Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven

Gepubliceerd op
Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven
Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven
Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven
Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven
Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven
Aluminium ramen: buitenschrijnwerk voor het leven

Aluminium ramen zijn een populaire keuze geworden. Ze zijn nu eenmaal een duurzame en stijlvolle buitenschrijnwerkoplossing. Met hun vele pluspunten zijn aluminium ramen een goede keuze voor zowel gezinswoningen als commerciële gebouwen. Ramen en deuren zijn een essentieel onderdeel van een woning. Ze spelen een grote rol bij het bieden van natuurlijk licht, ventilatie en, ook niet onbelangrijk, de isolatie van je huis.

Ramen in aluminium: voordelen

Lange levensduur

Aluminium ramen zijn heel erg duurzaam en gaan vele jaren mee. Aluminium kan tegen corrosie en roest niet. In tegenstelling tot houten ramen moet je de ramen ook niet jaarlijks behandelen met onderhoudsolie of een nieuw laagje verf. Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden zoals regen en zonlicht.

Onderhoudsgemak

Kies je voor aluminium, dan kies je voor onderhoudsgemak. Op een paar schoonmaakbeurten per jaar met een mild schoonmaakmiddel na, heb je er geen omzien naar. Heerlijk toch!

Strak en stijlvol uiterlijk

Je kan de stijl van je aluminium buitenschrijnwerk helemaal laten afstemmen op je woning. Of het nu gaat om een modern gebouw of een landelijk huis, aluminium ramen passen overal.

Energie-efficiënt

Aluminium is een uitstekende isolator. Kiezen voor aluminium ramen kan dus de energie-efficiëntie van je woning aanzienlijk verhogen. Deze ramen zorgen voor minder warmteverlies in de winter en houden de warmte net buiten in de zomer. Samen met de juiste beglazing kunnen aluminium ramen aan de hoogste energienormen voldoen. Ideaal voor passieve woningen!

Uitgebreide keuzemogelijkheden in aluminium kozijnen

1. Verschillende soorten ramen

Aluminium ramen komen in verschillende afmetingen en met verschillende opties. Naast standaard vaste ramen kan je ze ook krijgen in kiepramen, draaikiepramen of schuiframen. Aluminium is zeer sterk, dus kan zeker grote raampartijen aan.

2. Verschillende kleuren

Dankzij een groot aanbod aan kleuren, kan je de ramen perfect afstemmen op de totale look van je woning. Zwarte aluminium ramen zijn tegenwoordig erg in trek. Ze geven een prachtig contrast met de rest van de gevel. Maar witte aluminium ramen zijn aan een ware comeback bezig! Wit buitenschrijnwerk zorgt dan weer voor rust en sereniteit.

3. Verschillende types beglazing

De energie-efficiëntie van je ramen hangt voor een groot deel ook af van je beglazing. Hierin heb je ook heel wat opties: dubbel glas, driedubbel glas, zonwerend glas, … Alles hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Maar laat je zeker adviseren vooraleer je een keuze maakt.

De investering meer dan waard

De kostprijs van aluminium ramen hangt af van verschillende factoren. De grote van het raam, het type beglazing, de kleur, etc. Als je voor standaardmaten kan kiezen, bespaar je al wat. Aluminium ramen op maat laten maken kosten dan weer iets meer.

Aluminium ramen zullen in eerste fase een iets grotere investering vragen dan bijvoorbeeld houten of pvc-ramen - maar je kan op je beide oren slapen - je haalt de investering er zeker uit.

Ze verhogen de waarde van je totale woning én zorgen voor lagere energiekosten op langere termijn. Win-win dus! Bovendien kunnen aluminium ramen tientallen jaren meegaan met minimaal onderhoud en met de juiste zorg kunnen ze zelfs levenslang meegaan.

Alternatief voor aluminium ramen? Pvc-ramen met aluminium-look

Voor aluminium ramen is er een aantrekkelijk alternatief: ramen met alu-look in pvc (kunststof).

Deze ramen combineren de moderne uitstraling van aluminium met de voordelen van pvc, zoals uitstekende isolatie, duurzaamheid en betaalbaarheid. Met pvc-ramen met aluminium uiterlijk geniet je van slanke profielen, energiebesparing en weinig onderhoud. Kunststof is van nature isolerend, waardoor warmteverlies wordt verminderd.

Bovendien zijn pvc-ramen duurzaam, corrosiebestendig en vragen ze geen jaarlijks schilderwerk. Het betaalbare prijskaartje maakt ze aantrekkelijk voor iedereen die hoogwaardige ramen wil zonder de kosten van aluminium.

Aanbod ramen & schuiframen bij Zelfbouwmarkt

Zelfbouwmarkt speelt graag in op de laatste nieuwe trends. Naast hoogwaardige aluminium ramen (in standaardafmetingen en op maat), bieden ze ook een ruim assortiment aan schuiframen in aluminium. De schuiframen komen in verschillende uitvoeringen (1 vleugel tot 3 vleugels). Ook kan je jouw schuifraam op maat simpelweg op maat bestellen via de online calculator.

De nieuwe pvc-ramen zien er uit zoals aluminium ramen. De profielen zijn zo strak en elegant dat je amper het verschil ziet! Lees er snel meer over: blog – pvc-ramen met het uiterlijk van aluminium.

Op zoek naar de ideale ramen en deuren voor je project? Breng een bezoek aan de ruime showroom van Zelfbouwmarkt in Ninove of bestel je nieuwe buitenschrijnwerk online via zelfbouwmarkt.be.