Waarop moet je letten als je je zelf te plaatsen ramen en deuren online koopt?

Gepubliceerd op

Je ramen en deuren zelf plaatsen is absoluut geen moeilijke klus eens je weet waarop je moet letten. Ramen en deuren online kopen maakt deze klus nog makkelijker. Velen gingen je bij Raamwinkel al voor. En als zij het kunnen, dan jij ook! Om je op weg te helpen zetten we de troeven en valkuilen even op een rijtje.

Ramen en deuren online kopen: de troeven

1. Stevige kostenbesparing

Je bespaart een hoop geld uit door je ramen en deuren online te kopen en zelf te plaatsen. Als je dan nog een fabrikant kiest die vooral met Belgische en Duitse A-merken werkt, dan zit je helemaal goed.

2. Snelheid

Veel vaklui die ramen en deuren kunnen plaatsen, verzuipen in het werk en dat veroorzaakt soms lange wachtlijsten. Door het zelf te doen, kan je dus veel sneller aan de slag. Zelfs met onze dagassistentie win je nog erg veel tijd.

Een oplossing voor elke valkuil

1. Opmeting

Een vlotte plaatsing staat of valt met een correcte maatname. Foute maten leiden tot frustratie en onnodig kap- en breekwerk op de dag van de plaatsing.

OPLOSSING: Raamwinkel heeft een dienst Nameting: na het plaatsen van je bestelling komt een opmeter nog even alles nameten en kan je je bestelling nog probleemloos aanpassen volgens het opmeetverslag. Je vermijdt frustratie en wint gemoedsrust!

2. Gewicht

Glas is al zwaar en aluminium of met staal verstevigde pvc ramen zijn dat ook nog eens. Je riskeert rugklachten of een stevige hernia als je dat in je eentje voor elkaar wil krijgen.

OPLOSSING: Vraag levering op de werf! Onze vrachtwagen met kraan plaatst de producten sowieso zo dicht mogelijk bij de werftoegang. Maar als er ramen van meer dan 100 kg zijn, kies je best ook voor de optie ‘kraanwerk met operator’. Met een kraan met zuignappen vervoeren we de ramen tot de muuropening en plaatsen we ze in de opening, zodat je ze alleen nog maar hoeft te verankeren. Voor een paar honderd euro meer kan je in de webshop kiezen voor een vlotte en snelle plaatsing zonder al te veel sleuren en heffen.

3. Voormontage

Een raam is meer dan een kader met glas in. Je hebt verbredingsprofielen, dorpels, windlatten, rolluikgeleiders, roosters, monoblokken,… Die montage vraagt niet alleen veel technische kennis, ze vertraagt ook de plaatsing en een werf is vaak niet de beste plek om krasvrij te monteren.

OPLOSSING: Bij Raamwinkel worden alle opties in de fabriek voorgemonteerd tot een finaal product. Zo vermijd je geknoei op de werf zelf. Wat moet je wél nog zelf doen? Je raam in de opening plaatsen, waterpas zetten, verankeren en klaar!

4. Geen ervaring

Je bent wel een handige Harry, je kan met een boormachine en andere werktuigen overweg, maar je mist ervaring bij het zelf plaatsen van ramen en deuren.

OPLOSSING: Vraag Hulp bij Plaatsing of Dagassistentie. Een plaatser komt dan één of meerdere volle dagen helpen op de werf. Hij plaatst de ramen en jij helpt hem hierbij. Zo vermijd je de kost van een volledige ploeg en heb je toch het voordeel van een ervaren plaatser op de werf. Plaatst hij al de ramen, dan geniet je bovendien van het btw voordeel van 6% in plaats van 21% bij een renovatieproject.

Helemaal klaar om aan de slag te gaan met deze klus? Bereken online de prijs van je ramen en deuren of vraag hulp in de toonzaal in Bornem, Roeselare of Courrière.