Ramen en deuren inspiratie: ontdek een gedurfd project in Zutendaal

07/12/2023

Graag een eigentijdse look voor je woning? Vandaag ontdek je een verrassend project in Zutendaal. Een strak volume in aluminium verbindt drie klassieke gebouwen. Resultaat: een geslaagde mix van stijlen die intrigeert. Ontdek dit project en download je gratis inspiratieboek voor meer frisse ideeën.

Tal van contrasten

Deze woning in Zutendaal is er eentje van contrasten. Van een gesloten voorgevel naar een open achterkant met imposante glaspartijen. Maar ook van klassiek naar modern. Het gebouw bestaat uit drie traditionele ‘huisjes’ die verbonden worden door een strak minimalistisch volume. Het is dus een mix and match van diverse stijlen. Het contrast tussen de zwarte gevelbekleding van het middenstuk en de bakstenen muren zet de verschillen extra in de verf. Bekijk hier de foto’s.

Eenzelfde kleur voor ramen en gevelbekleding

Zowel de gevelbekleding als de ramen bestaan uit aluminium in de kleur RAL 9005 coatex. Deze zwarte kleur is erg populair. Ze sluit mooi aan bij de steellook van de Reynaers SlimLine 38 HI Classic profielen. Voor de schuiframen opteerden de architecten voor MasterPatio hefschuifsystemen. Die reiken tot de dakrand en zijn verzonken in de vloer. Zo is er niet alleen een maximaal uitzicht op de groene omgeving, maar vormen binnen en buiten één geheel.

Ramen en deuren gaan op in de gevel

Nog een blikvanger is de pivoterende deur. Die werd netjes weggewerkt in de gevelbekleding. Ook het schuifraam op de overloop op de eerste verdieping verdwijnt subtiel achter de aluminium panelen. Het zijn zulke details die het verschil maken. Iets voor jou? Download dan het Reynaers Magazine voor een overzicht van hun oplossingen.

Aluminium: duurzaam en vormvast

Sarah Aussems van SAAR Architectuur koos voor aluminium omdat het een duurzaam en vormvast materiaal is. Het garandeert een lange levensduur. Bovendien is het onderhoudsarm, wat in deze bosrijke omgeving mooi is meegenomen. Maar de steellook ramen waren ook gewoon goedkoper dan echt smeedijzer, terwijl ze veel beter isoleren. Deze knoop was dus snel doorgehakt. Ontdek alle voordelen van aluminium.

Een Reynaers Aluminum vakman denkt mee

De installatie van het buitenschrijnwerk gebeurde door Vama Ramen uit Lanaken. Sarah werkte al regelmatig samen met deze Reynaers Aluminium vakman. Enerzijds omwille van hun kennis en vakmanschap, maar vooral omdat ze meedenken over de detaillering en alles van dichtbij opvolgen. Vind hier een Reynaers vakman in je buurt.

Benieuwd naar de duurzame oplossingen van Reynaers Aluminium? Download het inspiratieboek of neem contact op met een vakman bij jou in de buurt.

In samenwerking met Reynaers Aluminium

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.