van Preferred Partners in je buurt. 

Kleur bekennen

Over smaken en kleuren valt niet te twisten, of toch? Voor een optimaal rendement van jouw screens valt er immers het een en ander te zeggen over de juiste kleurkeuze. Houd dus niet alleen rekening met wat matcht bij jouw architectuur, maar denk ook aan deze vuistregels:

  • Een donker doek weert de zonnewarmte doorgaans beter
  • Hoe donkerder het doek, hoe beter de doorkijk naar buiten en hoe minder de inkijk van buiten naar binnen is.
  • Een lichter doek brengt meer daglicht binnen in jouw leefruimtes.
  • Donkere, blackout doeken lenen zich perfect om de slaapkamers te verduisteren.

Download de brochure over screens en ontdek welke zonweringdoeken en kleuren populair zijn.

Bij de keuze voor screens aan de buitenkant van je woning dien je dus een aantal belangrijke zaken in overweging te nemen. Lees hier nog de 4 stappen om tot een heerlijk frisse woning te komen

"Welke montagesituatie is voor mij geschikt? Kies ik voor automatisatie?" Het juiste doek kiezen is echter zeer bepalend. Denk na over het doektype en zijn openheidsfactor en bepaal welke kleur je zowel mooi als functioneel vindt. Deze denkoefening bezorgt je de buitenzonwering die past bij jouw thuis en levenswijze.

Meer weten over screens op maat van jouw woning? Vraag vrijblijvend meer info aan bij een Preferred Partner in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan