Ramen en deuren: grote afmetingen voor meer woonbeleving

Gepubliceerd op 16 July 2020

Zowel in nieuwbouw- als renovatieprojecten zien we vaker zeer grote afmetingen in ramen en deuren. Deze architectuurtrend komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het koppelt woonbeleving aan elegantie. We bespreken in één moeite welk materiaal in staat is om zulke grote glaspartijen te dragen.

Grote glaspartijen voor natuurlijk licht in huis

Hoe meer natuurlijk licht in huis, des te beter je woonbeleving. Met glaspartijen tot op de vloer laat je maximaal daglicht binnenstromen, goed voor een aangenaam ruimtegevoel in huis. Grote raampartijen bieden bovendien een maximaal uitzicht: je krijgt het gevoel in je tuin te staan. Bekijk uiteenlopende projecten en vraag je gratis inspiratiebrochure aan

Hoe groot mogen ramen en deuren zijn?

We krijgen vaak de vraag: ‘Welke maximumafmetingen zijn er mogelijk voor mijn ramen en deuren?’ Wees gerust, tegenwoordig kan er heel veel. Hieronder vind je enkele aandachtspunten om mee te nemen bij je keuze. Graag advies voor jouw project? Neem dan contact op met een specialist. Hij/zij licht graag toe welke afmetingen haalbaar zijn.

  • Draaikipramen

Voor draaikipramen houd je best rekening met een maximale hoogte van 2800 mm. Boven deze hoogte kunnen de meeste beslagleveranciers geen passend beslag leveren. Besef dat de raamvleugels aan twee draaipunten hangen die de zeer grote belasting moeten kunnen dragen. Vind het raamprofiel dat bij jou past in slechts 3 stappen.

  • Schuiframen

Een modern schuifraam zorgt voor een naadloze overgang van je woning naar de tuin. Het soort glas dat je kiest, heeft een invloed op de mogelijke afmetingen van het raam. Zo is bij 3-dubbel glas het gewicht van het raam al snel heel groot. Een vleugel van een schuifraam kan tot 450 kg dragen. Voor schuiframen met een nog groter glasgewicht dient er een specifiek en aangepast beslag te worden toegepast. Goed om te weten: jonge kinderen en oudere personen hebben vaak moeite met het openschuiven van zware schuiframen. Ontdek een gamma sterke aluminiumprofielen voor schuiframen.

  • Deuren

Hoge, grote deuren zijn tegenwoordig erg populair. Hou er wel rekening mee dat ze grote krachten ontwikkelen wanneer je ze opent of sluit. Bij te hoge deurvleugels volstaan standaard deursloten niet meer en zijn er verlengstukken nodig. Verder kunnen deuren met hoge vleugels meer last ondervinden van opwarming door de zon, waardoor ze kromtrekken. Om dit fenomeen sterk te verminderen bestaan er speciale aluminium deurprofielen met bi-metaal stegen. Bekijk een breed gamma aluminiumprofielen voor deuren.

Aluminium: geschikt voor slanke raamconstructies

Welk materiaal voor ramen en deuren is het best geschikt voor grote glaspartijen? Met aluminium zit je goed. Hoewel zeer licht, is aluminium erg sterk, kwalitatief en duurzaam. 3-delig glas te zwaar om dragen? Vergeet het. Aluminium profielen zijn perfect in staat om grote én zware ramen te dragen. Bovendien kun je voor een slanke constructie gaan. Daarmee bekom je een knap en elegant uitzicht. Laat je inspireren door deze realisaties.

Creëer je design met de raamconfigurator

Ramen, (binnen)deuren, schuiframen, vouwwanden … Kies en configureer met behulp van de raamconfigurator. Daarmee creëer je makkelijk een erg realistische simulatie van je project. Een schuifraam plaatsen in de achtergevel? Je voordeur kiezen? Een vast of draaikipraam in de zijgevel? Welke kleuren passen hierbij? Met de raamconfigurator probeer je het snel uit. Tip: neem je configuratie mee naar een dealer in je buurt. Je krijgt gratis advies en eventueel een offerte.

Tip: de ramen in je slaapkamer hou je beter klein

Grote ramen in je slaapkamer zijn geen meerwaarde. Ze zorgen voor oververhitting in de zomer. Wil je toch grote ramen? Oriënteer ze dan niet op het zuiden of westen.

Grote ramen zijn een echte trend. En met aluminium profielen is zelfs triple glas eenvoudig te dragen. Meer te weten komen over grote raamafmetingen? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan of neem contact op met een lokale dealer van aluminiumfabrikant Aliplast voor advies of een gratis offerte.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan