Energie besparen? Ontdek ramen met superisolerend schrijnwerk en performante beglazing.

Gepubliceerd op

Nu de energieprijzen pieken, is het extra interessant om werk te maken van isolatie. Het budget dat je daarin investeert, verdien je snel terug via een besparing op je energiefactuur. Bovendien gaat je wooncomfort erop vooruit. Vergeet zeker je schrijnwerk niet aan te pakken, want superisolerende ramen en deuren maken mee het verschil.

Beperk warmteverlies via ramen en deuren

De energieprijzen heb je niet in de hand. Wel kan je je woning energiezuiniger maken, zodat je energie bespaart zonder comfortverlies. Het begint allemaal met een goede isolatie. Naast je dak en je gevels, neem je ook je ramen en deuren onder de loep. Goed isolerende ramen en deuren houden de warmte in de winter binnen, zodat je minder moet verwarmen. En in de zomer zorgen ze samen met zonwering zoals screens of rolluiken voor een koele binnentemperatuur, zonder dat je een energieverslindende airco nodig hebt. Ontdek de impact van nieuwe isolerende ramen op je energieverbruik.

Upgrade je traditionele dubbele beglazing

Heb je ramen met enkel glas, of traditionele dubbele beglazing? Dan gaat er via die weg kostbare warmte verloren, waardoor je energiefactuur oploopt. Om warmteverlies te beperken en energie te besparen, kan je je ramen vervangen door nieuwe ramen met superisolerend schrijnwerk en performante beglazing. Dit heeft een isolatiewaarde die vele keren hoger is dan die van traditioneel dubbelglas. Zo verbeter je je comfort, bespaar je op energie en bezorg je je woning een meerwaarde. Check hier welke besparing je mag verwachten.

Goed om te weten: de Uw-waarde vertelt je hoe thermisch isolerend een raam is. Hoe lager de waarde, hoe beter en hoe energiezuiniger je woning is. Bij het berekenen van de Uw-waarde houdt men rekening met de Ug-waarde (glas), de Uf-waarde (profiel), de afstandshouders tussen het glas en de afmetingen van het raam. Lees meer in de ‘ramen en deuren’ infobrochure.

Oplossingen voor renovatie en nieuwbouw

Winsol ramen en deuren isoleren uitstekend, waardoor je moeiteloos een lage EPC behaalt. Heb je bouwplannen? Weet dan dat je met hun ramen en deuren moeiteloos de BEN-normen bereikt. Geen overbodige luxe, gezien bijna-energieneutraal bouwen de standaard is voor nieuwbouw. Er is een oplossing voor elke situatie, zelfs voor passiefbouw. De adviseurs van Winsol begeleiden je graag bij je keuze. Ontdek snel een richtprijs, of vraag je gratis offerte op maat. 

Tip: check hier het effect van hoogisolerende ramen en deuren op het E-peil van je nieuwbouwproject en laat je gidsen door de handige keuzehulp.

Slanke pvc-profielen met hoge isolatiewaardes

Pvc-profielen hebben een topscore als het op isolerende eigenschappen aankomt, zeker wanneer je het combineert met een isolerende dubbele of drievoudige beglazing. CENTRIQ ramen en deuren van Winsol bevatten bovendien een extra massieve middenbrug en een extra dichting middenin het profiel. Hierdoor behalen ze nog betere isolatiewaardes en zijn ze inbraakveiliger. Dankzij het slanke profielaanzicht en de vele afwerkingen passen deze ramen en deuren bij elk huis. Ontdek het raam- en deursysteem CENTRIQ.

Hoogisolerende aluminium profielen voor elk project

Maar ook met aluminium ramen kan je van uitstekende isolatieprestaties genieten. Met de hoogisolerende aluminium ramen van Winsol behaalt je woning moeiteloos de isolatienormen van vandaag en morgen. Neem nu de superisolerende raamprofielen Artica+91 met vlak en modern design. Die zijn zelfs geschikt voor hoogisolerende nieuw- en passiefbouw. Fan van grote glaspartijen? Ook dan zit gebeiteld met deze oersterke profielen. Kies je nu best voor aluminium, of toch voor pvc? Ontdek tips voor je keuze en bezoek een showroom voor advies.

Kies voor kwaliteit en maatwerk uit België

Als je uitkijkt naar nieuwe hoogisolerende ramen en deuren, let je vast niet alleen op de isolatiewaarde. Je wil kiezen uit diverse designs, kleuren en afwerkingsmogelijkheden zodat het eindresultaat perfect bij je woning past. Ook eigenschappen als duurzaamheid en inbraakveiligheid staan hoog op je wensenlijst. De hoogisolerende ramen en deuren van Winsol passen bij elke bouwstijl en worden voor jou op maat gemaakt in België. Ook het lakken of foliëren gebeurt in hun eigen productieafdeling. Je kleurvaste ramen en deuren blijven jaren mooi, terwijl ze inbrekers ontmoedigen. Last but not least: alle Winsol-schrijnwerk wordt geplaatst door echte vakmannen die de systemen door en door kennen. Ontdek alle troeven.

De goedkoopste energie is de energie die je niet gebruikt. Klaar om te kiezen voor hoogisolerende ramen en deuren? Laat je begeleiden bij je keuze in een Winsol showroom en geniet in geen tijd van Belgisch maatwerk en meer wooncomfort.

Alvast alle opties bekijken in een handig overzicht? Download je gratis brochure en laat je inspireren.