Rolluiken: een prima keuze voor meer comfort tijdens de koude winterdagen

Gepubliceerd op

Wil je ook het comfort in huis verbeteren? Rolluiken beschermen en verwarmen je tijdens de koude wintermaanden. Bovendien bieden ze de perfecte oplossing voor privacy, veiligheid en energie-efficiëntie. Benieuwd? Kom meer te weten over de voordelen van rolluiken. 

Veiligheid eerst

Vertoef je deze winter in warmere oorden? Met slimme automatische bediening maak je je woning anti-diefstal. Laat je rolluiken op vaste tijdstippen naar boven en naar beneden gaan en schrik de dieven af. Bovendien worden inbrekers vaak al ontmoedigd door de aanwezigheid van de rolluiken zelf, aangezien ze een extra laag bescherming aan je huis bieden. Bij de Minirol® voorzetrolluiken zijn er zelfs extra veiligheidsveren voorzien die het rolluikpantser constant naar beneden drukken: extra beveiligen op een goedkope manier.

Energie-efficiëntie

Wist je dat 40% van de warmte in je woning, verloren gaat via de ramen en deuren? Onderzoek toont aan dat rolluiken de energiefactuur tot 10% kunnen verlagen.

Zowel tijdens de winter als tijdens de zomer zijn rolluiken een goede isolator. Tijdens de koude winterdagen houden de geïsoleerde aluminium rolluiken het binnen in huis lekker warm. Tussen het neergelaten rolluik en het raam ontstaat er bovendien een stilstaande luchtbuffer die een isolerende barrière vormt en warmteverlies voorkomt. Hierdoor geniet je van lagere energiekosten en een comfortabelere woning. In de zomer zorgen je rolluiken er dan weer voor dat je niet onnodig moet koelen. Zo dragen ze hun steentje bij aan het milieu.

Overweeg ook rolluiken op zonne-energie, die zijn energiezuinig en zelfs in de winter betrouwbaar. De batterij van het rolluik met een zonnepaneel laadt continu op. Hoewel het opladen sneller gaat bij helder zonlicht, volstaat zelfs het aanwezige daglicht op bewolkte dagen om de batterij op te laden. Hierdoor kan je het hele jaar door zonder problemen van je automatisch rolluiken genieten.

Stijlvolle kleuropties

Rolluiken zijn meer dan alleen maar een beveiliging; ze zijn ook een aanvulling op de uitstraling van je woning. Ze kan een kleur kiezen op maat van jouw woning of project. Naast de 30 standaardkleuren en folies, kan je de kast, geleiders, onderlat én rolluikpantser laten poederlakken in de RAL-kleur naar jouw keuze. Bij een Minirol®, kan je bovendien ook kiezen voor een kastafsluitende onderlat. Dit garandeert een strak design zonder storende onderlat die in het gezichtsveld zit.

Privacy op maat

Creëer de privacy die je verdient. Met je rolluiken kan je bepalen wanneer je wilt genieten van het uitzicht naar buiten en wanneer je liever afgeschermd bent van de buitenwereld. Naast privacy bevorderen rolluiken ook jouw goede nachtrust door omgevingsgeluiden zoals straatlawaai te dempen.

Wil je je huis creëren tot een plek waar veiligheid, comfort en privacy samenkomen? Ontdek vandaag nog de mogelijkheden van rolluiken. Neem een kijkje op de website van SUYSdownload de gratis inspiratiebrochure of neem contact op met een verdeler in je buurt

   

standaard