Reynaers Aluminium creëert met de Masterline pivoterende deur nieuwe architecturale dimensies op Batibouw 2019

Gepubliceerd op 09 January 2019

Reynaers Aluminium stelt op Batibouw 2019 de Masterline 8 pivotdeur voor aan het grote publiek. Hiermee zet het toonaangevende bedrijf voor aluminiumoplossingen de trend van steeds grotere hoog isolerende ramen met ultraslank design door naar de aluminium deuren. Het baanbrekende Masterline raam- en deursysteem breidt met deze nieuwe pivoterende deuroplossing de ontwerpvrijheid opnieuw uit. Opnieuw verenigt Reynaers Aluminium ongekende architecturale mogelijkheden en talrijke designvarianten in een quasi ontelbaar aantal kleuruitvoeringen met een hoogwaardige technologie op het vlak van energie-efficiëntie en gebruikscomfort.

Pivoterende deuren hebben draaipunten in de vloer en het plafond en draaien rond hun eigen verticale as. Deze deur is een opvallende innovatie in het succesvolle Masterline raam- en deursysteem van de volgende generatie. Het nieuwe pivoterende deursysteem kadert volledig in de architectuurtrend van maximaal daglicht in combinatie met een superieure isolatie. Dit type deur kan worden toegepast in projectbouw maar is evenzeer toegankelijk voor de residentiële markt.

Een pivotdeur is uitermate geschikt voor hoge en brede deuren en geeft je interieur een strakke en elegante look. Net zoals andere Masterline ramen en deuren, is de pivoterende deur verkrijgbaar in verschillende stijlvarianten: functioneel, renaissance en deco. Ze worden voorzien van glas of van een vast paneel. Hierdoor sluiten ze perfect aan bij elk type woning. De deuren gaan zowel naar binnen als naar buiten open.

Masterline pivoterende deuren hebben een hoge isolatiewaarde (Uf <1,5W/m²K) en dankzij een bodemprofiel zijn ze lucht-, wind- en waterdicht. Ze vallen onder de hogere klasse RC2 voor inbraakveiligheid en kunnen handmatig of gemotoriseerd afgesloten worden.

De Masterline 8 pivoterende deur is, naast de standaardversie, ook verkrijgbaar in HI en HI+ uitvoering. Dit maakt het systeem geschikt voor elk type woning, van een renovatie tot een passiefbouw.

Later in 2019 volgt er ook nog een ‘XL’ pivotdeur met smalle profielaanzichten, die tot 500 kg en 10 m² glas kunnen dragen. Bovendien komt er een Landscape pivotdeur, waarbij het mogelijk is om oneindig pivotdeuren aan elkaar te schakelen

Met de nieuwste uitbreiding van het Masterline 8 systeem bewijst Reynaers Aluminium dat het continu verbreden van architecturale dimensies perfect samengaat met het voldoen aan de strengste normen voor energie-efficiëntie en verregaande mogelijkheden voor home automation en domotica. Dit continu investeren in creativiteit en technologie biedt bouwers en verbouwers de meest performante oplossingen op maat en vrijheid van hun smaak en voor elk type architectuur en woning.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan