Aluminium profielen van Reynaers Aluminium: de ecologisch verantwoorde keuze voor energiezuinige woningen

17/01/2024

Onder invloed van de energiecrisis groeide de interesse in energiebesparende oplossingen de afgelopen jaren tot nieuwe hoogtes. Reynaers Aluminium, leider in energie-efficiënte producten, stelt innovatieve aluminium raamprofielen voor die een doeltreffend antwoord bieden op actuele vragen. Ze verbeteren de isolatie van woningen en verminderen het warmteverlies. Reynaers Aluminium biedt duurzame producten aan die geïntegreerd kunnen worden in slimme renovatie- of bouwprojecten.

Energiebesparende aluminium raamprofielen

Een goed geïsoleerde woning is vandaag cruciaal. Energie-efficiënte deur- en raamprofielen voor elk type woning zijn een niet te onderschatten element. Tot 40% van de oppervlakte van een gevel bestaat namelijk uit ramen en deuren, wat bij gebrekkige isolatie resulteert in een aanzienlijk warmteverlies.

De aluminium raamprofielen van Reynaers Aluminium onderscheiden zich doordat ze een moderne, innovatieve oplossing bieden om het energieverlies te beperken. Dankzij een vernieuwde techniek beschikken deze ramen over een hoog thermisch isolatieniveau. Zo gebruiken ze glasvezelversterkte polyamidestrips omwikkeld met een warmte-reflecterende folie, en bevatten ze een dubbele thermische brug en drie specifiek ontworpen isolerende kamers. Deze aanpak maximaliseert de isolatie en minimaliseert het warmteverlies in woningen.

Naast hun energetische voordelen beperken de aluminium ramen van Reynaers Aluminium hun milieu-impact maximaal. Ze zijn 100% recycleerbaar en hebben een lange levensduur. Reynaers Aluminium zet zich bovendien ook in voor koolstofarm aluminium. Meer dan 75% van het aluminium dat in hun systemen wordt gebruikt, is afkomstig van groene energiebronnen, gerecycleerd aluminium en koolstofarm primair aluminium dat wordt geproduceerd met behulp van hernieuwbare energie. Vraag hier je gratis brochures aan.

Esthetiek en duurzaamheid: de troeven van aluminium raamprofielen

Of het nu gaat om een renovatie of een nieuwbouwwoning, het is belangrijk dat de investering rendeert en klaar is voor de toekomst. Zeker met de bestaande regelgevingen in het achterhoofd: vanaf 2030 moeten alle woningen voldoen aan het energielabel D en vanaf 2050 zelfs aan energielabel A of A+.

De MasterLine en SlimLine ramen en deuren zijn een uitstekende keuze om deze ambitieuze doelstellingen te halen. Ook de MasterPatio, ConceptPatio 130 en HiFinity schuiframen komen in aanmerking. Deze productoplossingen zorgen ervoor dat het schrijnwerk van de woning voldoet aan energielabel D.

Het MasterLine-gamma is de ideale oplossing voor woningen met een hoge isolatiegraad en een laag energieverbruik - inclusief passiefhuizen. MasterLine 8 biedt drie isolatieniveaus en de MasterLine 10 gaat zelfs nog een stapje verder door aan de strengste normen voor passief bouwen te voldoen. Het gamma is verkrijgbaar in vier designvarianten: functioneel, deco, renaissance en verborgen vleugel. 

© Marc Soubron - Masterline 8

MasterLine 10 - isolatie profiel

Voor ultraslanke ramen en deuren

‘Less is more’, dat is zowat de samenvatting van de architectuurtrend van vandaag. Steeds meer bouwers en verbouwers kiezen voor een minimalistisch ontwerp. Ze willen vooral natuurlijk licht binnenlaten en genieten van een open zicht op hun omgeving. SlimLine van Reynaers Aluminium beantwoordt aan deze vraag met ultradunne profielen.

Tegelijk biedt het een perfecte oplossing voor renovatieprojecten, bijvoorbeeld bij de vervanging van verouderde stalen ramen. Hierdoor kan het oorspronkelijke ontwerp worden gerespecteerd, terwijl er een thermisch verbeterde oplossing wordt geboden. Met twee isolatieniveaus voldoet dit systeem aan de eisen van renovatie en energiezuinige woningen.

Schuifdeuren die het hele jaar door de schoonheid van het interieur en exterieur combineren

MasterPatio, ConceptPatio en HiFinity schuifdeuren zijn essentiële elementen om zowel het ontwerp als de toegankelijkheid van verschillende soorten structuren te verbeteren. Deze oplossingen bieden indrukwekkende glazen oppervlakken, waardoor een instroom van natuurlijk licht en de onmiddellijke creatie van open ruimtes mogelijk worden. Specifieke kenmerken zoals open hoeken, sterk isolerende systemen, geïntegreerde muggenramen en gemotoriseerde opties verhogen het dagelijkse comfort. De ConceptPatio, HiFinity, MasterPatio en ConceptFolding schuif- en vouwramen en de Paralline gevelbekleding onderscheiden zich ook door hun uitstekende thermische en akoestische isolatie. 

Raamprofielen, designed, developped & made in Belgium

Reynaers Aluminium is een Belgisch bedrijf, waar elk systeem wordt gecreëerd en ontwikkeld in Duffel. Het hoofdkantoor is uitgerust met de nieuwste spitstechnologie en huisvest het Reynaers Technology Centre, een van de meest geavanceerde testcentra voor ramen, deuren en gevels ter wereld. Alle systemen worden grondig getest op comfort, veiligheid en duurzaamheid. Op die manier bouwt Reynaers Aluminium mee aan een comfortabelere, veiligere en duurzamere toekomst.

Het bedrijf vertrouwt op een netwerk van gekwalificeerde vakmensen in heel België, die een afwerking op maat en een kwaliteitsvolle installatie aanbieden. Met meer dan 150 specialisten beschikt het bedrijf over een uitgebreid netwerk over het hele land. Al deze vakmensen hebben een specifieke opleiding gekregen, waardoor ze de nodige ervaring hebben om een kwaliteitsservice aan te bieden.

Ontdek hoe de profielen van Reynaers Aluminium het verschil maken in jouw bouw- of verbouwproject. Neem contact op met de Reynaers Partner of Installer in jouw buurt voor een showroom-bezoek of een offerte op maat. Nu al benieuwd? Download dan meteen het inspiratieboek

In samenwerking met Reynaers Aluminium

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.