Wat met je energiefactuur deze winter? Met QUBIC hoogisolerende pvc-ramen bespaar je energie.

14/09/2022

Als je je woning goed isoleert, verbruik je minder energie terwijl je geniet van meer wooncomfort. Vergeet daarbij zeker je ramen niet. Als je nu werk maakt van je raamrenovatie, profiteer je deze winter al van een lager energieverbruik. Ontdek de hoogisolerende QUBIC-ramen en -deuren van Winsol met verbeterde technologie. Made in Belgium én snel leverbaar.

Beperk warmteverliezen via je ramen

Maak je je zorgen over je energiefactuur? Tijd om te doen wat je kan! De eerste stap naar een lager energieverbruik is het aanpakken van energieverspilling. We denken dan al gauw aan dak- en gevelisolatie, waarmee je warmteverliezen beperkt. Prima natuurlijk, maar vergeet ook je ramen niet aan te pakken. Want ook via verouderde ramen kan veel warmte ontsnappen. Zijn je ramen ouder dan tien jaar, dan vervang je ze best meteen door volledig nieuwe vensters (profielen én beglazing). Ontdek 6 voordelen van nieuwe ramen.

Tip: Bereken hier hoeveel jij bespaart op je verwarmingskosten door te kiezen voor hoogisolerende ramen en deuren.

Bespaar met hoogisolerende pvc-ramen

Je oude ramen zien er nog goed uit, zeg je? Best mogelijk, maar de kans is groot dat de profielen (bij aluminium- of pvc-ramen) onvoldoende thermisch isoleren. En dan kan de koude makkelijk binnendringen in huis. Ook de afdichtingsrubbers hebben vast hun beste tijd gehad. Daarom stap je beter over op hoogisolerende pvc-ramen. Waarom pvc? Pvc of kunststof is door de lagere warmtegeleiding van het materiaal de best isolerende oplossing. Pvc-ramen verlagen mee je energiefactuur en dragen bij tot een aangename temperatuur in huis. Jaar in jaar uit!

Profiteer van de nieuwste technologieën 

Als je toch je ramen gaat renoveren, waarom niet profiteren van de technologische vooruitgang? Want ook bij tal van raam- en deurfabrikanten staat energiezuinigheid bovenaan de prioriteitenlijst. Winsol toont zich op dit vlak een echte innovator. Pvc-ramen van Winsol zijn uitgerust met de nieuwste isolatietechnologieën. Ze hebben 3 dichtingen, een 5-of 6-kamerprofiel en uitstekende Uw-waarden. Ze zijn een budgetvriendelijke keuze en passen bij elke bouwstijl. Maar er is meer.

Ontdek de voordelen van QUBIC-ramen en isoleer beter

Winsol ontwikkelde zopas het QUBIC-profielsysteem dat thermisch nog beter isoleert dan zijn voorganger (het CENTRIQ-systeem, dat op zich al voldoet aan alle EPB- en BEN-eisen). Een aanrader als je toekomstgericht wil (ver)bouwen. Het QUBIC raam- en deursysteem staat voor een betere isolatiewaarde en een vlakker design in een pvc-jasje. Download je gratis infogids voor een kennismaking.

Benieuwd naar het kostenplaatje? Ontdek hier een richtprijs voor nieuwe QUBIC-ramen en ontdek welke premies jij kan krijgen.

1. Uitstekende isolatiewaarde en inbraakwerendheid

Met QUBIC pvc-ramen en -deuren voldoet je renovatie of nieuwbouw aan de strengste bouwnormen. Dankzij de uitmuntende prestaties bespaar je doorlopend op je energiefactuur.

 • Betere thermische en akoestische isolatie
 • Unieke massieve middenbrug en middendichting voor een betere isolatie en inbraakwerendheid
 • Bredere 6-kamerprofielen voor een minimaal warmteverlies doorheen de profielen met extra lage U-waarden

2. Voor alle projecten

 • Voor nieuwbouw en renovatie: residentiële en niet-residentiële projecten, particuliere bouw en professionele projecten
 • EPB- en BEN-conform, ideaal voor super-isolerende nieuw- en passiefbouw
 • Geschikt voor alle types dubbele en drievoudige beglazingen tot 56 mm glasdikte
 • Ook verkrijgbaar als schuifraam. Ontdek het pvc-hefschuifraam QUBIC Slide.

3. Modern vlak design

 • Slanke profielen met vlak en modern oppervlak
 • Schaduwhoek tussen kader en vleugel als designelement
 • Past bij elke bouwstijl

 4. Belgische ontwikkeling en productie

 • 100 % Belgische ontwikkeling
 • Het QUBIC raam- en deursysteem wordt volledig gemaakt in België. Van het verzagen van de profielen tot het afwerken met kleurlak of folie. Hierdoor profiteer je van korte levertermijnen. Bezoek een verkooppunt in je buurt voor meer info en/of een offerte op maat.

5. Personaliseerbaar tot in de puntjes

 • Kies voor zichtbare of verdoken scharnieren.
 • Brede waaier aan kleuren en afwerkingen, waaronder deze nostalgische rustieke look.
 • Ruim gamma aan kleeffolies met zowel korrel- als houtnerfstructuren.
 • Onbeperkt aanbod van gelakte ramen in alle RAL-kleuren met korrelstructuur.

Ontdek alle kleuren en afwerkingsmogelijkheden in de showroom in je buurt.

Wil jij beter isoleren met QUBIC-ramen en -deuren, en zo besparen op je energiefactuur? Download je gratis infogids en laat je adviseren door een Winsol-expert in jouw buurt

In samenwerking met Winsol

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.