Op zoek naar een duurzame oplossing voor je ramen en deuren?

Gepubliceerd op 10 March 2021
Reynaers aluminium
Reynaers aluminium

Reynaers Aluminium wil de leef- en werkomgeving van mensen verbeteren, vandaag én in de toekomst. Duurzaamheid staat voorop. Hun producten maken gebouwen bijzonder energie-efficiënt, zijn 100% recycleerbaar en gaan een leven lang mee. Ook binnen de werking van het bedrijf leveren ze continu duurzame inspanningen. Ontdek hoe Reynaers Aluminium zich elke dag inzet voor een duurzame wereld.

Aluminium profielen voor een kleinere ecologische voetafdruk

​Door voor aluminium te kiezen, verklein je meteen je ecologische voetafdruk. De systemen van Reynaers Aluminium garanderen hoge isolatieniveaus. Dankzij een strikte luchtdichtheid en thermische isolatie wordt warmteverlies drastisch beperkt. Zo wordt je woning een pak energie-efficiënter en draag je meteen je steentje bij in de strijd tegen klimaatopwarming.

​Duurzame engagementen

De duurzaamheid die Reynaers Aluminium vooropstelt in zijn producten, trekken ze ook door naar de werking van het bedrijf. Zo werken ze altijd samen met de meest duurzame transportpartners en kiezen ze steevast voor de kortste, meest milieuvriendelijke routes. Met meer dan 6.000 vrachtwagens die dagelijks voor hen onderweg zijn, maakt dat een groot verschil. Op hun eigen sites maken ze ook gebruik van elektrische vorkliften.

Maar ook wat de mobiliteit van hun werknemers betreft, geven ze steeds voorrang aan slimme en groene oplossingen. Het stimuleren van onder andere carpooling onder de medewerkers en elektrische fietsen ter beschikking stellen. De afgelopen vier jaar verminderde de CO2-uitstoot van ons personeel daardoor met 27%. Hiervoor ontving Reynaers Aluminium in 2014 al de Lean and Green Personal Mobility Award.

Reynaers Aluminium zorgt overigens niet enkel voor meer energie-efficiëntie in gebouwen wereldwijd: ze wekken hun eigen energie ook zelf op, met meer dan 10.000 zonnepanelen op hun productiehallen. Zo kunnen ze meteen koolstofarm aluminium produceren. Wist je dat de productie in Europa een gemiddelde voetafdruk van 8,6 kg CO2 per kg aluminium heeft? Door groene stroom te gebruiken, doet Reynaers Aluminium die voetafdruk tot slechts 4 kg dalen. Daarnaast gaan ze op hun sites ook bewust om met water en energieverbruik. Maar ook als het over verpakkingen of kantoormateriaal gaat, willen ze zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Zo dragen ze elke dag zorg voor onze planeet.

​Samen voor duurzame schoonheid gaan primeert. Bovendien gaan de aluminium profielen van Reynaers Aluminium een leven lang mee – en zelfs langer. Aluminium is nu eenmaal heel stoer materiaal dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. Het barst niet, het rot niet en ongedierte lust het niet. Je hoeft je aluminium systemen dus nooit te vervangen. Da’s een opsteker voor jou, en voor de natuur. Maar wat minstens even straf, of zelfs nog straffer is: het is 100% recycleerbaar, zonder enig kwaliteitsverlies. Wist je trouwens dat in ons land al 96% van het aluminium uit gebouwen wordt gerecycleerd? Aluminium hergebruiken is ook duurzamer omdat het veel minder energie vraagt. Meer nog: door aluminium te recycleren, besparen ze bij extrusie maar liefst 95% energie. De toekomstige generaties zullen het graag zien.

De meest duurzame oplossingen…

  • Hoge isolatie & meer energie-efficiëntie met systemen van Reynaers Aluminium.
  • Aluminium gaat levenslang mee en moet niet vervangen worden.
  • Aluminium is 100% recycleerbaar, zonder kwaliteitsverlies.
  • Er is 95% minder energieverbruik bij recyclage van aluminium.

…van een duurzame onderneming 

  • Transport: duurzame partners en slimste routes.
  • Logistiek: elektrische vorkliften. Mobiliteit personeel: carpooling en elektrische fietsen.
  • Eigen energie: meer dan 10.000 zonnepanelen.
  • Intern bewust omgaan met water en energieverbruik.
  • Hergebruik van verpakkingen en kantoormateriaal.

Op zoek naar duurzame ramen en deuren? Contacteer een vakman bij jou in de buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan