Optimaal binnenklimaat voor je woning

Hoe zorg je voor een optimaal binnenklimaat in je woning? Het is soms een heuse karwei. In de zomer kan het immers al snel zeer warm worden en in de winter voelt het koud aan. Door enkele aanpassingen aan je woning kan je ervoor zorgen dat het klimaat in huis steeds stabiel blijft.

Kies voor het zuiden

In vele gevallen kan je de oriëntatie van je woning niet meer kiezen. Profiteer daarom van de zuidkant van je woning ongeacht hoe die georiënteerd is. Er kunnen bijvoorbeeld grote raampartijen geplaatst worden om optimaal van de zon te genieten. Zo kan de winterzon je leefruimte mooi warm houden zonder extra verwarming, en extra kosten. Om in de zomer oververhitting te vermijden, verricht zonnewering al wonderen, veel licht zonder de extra warmte.

Ramen

Ramen spelen ook een belangrijke rol bij het regelen van het binnenklimaat van je woning, zowel de beglazing als de profielen. Je kunt kiezen voor warmte-isolerende beglazing zonder warmteverlies of voor zonwerende beglazing waarbij de zonnestralen tegengehouden worden of een combinatie van de twee. Dankzij de bouwdiepte van de Timmerman ramen is het ook steeds mogelijk om een driedubbele beglazing te installeren.

Ook het materiaal van je buitenschrijnwerk heeft een impact op het energieverbruik van je woning. Zo zorgt aluminium voor een thermische isolatie en is het materiaal immuun voor temperatuurschommelingen en vocht. Kies je voor PVC ? Dan ben je zeker van wind- en waterdichte ramen. Beide opties zijn dus optimaal voor het klimaat binnenshuis en worden door Timmerman aangeboden.

Rolluiken

Ook rolluiken hebben een isolerende werking. Meestal plaats je ze voornamelijk om je woning te verduisteren, het zonlicht buiten te houden in de zomer of gewoon om pottenkijkers af te schrikken. Wist je dat… een gesloten rolluik tot 27% beter isoleert dankzij de extra luchtlaag tussen het rolluik en het raam? Voor een beter binnenklimaat zijn ook rolluiken dus een goede optie.

In samenwerking met Timmerman

Meer nieuws van Timmerman

PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur.

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren.

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden?

GRATIS Nieuwsbrief