Aluminium schuiframen: de esthetische overgang tussen buiten en binnen

Schuiframen, ze geven het meeste licht en vallen toch niet op in uw interieur. Je ziet ze niet als ze dicht zijn en als ze open staan nog minder. Ze zorgen niet voor plaatsverlies buiten en binnen en kunnen perfect voorzien worden van vliegramen. Je wint ook plaats doordat er geen “deur” openstaat en ruimte inneemt. En het oog wil natuurlijk ook wat. Schuiframen zijn immers de meest esthetische oplossing als het over ramen gaat die uitgeven op de tuin of omgeving. En dat in zowel strakke, moderne woningen als in klassiekere huizen.

Het aluminium  van tegenwoordig is een uitstekend materiaal om mee aan de slag te gaan. Het kan namelijk niet kromtrekken, roesten of barsten, het is gemakkelijk in onderhoud en ongevoelig voor zonlicht. Ideaal om prachtige schuiframen mee te maken.

Keuze aan kleuren of… anodiseren

Je kunt de schuiframen van Timmerman krijgen in alle mogelijke kleuren matte of glanzende poederlak. Zo kies je momenteel namelijk onder andere uit 63 kleuren van Les Couleurs Le Corbusier. Tegenwoordig is ook vooral structuurlak in trek. Dat heeft een matte, korrelige afwerking die zeer krasbestendig en onderhoudsvriendelijk is.

Een andere optie is anodiseren. Dan wordt een speciale laag aangebracht die tien keer harder en dikker is dan normaal. Die wordt dan afgewerkt in een lichtgrijze aluminiumkleur.

Het zit hem in de details

Net omdat aluminium profielen zo discreet zijn, is de uitvoering en de technische opbouw des te belangrijker. Je hebt ze in zowat elke uitvoering die je je kunt voorstellen: twee-, drie- of vierdelig, mooi symmetrisch of net helemaal asymmetrisch. Daarbij is het schuivende gedeelte smaller dan het vaste of met verschillende schuivende gedeelten.

Timmerman produceert enkel hefschuiframen. Zo worden de loopwielen namelijk niet belast als het raam dicht is, waardoor ze altijd perfect blijven schuiven. Een mooie extra: de hefschuiframen hebben ook rubberen dichtingen, waardoor ze perfect lucht- en waterdicht zijn.

Zelfs onderaan zijn ze bijna onzichtbaar

De hefschuiframen kunnen tot 5 cm diep ingewerkt worden in de vloer. Zo ben je er zeker van dat ze mooi stevig geïnstalleerd zijn. Je mag OP onze schuiframen vallen maar we hebben liever niet dat je erover valt…

In samenwerking met Timmerman

Meer nieuws van Timmerman

PVC-ramen: alle kleuren van de regenboog…

We moeten het waarschijnlijk niet meer herhalen, maar PVC is een prachtig materiaal voor uw ramen

Onderhoud PVC-ramen en deuren

Proficiat, je hebt gekozen voor pvc ramen en deuren.

Hoe kan je je ramen nog extra beveiligen?

Ga jij ook graag eens een avondje stappen met vrienden?

BENOveren: wat en hoe?

Je woning renoveren, het is een heuse klus.

GRATIS Nieuwsbrief