Gespot: slank schuifraam met uitstekende isolatieprestaties

Gepubliceerd op

Met een schuifraam geniet je van veel natuurlijke lichtinval, zalig! Maar hoe vermijd je dat er volop warmte verloren gaat via je grote ramen? We laten je graag kennismaken met het MasterPatio schuifsysteem. Dat koppelt een strak design aan indrukwekkende isolatieprestaties op passiefhuisniveau. Ontdek alle troeven en leer wat jij te winnen hebt.

Isolatieprestaties op passiefhuisniveau

Hoe groter je ramen, hoe meer lichtinval. Bij Reynaers Aluminium ga je all the way zonder te hoeven vrezen voor je energiefactuur. Het MasterPatio schuifsysteem levert thermische prestaties op passiefhuisniveau voor een aangenaam binnenklimaat. Zelfs driedubbel gelaagd glas is mogelijk. Het verdiepingshoog gevelsysteem laat zich moeiteloos combineren met verdiepingshoge ramen, die uit de MasterLine 8 reeks bijvoorbeeld. Bekijk hier het MasterPatio-schuifsysteem.

Welke U-waarde kan ik bereiken?

Het MasterPatio schuifsysteem voldoet aan de strenge eisen van lage-energiewoningen en passiefbouw. Maar hoe scoort dit systeem concreet op het vlak van energie-efficiëntie? MasterPatio is als hefschuifsysteem beschikbaar in de uitvoeringen monorail, duorail en drierail. Met de duorailvariant kan je een U-waarde van <0,8 W/m²K bereiken, en voor de twee monorailvarianten is zelfs 0,75 W/m²K mogelijk. Met alle drie varianten kan je dus een Minergie-niveau of een passiefhuisniveau behalen. Lees meer over de isolatiewaarde van MasterPatio.

Schuifsysteem met strakke lijnen

Graag een strak ontwerp voor je schuiframen? Het MasterPatio schuifsysteem heeft slanke zichtlijnen en een glas-profielverhouding tot 90% voor een geraffineerde look. De componenten en toebehoren, zoals sloten en ontvangers, zijn vaak weggewerkt of verzonken in de profielen, wat bijdraagt tot een minimalistisch design. De zichtlijnen zijn consistent gehouden door de glijdende delen, verstevigingen en andere dwarsprofielen heen. Benieuwd? Bekijk de inspiratievideo.

Stijlvol te combineren met MasterLine 8 ramen

Met MasterPatio geniet je van een puur en minimalistisch ontwerp. De uitgelijnde oppervlakken tonen geen zichtbare plastic of rubberen componenten, maar zijn sterk genoeg voor alle toepassingen. Het frame kan volledig worden weggewerkt en de vleugels hebben een zichtbare breedte van 87 mm, net als de MasterLine 8 ramen. Beide systemen zijn eenvoudig, efficiënt en stijlvol te combineren voor een strak resultaat. Graag advies op maat voor jouw project? Maak hier een afspraak met een Reynaers Aluminium vakman in je buurt.

Volop architecturale vrijheid

Met MasterPatio creëer je een open gevoel dankzij de glazen gevel, van vloer tot plafond. Je bent zeker van een kwalitatieve gevel, want de vleugelhoogtes zijn tot 3,6 m en tot 400 kg voor bewegend glas, en vaste ruiten tot 1200 kg. Door de omkeerbare vleugels is er binnen- en buitenbeglazing met dezelfde profielen mogelijk. Zelfs bij hoge windbelastingen tot 600 Pa zorgen de afdekprofielen ervoor dat er geen water vrijkomt.

Eenvoudige installatie

Een Reynaers Partner of Installer zal geen moeite hebben met de installatie van je MasterPatio schuifsysteem. De installatieprocessen zijn eenvoudig en onfeilbaar, ze verlopen moeiteloos van begin tot eind. Bouwelementen zoals glassteunen, sluitpunten en ontvangers laten zich gemakkelijk positioneren en afstellen. Bovendien garanderen de grotere overlappingen een kwalitatieve afwerking tijdens en na het installatieproces. Door de veelzijdigheid van MasterPatio kan de voorgestelde oplossing perfect worden afgestemd op jouw wensen.

Graag meer info over het schuifdeursysteem MasterPatio? Neem contact op met de Reynaers Partner of Installer in jouw buurt voor een showroombezoek of een offerte op maat.

Tip: vraag hier je inspiratiebrochure over ramen en deuren aan en doe frisse ideeën op voor jouw project.