Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden? Of vertrek je binnenkort misschien op reis? Je huis blijft dan natuurlijk onbewaakt achter. Om je goed voor te bereiden en dieven geen kans te geven, krijg je van ons enkele tips hoe je alvast je ramen het best kan beveiligen

Wat zijn de zwakke punten van je raam?

Indien de inbreker door het venster komt, is het zwakke punt je raamkozijn. Een inbreker zal immers eerder het raamkozijn forceren dan het glas breken. Glas breken maakt namelijk veel meer lawaai. Desondanks is het belangrijk om geen risico’s te nemen en beide zwakke punten zo goed mogelijk uit te schakelen.

Optimale beveiliging tijdens het plaatsen of renoveren van je raamwerk.

Indien je nieuwe ramen plaatst of je huidige ramen vervangt, kies dan voor een professional die kennis heeft van zaken en die het raamkozijn stevig aan het metselwerk bevestigt. Houd tijdens je keuze voor beglazing in gedachten dat gelaagd dubbel glas het veiligste is tegen diefstal. Dat bestaat namelijk uit verschillende glaslagen waartussen één of meerdere veiligheidsfolies zitten.

Extra beveiliging door externe hulpmiddelen.

Ben je tevreden van je huidig raamwerk, maar wil je het nòg beter beveiligen? Kies dan eventueel voor externe hulpmiddelen. We sommen de belangrijkste voor je op:

 •  Overweeg om dievenklauwen of veiligheidsscharnieren te plaatsen. Zo voorkom je dat de inbreker de pennen verwijdert en zo het afgesloten raam uit de raamscharnieren licht.
 •  Denk ook eens aan raamgrendels. Ze vergrendelen automatisch je raam als je het sluit. Je kan het raam in meerdere standen (meestal 3) open zetten. Met een sleutel kan je het raam weer volledig openen.
 •  Met de installatie van een afsluitbare klink vergrendel of blokkeer je de bestaande sluiting van het raam. De klinken met een slot hebben een cilinder met een sleutel die in open of gesloten stand het openen van het raam voorkomt, ook indien de inbreker het glas stukslaat.
 •  Veiligheidsfolie aanbrengen langs de binnenkant van het glas is ook een interessante optie. Dat zal het glas samenhouden als een inbreker het probeert stuk te slaan.
 •  Een espagnoletslot vergrendelt ramen aan de binnenkant. Dit slot bestaat uit een stang en een hefboom die de stang in de boven- en onderkant van het raam duwt. Het raam is dus op twee plaatsen gesloten.
 •  Zijn er ook kleine ramen die je zelden opent, bijvoorbeeld in de kelder? Dan kan een metalen rooster inbrekers ontmoedigen.
 •  Schuiframen kan je extra beveiligen door een schuifpuibalk tussen de schuivende ramen te plaatsen. Een stok onder in de rail leggen is immers niet voldoende inbraakwerend.
 •  Een voorzetrolluik werkt niet alleen verduisterend, zonwerend en isolerend, maar ook diefstalvertragend.

Twijfel je nog aan de veiligheid van je raamwerk? Dan heeft Timmerman ramen en deuren voor jou het ‘Safety Pack’ met heel wat inbraakwerend of -vertragend materiaal.

Het Timmerman Safety Pack omvat:

 •  Plaatsing van een raamkruk met cilinder
 •  Plaatsing inbraakvertragende beglazing
 • Vervanging van de tegenplaatjes en nokken door inbraakwerend beslag
In samenwerking met Timmerman

Meer nieuws van Timmerman

PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen

Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur.

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren.

BENOveren: wat en hoe?

Je woning renoveren, het is een heuse klus.

GRATIS Nieuwsbrief