Waarom zwarte steellook ramen zo in de smaak vallen

Gepubliceerd op 25 May 2020

Je ziet ze meer en meer opduiken: zwarte aluminium ramen met steellook. Iets voor jou? Laat je overtuigen door de kwaliteiten van deze topper. We zetten ze even voor je op een rijtje.

De kracht van aluminium

Steellook ramen hebben de uitstraling van stalen ramen maar bestaan uit aluminium raamprofielen. De superslanke profielen van aluminium steellook ramen zijn licht en sterk waardoor ze perfect combineren met grote glaspartijen. Hierdoor creëer je een maximum aan lichtinval en een tijdloze uitstraling.

De look van staal

De stalen look is ideaal voor lofts en industriële gebouwen maar past ook perfect in woningen met een landelijke of moderne bouwstijl. Steellook ramen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, maar ook hier is de hedendaagse voorkeur voor ‘zwart’ duidelijk merkbaar.

Blijvend zwart

Zwart is momenteel de meest gevraagde lakkleur voor ramen. En terecht! Het past overal bij en het heeft een tijdloze uitstraling. Bovendien kun je dankzij de hedendaagse laktechnieken er zeker van zijn dat zwart aluminium ook zwart blijft. Met een lakgarantie, en niet alleen voor zwarte ramen, kun je erop vertrouwen dat je ramen jarenlang hun klassevolle uitstraling behouden en beschermd zijn tegen krassen, uv-licht, allerlei weeromstandigheden en vervuilingen.

Isolerend vermogen

Bij de keuze van je ramen houd je best rekening met de isolatiewaarde van de steellook profielen. Dit wordt uitgedrukt met de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Hedendaagse aluminium ramen hebben perfecte isolatiewaarden. Naast de isolatiewaarde van de profielen is ook de isolatiewaarde van het glas zeer belangrijk. Raadpleeg je lokale ramenspecialist voor de optimale combinatie voor jouw huis.

Bestand tegen inbrekers

Aluminium is sowieso zeer sterk en onbreekbaar materiaal. Aluminium ramen zijn extra beveiligd tegen inbrekers. Bovendien kun je, wanneer mogelijk, je ramen laten uitvoeren met een extra veilig tweesterrenbeslag en je standaard handgrepen laten inwisselen door eentje met een cilinderslot. Extra veilig!

Duurzaam en groen product

Aluminium is 100% duurzaam. Het wordt gemaakt met de grondstof Bauxiet die erg ruim voorradig is. Daarnaast gaat het aluminium heel lang mee dankzij de sterke troeven van het materiaal en kan het prefect volledig gerecycleerd worden.

Gemakkelijk te onderhouden

Aluminium ramen vragen sowieso een minimum aan onderhoud. Uiteraard worden de ruiten best periodiek schoongemaakt. Op zwarte profielen is vuil zoals zand wel sneller zichtbaar. Voor zowel het glas als de profielen kun je een product gebruiken dat het lakwerk beschermt. Spoel ook altijd goed na. Jaarlijks kun je je ramen ook grondig reinigen om alle vervuiling dat zich tijdens dat jaar heeft afgezet te verwijderen. Ontdek alles over het onderhoud van je aluminium steellook ramen.

Interesse in aluminium ramen of andere producten? Laat je inspireren door de infobrochure of neem contact op met een ramenspecialist in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan