Ontdek MasterPatio, het schuifsysteem van de nieuwe generatie

Gepubliceerd op 10 September 2020

Reynaers Aluminium lanceert het MasterPatio schuifsysteem. Deze nieuwe generatie schuifdeuren hebben een strak design en bieden topprestaties met uitstekende thermische isolatie en verbeterd productie- en installatiecomfort. MasterPatio is compatibel met MasterLine 8 en biedt talloze ontwerpmogelijkheden. Tijd voor een kennismaking! 

Nieuw schuifdeursysteem MasterPatio

MasterPatio is ontworpen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende marktbehoeften van architecten en constructeurs. Het resultaat: een topproduct van Reynaers, ontworpen om de creatieve vrijheid van de architecten en het vakmanschap van constructeurs te ondersteunen en de levenskwaliteit in de woningen te verbeteren. Benieuwd? Bekijk de inspiratievideo.

Strakke lijnen en een ongekend comfort

MasterPatio van Reynaers Aluminium vult de MasterLine 8 reeks aan. Het assortiment is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Deze schuifsystemen zijn niet alleen bestand tegen zware windbelastingen bij hoogbouw, ze leveren ook thermische prestaties op passiefhuisniveau. Componenten en toebehoren, zoals sloten en ontvangers, zijn veelal weggewerkt of verzonken in de profielen. Bovendien worden de zichtlijnen consistent gehouden door de glijdende delen, verstevigingen en andere dwarsprofielen heen.

Volop architecturale vrijheid

Met MasterPatio kunnen ontwerpers een strakke gevel creëren, van vloer tot plafond. Vleugelhoogtes tot 3,6 m en tot 400 kg voor bewegend glas, en vaste ruiten tot 1200 kg, zijn met succes getest en kunnen worden toegepast in veeleisende projecten. Door de omkeerbare vleugels is binnen- en buitenbeglazing met dezelfde profielen mogelijk. Zelfs bij hoge windbelastingen tot 600 Pa zorgen de afdekprofielen ervoor dat er geen water vrijkomt. Ontdek meer specificaties in de productbrochure.

Slanke zichtlijnen

Bij de ontwikkeling was een strak ontwerp altijd een van de belangrijkste drijfveren. Zo ontstonden de slanke zichtlijnen van MasterPatio, met glas-profielverhoudingen tot 90%. De uitgelijnde oppervlakken vertonen geen zichtbare plastic of rubberen componenten, maar zijn toch robuust en sterk genoeg voor alle toepassingen. Het frame kan volledig worden weggewerkt en de vleugels hebben een zichtbare breedte van 87 mm, net als de MasterLine 8. Afmetingen worden gedeeld om de systemen eenvoudig, efficiënt en stijlvol te kunnen combineren.

Snel aan de slag

Het systeem werd ontworpen om constructeurs een eenvoudig, betrouwbaar en probleemloos bouwproces te bieden door het risico van herbewerking sterk te verminderen. Dankzij functies zoals voorbewerkte drainage en eenvoudige uitlijning van systeemcomponenten wordt de fabricagesnelheid opgedreven. Door de grote variatie in profiellengtes ontstaat er minder afval. MasterPatio deelt artikelen en ontwerpkenmerken met MasterLine 8. Hierdoor ontstaat er meer consistentie tussen de aluminiumoplossingen en is er minder voorraad nodig.

Eenvoudige installatie

De installatieprocessen zijn eenvoudig en onfeilbaar, ze verlopen moeiteloos van begin tot eind. Bouwelementen zoals glassteunen, sluitpunten en ontvangers laten zich gemakkelijk positioneren en afstellen. Bovendien garanderen de grotere overlappingen een kwalitatieve afwerking tijdens en na het installatieproces. Door de veelzijdigheid van MasterPatio en MasterLine kan de voorgestelde oplossing perfect worden afgestemd op de wensen van de klant.

Duurzaamheid in het DNA

Trouw aan zijn roeping legde Reynaers opnieuw een sterke nadruk op duurzaamheid, levensduur en energie-efficiëntie. Met de duorailvariant van MasterPatio is het mogelijk om een U-waarde van <0,8 W/m²K te bereiken, en voor de twee monorailvarianten is zelfs 0,75 W/m²K mogelijk. Met deze drie varianten kan dus een Minergie-niveau of een passiefhuisniveau worden bereikt.  De ontwerpers richtten zich vooral op optimaal gebruik van onderhoudsarm materiaal, zonder in te boeten aan hoogwaardige afwerking.

Over Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese leverancier van innovatieve en duurzame architecturale aluminiumoplossingen. Het bedrijf werd opgericht in 1965 met hoofdkantoor in Duffel, België. De systemen van Reynaers Aluminium worden uitgevoerd naar meer dan 70 landen. Reynaers Aluminium richt zich op duurzame en sterke partnerverbanden met alle relevante belanghebbenden in de bouwsector.

Graag meer info over het nieuwe schuifdeursysteem MasterPatio? Neem contact op met de Reynaers Partner of Installer in jouw buurt voor een showroombezoek of een offerte op maat.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan