Ramen in pvc of aluminium kiezen?

Gepubliceerd op 27 May 2020

Een vraag die vele (ver)bouwers bezighoudt : kies ik voor pvc of aluminium ramen? Het is niet altijd gemakkelijk te vergelijken. We zetten daarom de voordelen voor je op een rijtje. Zo vind je gemakkelijker de beste keuze voor je project.

Pvc, aluminium of hout?

Steeds meer mensen kiezen voor pvc of aluminium ramen. De isolatievermogens van beide materialen zijn prima en daarboven speelt het budget, onderhoudsgemak en de veiligheid ook een grote rol. ‘Ramen in pvc of aluminium’ is dan ook een dilemma die de meeste (ver)bouwers bezighoudt. Wat zijn de verschillen tussen deze twee materialen?

Naast ramen in pvc, aluminium en hout, bestaan er ook ramen met combinatieprofielen in bijvoorbeeld pvc met aluminium en hout met aluminium. Deze opties vind je echter niet bij iedere ramenspecialist terug. Nu al nieuwsgierig wat bij je project past? Vind meteen je ideale ramen.

Stijlen en kleuren pvc en aluminium

Voor pvc-ramen heb je de ruimste keuze in kleuren en stijlen, ook kun je kiezen tussen een hout- of aluminiumlook. Aluminium ramen zijn ideaal voor grote, moderne raampartijen. De profielen kunnen zeer slank gehouden worden en creëren een strakke look. Ook in aluminium zijn uiteenlopende stijlen en kleuren mogelijk. Geen idee welke ramen en deuren het beste bij je woning passen? Doe alvast ideeën op bij verschillende realisaties of simuleer de ramen.  

Thermische isolatie ramen

Hout blijft de topper op gebied van isolatie maar pvc en aluminium ramen isoleren ook perfect. Pvc-ramen halen zelf uitstekende isolatiewaarden, bij sommige modellen kun je zelfs kiezen voor een extra isolatiepakket. Hedendaagse aluminium ramen isoleren ook zeer goed, mede dankzij een innovatief kamersysteem en revolutionaire dichtingen. Maar naast de profielen is ook het glas van je pvc- of aluminiumramen van belang. Vraag je ramenspecialist naar de isolatiewaarden van de raamprofielen en het glas.

Inbraakveiligheid

Zowel ramen in pvc als in aluminium beveiligen tegen inbraak. Pvc-ramen hebben standaard inbraakvertragende stalen sluitnokken en meerpuntsluitingen. Ook kun je optioneel extra speciale inbraakwerende pakketten laten monteren. Aluminium ramen geven inbrekers, omwille van het sterke materiaal, helemaal geen schijn van kans. Het hang- en sluitwerk is van topkwaliteit en de ramen hebben standaard stalen inbraakvertragende sluitnokken en meerpuntsluitingen. Ook hiervoor bestaan bijkomende inbraakwerende pakketten.

Ecologisch

Zowel pvc als aluminium hebben een lange levensduur. Bovendien zijn beide materialen recyclebaar. Aluminium kan zelfs volledig gerecycleerd worden!

Onderhoud pvc en aluminium

Pvc-ramen hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe schoonmaken met lauwwarm water en een zacht schoonmaakmiddel en een druppeltje olie op de scharnieren volstaat om lang van je ramen te genieten. Ook aluminium ramen hebben zo goed als geen onderhoud nodig. Enkele keren per jaar moet je de profielen reinigen. Hiervoor gebruik je lauw water en een niet-agressief (ph-neutraal) schoonmaakmiddel.

Prijsverschil tussen pvc en aluminium

De prijs van je ramen en deuren is afhankelijk van een aantal factoren. Eén ervan is het profieltype. Pvc is het meest budgetvriendelijk en combineert kwaliteit met een aantrekkelijke prijs, aluminium is duurder maar heeft ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn er nog elementen die invloed hebben op de prijs zoals het hang- en sluitwerk, de afwerking van de profielen, het type beglazing, de opties enzovoort. Vergelijk de prijzen van beide materialen voor de ramen en deuren van je project. Schat de prijs van je ramen met een budgetindicator of vraag een vrijblijvende offerte.

Ben je op zoek naar ramen en deuren voor je bouwproject? Vraag een offerte aan, maak een afspraak voor een persoonlijk adviesgesprek of stel een praktische vraag bij je ramenspecialist in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan