In dat geval win je aan comfort door je screens neer te laten. Screens fungeren immers als zonnewering. Ze zitten aan de buitenzijde van het raam en je kan ze neerlaten als je de hitte van de zon buiten wil houden. Mooi meegenomen: met screens krijgt je huis een gunstigere EPB-score.
Welke voordelen hebben screens?
- Twee vliegen in één klap: Neergelaten screens houden de vliegen en muggen buiten wanneer je raam open of op de kiep staat.
- Strak vastgeritst: Screens zijn windvast en gaan niet in vouwen hangen of flapperen. Bij een zipscreen is het doek over de hele hoogte vastgeritst in de geleider. Ze blijven altijd mooi strak, zelfs als er veel wind is.
- Nauwelijks onderhoud: Screens vragen niet veel zorgen. Het enige waar ze niet tegen kunnen is nat opgerold worden. Laat natgeregende screens goed uitwaaien en drogen.
Welke opties heb je bij het plaatsen van screens?
- In- of opbouw: Bij nieuwbouw kun je screens perfect integreren. De omkasting waar de rol inzit, met de buismotor in de holle as, wordt dan ingebouwd. Bij bestaande ramen wordt het langwerpige kistje in opbouw boven het raam geplaatst of, als er ruimte is, weggewerkt in de dagkant, achter de bakstenen.
- Kleur en materiaal: Je kunt de geleiders perfect aanpassen aan het materiaal (aluminium of PVC) en de kleur van de ramen. Ook voor de kleur van het doek zelf kan je kiezen uit een ruim assortiment hoogwaardige stoffen.
- Druk op de knop: De bediening kan via een schakelaar, een afstandsbediening of zelfs via je smartphone. Opties zoals een zonne- of temperatuursensor laten de screens automatisch zakken of stijgen als de ingestelde waarden bereikt zijn.