Verstandig energieverbruik, een thema waar Reynaers Aluminium al jaren op inspeelt

17/03/2024

Wil jij energie besparen, zonder toe te geven op comfort? De beste aanpak is om je huis goed te isoleren, bijvoorbeeld door de ramen te vervangen. Ramen en deuren hebben namelijk een grote invloed op je energieverbruik. Let erop dat je deuren en ramen in overeenstemming zijn met de isolatie die je aan de gevel aanbrengt. Want een goede isolatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Energie besparen met aluminium als materiaalkeuze

Wat je renovatie- of bouwproject ook is, aluminium is altijd een goed idee. Reynaers Aluminium systemen zorgen voor een hoog isolatieniveau. Strikte luchtdichtheid en thermische isolatie garanderen een aanzienlijke vermindering van het warmteverlies. Daardoor wordt je huis energie-efficiënter en draag je bij aan de strijd tegen de opwarming van de aarde.

De profielen van Reynaers Aluminium hebben een levensduur van meer dan 30 jaar. Ze roesten niet, vergaan niet en zijn vormvast. Daarnaast zijn ze in al die tijd bijzonder makkelijk te onderhouden. Het is voldoende om ze een paar keer per jaar schoon te maken met water en een schoonmaakmiddel. Bovendien is aluminium 100% recycleerbaar zonder aan kwaliteit in te boeten. Ontdek de oplossingen van Reynaers Aluminium en vraag je gratis inspiratiemagazine aan.

Je renovatie of nieuwbouw klaar voor de toekomst, met MasterLine en MasterPatio

Als je investeert, zorg er dan voor dat je investering rendeert en klaar is voor de toekomst. Vanaf 2030 moeten immers alle woningen voldoen aan het energielabel D en vanaf 2050 zal je woning zelfs moeten voldoen aan het energielabel A of A+

MasterLine ramen en deuren en MasterPatio schuiframen zijn een uitstekende keuze om deze doelstellingen te halen. Beide oplossingen zorgen ervoor dat je woning, voor wat betreft het schrijnwerk, zal voldoen aan het energielabel D (verplicht vanaf 2030) en dus ideaal voor renovatieprojecten.

Voor nieuwbouw (lage-energiewoning of passiefbouw) kan je voor dezelfde producten kiezen om te voldoen aan de actuele eisen. Maar voor een supergeïsoleerde woning met energielabel A of A+, kies je dan voor de High Insulation versies: MasterLine 8 HI+ of MasterLine 10 voor ramen en deuren en de MasterPatio HI voor de schuiframen. Dit allemaal in combinatie met drievoudige beglazing. Ontdek deze oplossingen bij een vakman in je buurt.

Aluminium profielen: duurzaam en esthetisch

Aluminium is een sterk materiaal dat grote ramen met slanke profielen mogelijk maakt. Zo geniet je van heel veel natuurlijke lichtinval en een wijd zicht. Reynaers Aluminium oplossingen zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en in een brede waaier van afwerkingen. Of het nu gaat om een industriële, moderne of klassieke stijl, aluminium past perfect in elk type woning. Bekijk uiteenlopende realisaties en laat je inspireren.

Reynaers Aluminium als duurzaam bedrijf

Bij Reynaers Aluminium willen ze de leef- en werkomgeving van mensen verbeteren, vandaag én in de toekomst. Bij alles wat ze doen, staat duurzaamheid dan ook voorop. Hun oplossingen maken gebouwen niet alleen bijzonder energie-efficiënt, ook als bedrijf proberen ze jaar na jaar hun impact op het milieu te verminderen. Daarom richten ze zich op de aankoop van gerecycleerd aluminium (dat zijn kwaliteit niet verliest). Helaas is er niet genoeg gerecycleerd aluminium beschikbaar, daarom gebruiken ze ook koolstofarm aluminium.

Ook binnen de werking van het bedrijf zelf levert Reynaers Aluminium continu duurzame inspanningen op alle vlakken - van productie tot transport, van eigen energiebeheer tot personeelsbeleid. Lees meer over hun duurzaamheidsinspanningen.

Op zoek naar ramen en deuren, of een veranda? Spring binnen bij een Reynaers Aluminium vakman in je buurt en krijg advies op maat voor jouw project. Vraag hier je gratis infobrochures aan.

In samenwerking met Reynaers Aluminium

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.