Ramen en deuren: 5 redenen om pvc te kiezen bij renovaties

Gepubliceerd op

Belgen zijn geboren met een baksteen in de maag. Bouwen en renoveren zit dan ook in ons bloed. Veel renoveerders kiezen voor pvc ramen en buitendeuren. Maar waarom? Winsol geeft je 5 redenen.

1. Je wil besparen op je energiefactuur

Of je nu kiest voor een woning die voldoet aan de EPB-eisen of een stapje verder gaat naar een Bijna Energie Neutrale of passiefwoning, pvc is omwille van de uitstekende prestaties een goede keuze. Pvc heeft daarnaast ook de beste prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor een goed geïsoleerd huis ook mogelijk is met een minder groot budget. Probeer zeker eens de Budgetcalculator uit om een idee te krijgen van de prijs voor je nieuwe ramen en buitendeuren.

Alle Winsol pvc ramen en deuren worden bovendien uitvoerig getest op wind- en waterdichtheid en behalen hoge thermische én akoestische isolatiewaardes. Zo bespaar jij heel wat energiekosten, ook op lange termijn.

2. Je wil onderhoudsvriendelijke ramen met de look van aluminium of hout

Met de kleur van je pvc ramen kan je alle kanten uit. Standaard wit of crème, gefolieerd om een structuurkleur of houtlook te bekomen of gelakt. Dat laatste kan bovendien in alle RAL-kleuren én bij Winsol polieren ze standaard altijd de naad of groef in de hoeken weg. Het resultaat zijn naadloze pvc ramen die de look van aluminium evenaren, maar wel voordeliger zijn voor je portemonnee.

Wist je dat het foliëren of lakken van hun pvc ramen volledig in hun eigen productieafdeling gebeurt? Minder tussenpartijen betekent meteen ook kortere levertermijnen.

In tegenstelling tot hout zijn pvc ramen bovendien heel duurzaam. Ze hebben een lange levensduur, weinig onderhoud nodig en zijn bestand tegen corrosie, rotting en verkleuring. Oude pvc ramen zijn recycleerbaar. Als je wenst kan Winsol na plaatsing ook je oude ramen meenemen. Handig!

3. Je wil het karakter van je renovatiewoning behouden

Heb je een woning met een karaktervolle gevel? En je wil dat zo behouden? Of mag je de gevel niet veranderen? Voor dit soort renovaties is pvc een goeie oplossing. Het materiaal past goed bij de stijl van renovatiewoningen en het bezorgt je huis een warmere uitstraling dan aluminium.

Bovendien hebben veel ramen in renovatiewoningen standaardafmetingen waar de pvc profielen van Winsol perfect in passen. Wil je toch een speciale toets zoals ronde ramen, kleinhoutverdelingen tussen het glas of een aparte kleur? Ga langs in een van de Winsol-showrooms om alle mogelijkheden te ontdekken!

4. Je wil tijdens de renovatie in je woning blijven wonen

Renoveren én ondertussen in de woning blijven wonen? Wanneer je kiest voor pvc is dat mogelijk. Pvc ramen hebben aanzienlijk snellere levertijden waardoor de werken minder snel stil liggen en het project dus sneller afgerond is. Vraag meer info hierover aan de adviseurs in de Winsol-showrooms.

5. Je gaat uitbreiden en wil je ramen in hetzelfde materiaal en kleur

Veel renoveerders kiezen voor pvc omwille van de uitstekende eigenschappen op het vlak van prijs, kwaliteit, isolatie, onderhoud. Of omdat ze het schrijnwerk van de aan- of uitbouw willen laten matchen met de bestaande pvc ramen en deuren.

Zijn de rolluiken bijvoorbeeld nog niet aan vervanging toe? Dan kan je ze perfect hergebruiken, want pvc past als materiaal goed bij rolluiken. De combinatie aluminium en rolluiken wordt minder gedaan omwille van het esthetische aspect, maar is wel mogelijk.

Kortom, pvc ramen en deuren zijn een goeie keuze bij renovaties. Twijfel je nog tussen aluminium en pvc? Ga eens langs in één van de Winsol-showrooms. Hun adviseurs leggen je het verschil graag uit. Winsol is dankzij hun jarenlange ervaring in schrijnwerk en zonwering een echte renovatiespecialist. Samen maken jullie je bouw- of renovatieplannen waar!

Ben je er al helemaal uit? Wordt het pvc, of toch aluminium? Ontvang snel een offerte op maat mét korting.

   

standaard