Veel ramen in huis? Veel voordelen!

Gepubliceerd op 23 Augustus 2023
Veel ramen in huis? Veel voordelen!
Veel ramen in huis? Veel voordelen!

Ben jij een woning aan het bouwen of verbouwen? Dan sta je waarschijnlijk voor een heleboel keuzes. Een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, verf op de muren,... moeten allemaal gekozen worden uit wel honderden verschillende opties. Maar vergeet ook de fundamenten van je woning niet. Een woning met veel ramen en dakramen biedt namelijk heel wat voordelen. Denk dus twee keer na vooraleer je beslist over de hoeveelheid ramen die je in jouw huis wilt en de grootte ervan. Ben je benieuwd wat die voordelen dan juist zijn? Lees snel verder!

Hello sunshine!

Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van veel ramen en dakramen is het overvloedige zonlicht dat je interieur vult. Zonnestralen hebben een magisch effect op onze gemoedstoestand. Zo worden we instant gelukkig van de zon, krijgen we meer energie en verbetert zelfs onze productiviteit. Dankzij voldoende ramen, kunnen we die vitamine D direct vanuit ons eigen huis binnenhalen. Let er natuurlijk wel op dat je je ramen en vooral dakramen regelmatig kuist, zodat de zon mooi kan binnen schijnen. Een schoonmaakbedrijf kan je hierbij helpen als de ramen te hoog of moeilijk te bereiken zijn.

Energiezuinigheid

We horen je denken: "Meer ramen betekent vast meer energieverbruik." Dat klopt niet helemaal! Goed geplaatste ramen en dakramen, kunnen juist je energieverbruik verminderen. Hoe dan? Overdag heb je minder kunstmatige verlichting nodig, omdat natuurlijk licht die taak op zich neemt. Bovendien kunnen goed ontworpen ramen zorgen voor betere ventilatie, waardoor je minder afhankelijk bent van airconditioning en ventilatoren.

Verbinding met de buitenwereld

Als je woning veel ramen en dakramen heeft, brengt dit je automatisch dichter bij de natuur en met de buitenwereld. Of je nu geniet van een prachtig landschap, de regen hoort vallen of gewoon kijkt naar mensen die voorbij lopen, ramen vormen een venster naar de wereld om ons heen. Zeker als je woning een mooie tuin of buitenruimte heeft, is het heerlijk om aan deze kant van de woning veel ramen te plaatsen!

Waardestijging van je woning

Wist je dat huizen met veel natuurlijk licht meestal een hogere waarde hebben op de vastgoedmarkt? Het kan dus ook op termijn een goede investering zijn om te kiezen voor veel ramen en licht in je woning. Dit zal potentiële kopers ongetwijfeld weten te charmeren. Staat je woning op de huizenmarkt en komen er regelmatig potentiële kopers langs voor een huisbezoek? Zorg er dan wel voor dat je woning netjes is en dat de vele ramen proper zijn. Voor deze klus vraag je best een offerte aan bij een schoonmaakbedrijf, zodat je zelf geen uren in de weer hoeft te zijn om je ramen te poetsen.